Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Autolta kävellessä huomasin maassa aika ison hämähäkin. Kaivoin sitten kännykän esiin ja nostin hämähäkin auton konepellille kuvattavaksi. Mikähän hämähäkki tuo on? Minä en ainakaan ennen ole nähnyt nuin isoa peräosaa hämähäkillä

Tässä vielä kuva:
http://www.aijaa.com/v.php?i=004798624817.jpg

Kommentit (11)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Olisiko tuo se vampyyrilukki? Imee verta nukkuvasta. Piilottelee päivät sängyn alla.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Eiköhän ole tämä äskettäin pahaan maineeseen noussut palloristi:
http://www.seniorinetti.fi/keskustelu/palloristihämähäkki

– Palloristihämähäkki on arka ja piilotteleva otus, joka hakeutuu mielellään vanhoihin asuntoihin. Se on liikkeellä öisin ja saattaa tulla imemään verta nukkuvasta ihmisestä. Puraisu on melko huomaamaton, mutta puremajälki voi kutittaa päiväkausia. Mitä ankarammin sitä raapii, sitä suurempi todennäköisyys on infektiolle.

Itämies kertoo esimerkin psoriasista sairastavasta tuttavastaan, jonka nilkat turposivat vallan mahdottomaan kuntoon.

– Kun näin puremajäljet hänen nilkoissaan, kehotin häntä tutkimaan sängynaluksensa pimeimmät nurkat tarkkaan. Sieltä löytyi neljä erittäin tuhdissa kunnossa olevaa hämähäkkiä, jotka olivat imeneet itsensä täyteen verta.

Palloristihämähäkin levinneisyys on eteläpainotteinen, mutta Oulun korkeudeltakin sitä on tavattu. Väriltään otus on kiiltävän mustanruskea ja takaruumis on pallomaisen pyöreä.

– Itsensä täyteen imenyt hämähäkki on noin kaksi kertaa huonekärpäsen kokoinen, Itämies suhteuttaa otuksen kokoa.

Mutta onhan meilä suurempiakin:

Ihmiset tuovat usein näytille myös 30 vuoden aikana Suomeen Keski-Euroopasta kotiutunutta varastohämähäkkiä (Tegenaria atrica), joka on todella suurikokoinen, raajoineen kaikkineen 6-7 senttiä. Sillä on vahva kanta suur-Helsingin alueella, ulkona luonnossa se ei pärjää lainkaan.
http://www.helsinki.fi/lehdet/yolehti/1 ... ylart1.htm

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005
KBolt
Ristilukkihan tuo on.Ennen wanhaan noita sanottiin kyllä ristilukeiksi, mutta nykyään oikea nimitys on ristihämähäkki. Nykymääritelmän mukaan lukeiksi kutsutaan niitä pitkäkoipisia otuksia, jolla on yksiosainen ruumis. Hämähäkillä sitävastoin on määritelmän mukaan kaksiosainen ruumis, joten ristilukkeja ei ole olemassa.

Eiköhän ole tämä äskettäin pahaan maineeseen noussut palloristi:Ei ole. Palloristihämähäkistä uutisoitiin laajasti tavallisen ristihämähäkin kuvalla varustettuna. Oikea palloristihämähäkki on kuitenkin ihan eri näköinen, kuten esimerkiksi tästä google-hausta ilmenee.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Tässä saavin pohjalla:

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Ennen wanhaan noita sanottiin kyllä ristilukeiksi, mutta nykyään oikea nimitys on ristihämähäkki.
No joo mutta mie olenkin tällainen wanha

Voiko hämähäkki imeä verta?

Hyönteistutkija Juhani Itämies varoitteli suomalaisia hämähäkeistä, jotka vaanivat sängyissä ja imevät verta nukkuvista ihmisistä.

Suomen hämähäkkityöryhmän puheenjohtaja Niclas Fritzén tyrmäsi väitteen verenimijähämähäkkien olemassaolosta Yle Turulle antamassaan haastattelussa.

Itämies aikoo todistaa havaintojensa paikkansapitävyyden tieteellisesti.
- Toivon, että tutkijaystäväni voivat tarkistaa, löytyykö niistä ihmisen dna:ta.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/nyt-a ... 42277.html

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Makoilin tänään rantakallioilla, kun yhtäkkiä tunsin voimakkaan, polttavan kivun toisen kainaloni ulkosyrjässä. Mitään en ensin nähnyt missään, mutta myöhemmin tunsin liikettä kehoni ympärillä ja minua pitkin juosta temmelsi hämähäkki. Sillä oli pyöreä, pallomainen ruskea ruumis, ja ruumiin takaosassa oli vaaleampi "sirppimäinen" osio. En täsmälleen tällaista hämähäkkiä löydä netistä (ja alkaa muistikuvakin vähän hiipua), mutta lienee varmaan olla joku pallohämähäkki. Mitenkähän pallohämähäkit hoitavat lisääntymisen, voisiko vaalea osa ollut olla "poikassäkki"?

Kainalon ulkosyrjään nousi hetkeksi pieni paukama joka tasoittui päivän mittaan, käsi tuntui alkuun ja tuntuu ehkä hivenen turralta vieläkin. Maininta "ampiaisen pistoa muistuttava kipu" lienee ihan sopiva kuvaus.

Mieleen tulee että kun olen ennenkin rannassa ainakin kahteen kertaan kokenut tällaisia polttavia kipuja ja joskus kuvitellut että olen järvessä saanut jostain kasvista allergisen tms. reaktion, niin olisiko kuitenkin kyseessä ollut tämä hämähäkki. Ne liikkuvat niin nopeasti että ovat ehkä ehtineet piiloon ennen kuin ehdin selvittää mistä polte johtuu. Tällä kertaa elikko sattumalta jäi pyörimään ympärilleni ja sain ohjattua sen seittirihmastaan sivuun sitä vahingoittamatta.

En erikoisemmin pelkää hämähäkkejä, vaikken niitä päälleni haluakaan, enkä varsinkaan tietenkään pureksimaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat