Seuraa 
Viestejä45973

Kuoleeko jos ihminen syö rotanmyrkkyä? Ja jos ei kuole niin mitä tapahtuu?

Sivut

Kommentit (36)

Kyllä kuolee.

No, vähään aikaan ei tunnu miltään, mutta ehkä kuuden taikka kahdentoista tunnin kuluttua alkavat kamalat kivut ja ihminen kuolee hitaasti sisäiseen verenvuotoon.

Siis ihan samalla tavalla kuin rotat. Tosin jos ihminen menee lääkäriin ja vatsahuuhteluun tarpeeksi nopeasti, selviää.

Rotat ovat tulleet vastustuskykyisiksi muille myrkyille, joten on otettu käyttöön tuo verta ohentava ja hyytymistä estävä myrkky. Villirotilla on niinsanotut vapaaehtoiset maistajat, jotka ensin syövät outoa ruokaa, ja muut rotat odottavat muutaman tunnin ja katsovat mitä maistajille tapahtuu. Jos maistajat kuolevat, rotat eivät koske ruokaan. Siksi tämä rotanmyrkky vaikuttaa vasta tuntien kuluttua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuolee, käsittääkseni myrkky tappaa rotan niin että verisuonet räjähtävät/muuten tuhoutuvat. Mutta jos esim. kissa syö myrkytetyn rotan, niin kissa ei kuole.

Olen 1980 luvun alkupuolella syönyt n. 1/2 vuoden Warfariinikuurin (rotanmyrkyn tehoaine) ja vielähän sitä täällä kekkuloidaan vaihtelevalla- joskin pääosin heikohkolla menestyksellä

Riippuu tietysti annostuksesta. Nykyisten rotanmyrkkyjen tehoaineena on bromadioloni, joka on antigoagulantti, joka kehoon jouduttuaan estää veren hyytymistä.

Warfariinia ei tietääkseni enää käytetä, koska rotat ovat tulleet sille vastustuskykyisiksi.

Muistaakseni toksikologian luennolla oli jotain puhetta että rotanmyrkky ei ole yleensä tappavaa ihmisille, kissoille ja koirille, koska ne pystyvät oksentamaan sen pois. Myrkky tappaa rottia, koska ne eivät pysty oksentamaan.

Kaikki rotanmyrkyt ymmärtääkseni vaikuttavat hyytymistekijöihin K-vitamiinin kautta.
Rotanmyrkkyjen antidote (vasta-aine) on K-vitamiini.

"Typical active ingredients are: brodificoum, diphacinone, warfarin, bromadiolone, and others.

The anticoagulant rodenticides abolish Vitamin K recycling.
This means that as soon as one’s active Vitamin K reserves are depleted,
there can be no meaningful blood clotting.

ABOUT THOSE SERINE PROTEASES:

Clotting factors are identified by number and the serine proteases (also called “K-dependent factors for reasons which are about to become clear) are factors II, VII, IX, and X. These factors are produced in an inactive state by the liver and go happily circulating through the bloodstream awaiting activation. When a vessel tears and it becomes necessary to form a clot, these factors are activated in a process that requires Vitamin K (a fat soluble vitamin not as famous as its fat-soluble cousins Vitamins A and E). As the clotting factors are activated, Vitamin K is inactivated but later recycled by another set of enzymes to be ready to participate in clotting factor activation again later.

THERAPY

If the patient has only just ingested the poison, he or she may be made to vomit it up. Cathartics and adsorbants can be used to prevent the poison from entering the patient’s sy system. Still, it is prudent to use the antidote anyway. Certainly, if there is evidence that the patient is bleeding, the antidote obviously is required.

The antidote is simply Vitamin K.

Vitamin K is generally started as an injection and when the patient is stable. Tablets are prescribed. The human formulation, available at most drug stores, is a 5mg tablet."

http://www.marvistavet.com/html/body_rat_poison.html

Joskus 70-luvulla oli suomessa fakiiri, joka söi rotanmyrkkyä, joi pari pulloa paloviinaa ja saunoi 120 asteen löylyissä. Söi hän yhdessä tempauksessaan 2 juomamukillista SUOLAA. Ei kuollut millään. Sama ukko taisi vetää veturia hampaillaan. Korjatkaa jos muistatte paremmin.

Eikös tuo MAREVAN(?) niminen lääke ole juurikin "rotanmyrkkyä"?
Sitähän syödään jotta veri ohenisi, tai ainakin näin olen ymmärtänyt. Ehkäpä MD osaa valoittaa asiaa.

Leka
Eikös tuo MAREVAN(?) niminen lääke ole juurikin "rotanmyrkkyä"?
Sitähän syödään jotta veri ohenisi, tai ainakin näin olen ymmärtänyt. Ehkäpä MD osaa valoittaa asiaa.

On se. En ole tiennyt/kuullut, että rotat olisivat tulleet sille immuuneiksi, kuten täällä esitettiin. Marevan = warfarin.

Jos Marevan hoidossa oleva potilas saa verenvuotoja ja INR (hoitoalue 2-3) on liian korkea eli liikaa verenohennuslääkettä, K-vitamiini on vasta-myrkky. Sitä on aina varalla paikoissa, joissa hoidetaan Marevan-potilaita.

Vaikea kuvitella rotan oleva immuuni warfariinille, kun yksikään ihminen ei ole immunisoitunut ja sitä käytetään maailmanlaajuisesti. Ehkä enemmän kuin rottien tappamiseen. Ei siis tappamaan ihmisiä, vaan hoitoon.

Marevan liika-annos kyllä tappaa, hitaasti sisäisiin verenvuotoihin, jos ei hoideta antidootilla eli K-vitamiinilla.

Marevan jota käytetään nykyisinkin ihmisillä verenohennuslääkkeenä on tosiaan ihan samaa ainetta kuin rotanmyrkky. Tai onhan noita rotanmyrkkyjä varmaan muitakin.
Liiallisena annoksena se aiheuttaa sisäisiä verenvuotoja johon se rotta sitten kuolee.

MD
Marevan liika-annos kyllä tappaa, hitaasti sisäisiin verenvuotoihin, jos ei hoideta antidootilla eli K-vitamiinilla.

Jep, eikä ole kaunista katseltavaa... Olin 10v sitten vajaan vuoden hoitoapulaisena eräässä vanhainkodissa, ja siellä eräs vanhahko rouva oksensi verta. Siinä sitten koitat rauhoitella, kun haetaan K-vitskuu ja ootellaa ambulanssia. Onneksi selvittiin säikähdyksellä(sillä kertaa), toisin kun mummeli oli lähtenyt piti istua alas ja polttaa muutama rööki...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat