Seuraa 
Viestejä6665

Vilpitöntä huolta terveydestäsi

Ehdotuksen tehnyt THL:n pääjohtaja on myös Alkon hallituksen varapuheenjohtaja. Varmasti siitä huolimatta ehdotuksen takana on pelkästään vilpitön huoli maksanne terveydestä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Milloin tuo Pekka Paska saadaan eläkkeelle tai ammuttavaksi. Tuo idiootti tappaa vuosittain enemmän ihmisiä, kuin alkoholi ja syöpä yhteensä. Miten voi olla, että todellisuudesta irtautunut kukkahattujeesustelija saa päättää maan tärkeimmästä asiasta eli terveyden huollosta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Moses Leone
Minä kyllä olen tehnyt oman osuuteni oluen kantamiseksi ulos ruokakaupoista.Älä kuitenkaan vielä luovuta!

Pakko yhtyä samalle linjalle keskustelun avanneiden kanssa. Joskaan en aivan yhtä jyrkkä olisi. Hyvää tekisi kansanterveydelle jo sekin että Pekka ja Guzenina laimennettaisiin 3.5 prosenttisiksi.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
automaatti
Pakko yhtyä samalle linjalle keskustelun avanneiden kanssa. Joskaan en aivan yhtä jyrkkä olisi. Hyvää tekisi kansanterveydelle jo sekin että Pekka ja Guzenina laimennettaisiin 3.5 prosenttisiksi.Itse ehdottaisin ensimmäiseksi pakollisen alkolukon asentamista kaikkiin poliittisiin toimipisteisiin, televisiostudioihin ja muihin tiedostusvälinetiloihin sekä kansanterveyslaitoksen johtotiloihin.

Jospa nuo humalaisten hullut ideat vähenisivät sitten edes vähän eetteristä ja valtioneuvostosta.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Itse ehdottaisin ensimmäiseksi pakollisen alkolukon asentamista kaikkiin poliittisiin toimipisteisiin, televisiostudioihin ja muihin tiedostusvälinetiloihin sekä kansanterveyslaitoksen johtotiloihin.

Jospa nuo humalaisten hullut ideat vähenisivät sitten edes vähän eetteristä ja valtioneuvostosta.
Ajatuksena hyvä, muttaMUTTA... ei se alkoholi millään muodoin ongelma. Sopivasti alkoholia käyttävä poliitikko todennäköisesti enemmän kansan tasolla ja -asialla kuin raivoraitis vastineensa. Hulluja nimenomaan nämä uusraittiit tiukkapipot sekopäät. Puskan historiasta kauheasti havaintoja, Guzenina ainakin ex-MTV-Bilettäjä...kuvittelisin ettei ilman kemiallisia biletyksen laajentajia.

Paavoon törmännyt kerran kaupassa, emännällä monta ruokakassia, Paavo itse kera korin Lahtelaista. Siitä lähtien kummunnut respektiä kohti ihmisläheistä politiikkaa, joskaan en Kepua koskaan edes äänestänyt.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Alkoholin myynnin Alkosta voisi lopettaa ja siirtää se vaikka Siwa-ketjulle. Tällä hetkellä varsin suuri osa myydystä alkoholista ostetaan Alkosta. Se on siis on vastuussa leijonanosasta Suomen alkoholiongelmia. Kun myynti siirretään pois, poistuvat myös ongelmat.
Helppoa kun sen osaa.

penni
Seuraa 
Viestejä6713
Denzil Dexter
Alkoholin myynnin Alkosta voisi lopettaa ja siirtää se vaikka Siwa-ketjulle. Tällä hetkellä varsin suuri osa myydystä alkoholista ostetaan Alkosta. Se on siis on vastuussa leijonanosasta Suomen alkoholiongelmia. Kun myynti siirretään pois, poistuvat myös ongelmat.
Helppoa kun sen osaa.

Toinen vaihtoehto olisi siirtää Siwan valikoimat Alkoon. Sinun ei sitten tarvitsisi muualla käydä.

Silence is golden, duct tape is silver.

Hysteria toistaa itseään. On uuden ajan yli-vainioiden vuoro.

http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5 ... 846&a=9318

Linkissä oheisen tekstin lisäksi parin hauskan klipin alkoholipoliittinen aikamatka.

Keskiolut R-kioskeihin -vaade ja keskiolutmarssi 1980


Vuonna 1980 Mato Valtonen luovutti kansanedustajille adressin, jossa vaadittiin keskiolutta R-kioskeihin. Vaatimuksen totetutumista pidettiin vain kuvitelmana.

"Lähes 300 kansalaista tuntee syvää huolestuneisuutta maassamme harjoitetusta alkoholipolitiikasta", Markku Juhani "Mato" Valtonen lukee kansalaisadressista eduskunnan edustajille. Keskiolut R-kioskeihin -kansanliike vaati loppuvuodesta 1980 oluen myynnin sallimista kioskeissa.

Perusteina vaatimukselle adressissa todetaan täysi-ikäisten holhous ja oluen niukan saatavuuden yhteys alkoholin väärinkäyttöön.

Ravintolakulttuuria pidettiin turhan kurinalaisena. Olutlasillinen piti nauttia paikallaan istuen ja äänekäs ilonpito johti ravintolasta poistamiseen.

Klipit: Adressin luovutus (klippi 1) on poimittu Toisinajattelijat-dokumentista, jossa tapahtumaan on yhdistetty ääntä ja kuvaa kristillisen raittiustyön järjestämästä keskiolutmarssista syyskuulta 1980 (klippi 2).

Läpi meni, loppujen lopuksi

Vuodesta 1975 eteenpäin muun alkoholin kulutus oli noussut 48 prosenttia, keskioluen vain 2,2 prosenttia. Syynä alkoholin käytön kasvuun olivat maaseudulle perustetut Alkot ja ravintolat. Kansan alkoholisoitumisesta syytettiin keskiolutta koska se oli uusi ja ihmeellinen asia.

Keskiolut R-kioskeihin -kampanjan takana oli musiikki- ja mielipidelehti Uusi Laulu. Mukana oli myös pilalehti Pahkasika. Kampanja tehtiin huumorimielessä. Tuohon aikaan ajatusta keskioluen saannista kioskeista pidettiin mahdottomana.

Adressin vastaanottajat, SKDL:n ja Kokoomuksen edustajat, eivät kyseisenä päivänä kovin myöntyväisiltä vaikuttaneet. Kokoomuksen edustaja yhdisti nuorten vaatimuksen yleiseen rajoitusten vastustamiseen.

Uusi alkoholilaki vuonna 1994 kuitenkin jo salli keskioluen myynnin kioskeissa, joille myönnettiin vähittäismyyntilupa.

Keskiolut takaisin Alkoon

Ennen Uuden laulun tempausta järjestettiin syyskuussa 1980 saarnaaja Niilo Yli-Vainion johdolla mielenosoitus, jossa vaadittiin oluen myynnin keskittämistä takaisin Alkoon.

Senaatintorilta eduskuntatalolle kulkevaan keskiolutmarssiin osallistui tuhansia alkoholin lisääntyvästä kulutuksesta huolestuneita.

penni
[
Toinen vaihtoehto olisi siirtää Siwan valikoimat Alkoon. Sinun ei sitten tarvitsisi muualla käydä.Ja sitten olisi koko ruokahuoltoketju S-K-ketjuin hyppysissä. Ei sovi ajatteleman köyhää tahi pienituloista, oikeastaan edes meitiä keskituloisia. No mutta tätähän se laiffi mitä keskarikielloillakin haetaan. Elämä on vaihtoehtoja; WalMart, McDonalds, Apple, MS, Google...joku muu?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat