Seuraa 
Viestejä45973

Kuinka moni muuten teistä juo Rooibos-teetä? Itse vetelen sitä päivittäin noin puolesta litrasta litraan saadakseni sen terveyshyödyt maksimaalisena. Pistän nelisen teepussia, jotka sisältää 2 grammaa jokainen Rooibos-pensaan lehtiä vedenkeittimeen, jotain litran verran vettä ja sitten annan sen kiehauttaa sen ja odotan keskimäärin tunnin ennen kuin juon sen. Kun tee hautuu pitkään kuumassa vedessä, niin pensaan lehdistä liukenee kaikki terveelliset aineosat veteen.

Rooibos-tee on todella maukasta ja ennen kaikkea se ei sisällä tanniineja, jolloin siitä tulee katkeraa, jos se on liian kauan "likoamassa"

Rooibos-tee on liitetty moniin terveysetuihin:

- Rooibos is completely pure and natural, as it contains no additives, preservatives or colorants.Aspalathus Linearis
(Rooibos / Redbush)

- Rooibos can strongly be recommended for people suffering from irritability, headaches, disturbed sleeping patterns, insomnia, nervous tension, mild depression or hypertension, as it contains no caffeine and has a soothing effect on the central nervous system.

- Stomach and indigestive problems like nausea, vomiting, heartburn, stomach ulcers and constipation can be relieved by drinking naturally caffeine-free Rooibos.

- Rooibos has anti-spasmodic properties , thus relieving stomach cramps and colic in infants .
- Rooibos is quite safe for nursing mothers, pregnant woman and infants to drink.

- Rooibos is of benefit in the management of allergies like hay fever, asthma and eczema.

- Rooibos has a soothing effect on the skin, relieving itching and certain skin irritations like eczema, nappy rash and acne when directly applied to the affected area.

- Rooibos is a soothing drink for people on a calorie restricted diet , without adding kilojoules.
The effect of free radicals (a by-product of normal cell function) in the process of aging and declining of the immune system is limited by the anti-oxidants in Rooibos.

- Rooibos has also been found to be rich in anti-oxidants plus flavonoids and has 50 times more SOD than Green Tea as well as other anti-oxidants not found in other tea.

- Rooibos also supplements the daily amounts of calcium, manganese and especially fluoride, needed for the development of strong teeth and bones.

- Rooibos contains zinc and alpha-hydroxy acid , which promotes a healthy skin and magnesium which is necessary for a healthy nervous system.

- Since Rooibos contains no oxalic acid it can be drunk freely by people suffering from kidney stones.

- Rooibos is an all day drink which can be used as a pick-me-up in the morning, a superb thirst-quencher during the day and at night it helps you to relax and sleep well.

- Rooibos is completely free of additives, preservatives or colorants.

- Rooibos is low in tannin and therefore does not have a negative effect on the absorption of iron and proteins into the body.

Ainoa negatiivinen asia Rooibos-teessä on kuulemma sen haju. Kuulemma se tuoksuu "imelältä", toisaalta olen ostanut sitä karamellin ja vaniljan makuisena (jotain vanilla flavouring tai jotain) eli ihmettelen mistä ihmeestä muut on perinnyt hajuaistinsa kun musta ei ei haise oikein miltään ja jos haistaa sitä läheltä se tuoksuu vaniljalle.

Kommentit (18)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Tuhoat vedenkeittimesi laittamalla sinne jotain veden lisäksi? Ja sitten lääkäri ihmettelee, kun saat kuparimyrkytyksen... Hanki nyt lapsikulta kunnollinen teekannu, niin ei keittimesi maistu pelkältä punapensaalta.

Juon rooibosta aina silloin tällöin, lähinnä iltateeksi, kun kofeiinille olen vähän herkkä. Terveys schmerveys, joka toista asiaa nykyään mainostetaan terveellisenä, mitä noita muistamaan. Aluksi se maistui jotenkin hassulta, mutta makuun tottui pian. Maustetut root ovat ihan kivoja, peruspuskaan turtuu hyvin nopeasti, ja mielestäni siinä ei ole yhtä laajaa makuvarianssia kuin teessä. Mutta miksi ihmeessä mainostat lisäaineettomuutta, jos käytät maustettua rooibosta? Lisäainehan tuo luontainen ja luontaisen kaltainen esanssikin on.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Aschenisto
Itse vetelen sitä päivittäin noin puolesta litrasta litraan saadakseni sen terveyshyödyt maksimaalisena.

Oletko havainnut saavasi siitä jotain hyötyjä vielä, vai ihan yleisesti terveyden ylläpitoon? Satunnaisesti joskus tullut nautittua, paria laatua joista toinen aika järkyttävän makuista ja toinen ihan juotavaa.

Pikku Gen
:shock: Tuhoat vedenkeittimesi laittamalla sinne jotain veden lisäksi? Ja sitten lääkäri ihmettelee, kun saat kuparimyrkytyksen... Hanki nyt lapsikulta kunnollinen teekannu, niin ei keittimesi maistu pelkältä punapensaalta.

Juon rooibosta aina silloin tällöin, lähinnä iltateeksi, kun kofeiinille olen vähän herkkä. Terveys schmerveys, joka toista asiaa nykyään mainostetaan terveellisenä, mitä noita muistamaan. Aluksi se maistui jotenkin hassulta, mutta makuun tottui pian. Maustetut root ovat ihan kivoja, peruspuskaan turtuu hyvin nopeasti, ja mielestäni siinä ei ole yhtä laajaa makuvarianssia kuin teessä. Mutta miksi ihmeessä mainostat lisäaineettomuutta, jos käytät maustettua rooibosta? Lisäainehan tuo luontainen ja luontaisen kaltainen esanssikin on.


Mikset vaan tiivistänyt tota koko liirum laarumia muotoon: Joo joo haise pahalle, oot virhettä koko ihminen, älä rupee meitä neuvoon ipana

.. no joo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Enintään parikertaa vuodessa iskeviä räkä-, kusi- ja paskatauteja lukuun ottamatta oon pysynyt terveenä kun juon teetä. Mielelläni uittelen muruteetä. Rooibos sopii talven juomaksi. Väri ja aromi tuo kesän mielelle. Oikea herkkujen herkku. Tykkään laittaa vielä sokeria mukaan niin oi oi, siinä on nami nami!

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Tuhoat vedenkeittimesi laittamalla sinne jotain veden lisäksi? Ja sitten lääkäri ihmettelee, kun saat kuparimyrkytyksen... Hanki nyt lapsikulta kunnollinen teekannu, niin ei keittimesi maistu pelkältä punapensaaltaOikeastaan vedenkeitin sisäsäiliö on pohjaa lukuun ottamatta muovia. En tiedä Rooibos-teen happamuudesta tai emäksisyydestä, mutta uskon sen olevan samalla tasolla kuin vedenkin. Sikäli uskon, että samapa se panenko rooibos-teepussit vedenkeittimeen tai en. On vain kätevämpää heittää 4 teepussia sinne ja litra vettä, sitten kiehauttaa sen ja tunnin tai pari päästä nauttia lämmintä teetä...

Mietin vaan, minkälaista muovia se on. Käsittääkseni jostain muoveista irtoaa estrogeenin kaltaista paskaa ja en halua sellaista elimistööni. Kai vedenkeittimen muovi on jotain sellaista, mikä kestää 100 asteista vettä.

Ja samapa se maistuuko se punapensaalta en mie muuta juo.

μOR, mä olen huomannut, että kyseinen tee rauhoittaa minua ja olotilaani. Hieman kuin pilvi, mutta ei radikaalisti. Muuta en ole huomannut.

Ja joo okei se sitten on lisäaineellinen - tosin luontaisesti vaan onneksi.

Ai onko Rooibos-teestä eri laatujakin vielä? Pitääpi kokeilla jokaista niistä. Kai ne on samaa tavaraa.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Jossain oli lämmitetty vedenkeittimellä glögiä. Joukkomyrkytys seurauksena. Vedenkeittimiin, joissa vastus on paljaana, ei saa mitään muuta panna kuin vettä. Vastuksen materiaali sisältää aika pahoja metalleja.

Aloitus vaikutti lähinnä mainokselta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pakko nu$$ia pilkkua toteamalla, että rooibos ei ole teetä, vaikka sitä yleisesti teeksi kustutaankin.

Mutta rooibos-juomaa kyllä tulee säännöllisesti nautittua. Hyvänmakuista paljaaltaan, ei tarvitse makeuttaakaan millään.

Mitenkäs, oi suuret tee-gurut, Rooibos pitäisi oikein tehdä? Jostakin syystä mulla juomaan tulee katkera sivumaku, vaikka olen yrittänyt tehdä sitä eri tavoillakin. Muut teet saan kyllä onnistumaan...

Turbokameli
Seuraa 
Viestejä892
Aschenisto

- Rooibos has also been found to be rich in anti-oxidants plus flavonoids and has 50 times more SOD than Green Tea as well as other anti-oxidants not found in other tea.Tuo antaa vähän väärän kuvan tämän tutkimuksen valossa:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14640601

Eli fermentoidun rooibuksen kokonaisantioksidanttikapasiteetti on n. 25 prosenttia vihreän teen vastaavasta.

Saw
Enintään parikertaa vuodessa iskeviä räkä-, kusi- ja paskatauteja lukuun ottamatta oon pysynyt terveenä kun juon teetä!Ei ole ollu flunssaa eikä muitakaan vaivoja yli 20 vuoteen, vaikka en juo teetä.

Nonni. Vastedes teen rooibos-teen niin, että kaadan puoli litraa kiehuvaa vettä tuoppiin ja sinne sitten pistän 3 teepussia.

Sitten annan hautua niiden teepussien 20-minuuttia ainakin. Rooibos-teepussien kannattaa olla siellä kuumassa vedessä kauan, jolloin lehdistä liukenee kaikki hyötyaineet veteen. Ja kun rooibos ei sisällä teen tanniineja, niin maku ei ollenkaan katkeroidu

Jooh tulee juotua sitä tollaisessa tee-mix:ssä missä on monia eri aines-osia. Varmaan ihan terveellistä niinkuin monet teet noin yleisesti on anways. Vihreä tee on ihan jepa myös.

Kannattaako käyttää paperifiltteriä vai metallifiltteriä?

Jos käytän metallifiltteriä, myös rasvaliukoiset rooiboksen osat tulevat juomaan.

KYSYMYS: Ovatko kaikki hyödylliset aineet vesiliukoisia?
Onko mikään rooiboksen haitallinen aine rasvaliukoinen?

(Aiheeseen liittyvää: pannukahvi on epäterveellistä, koska siitä ei ole rasvaliukoisia osia suodatettu pois paperifiltterillä).

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1777

Ämmien juttuja nää teehommat, mutta jos nyt oikeasti haluat leikkiä terveellistä niin älä käytä kiehuvaa vettä, se tuhoaa lukemattomia ainesosia joista saa irtopisteitä ituhippikokoontumisissa. Tollanen 70-asteinen vesi korkeintaan.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Aschenisto
Oikeastaan vedenkeitin sisäsäiliö on pohjaa lukuun ottamatta muovia. En tiedä Rooibos-teen happamuudesta tai emäksisyydestä, mutta uskon sen olevan samalla tasolla kuin vedenkin. Sikäli uskon, että samapa se panenko rooibos-teepussit vedenkeittimeen tai en. On vain kätevämpää heittää 4 teepussia sinne ja litra vettä, sitten kiehauttaa sen ja tunnin tai pari päästä nauttia lämmintä teetä...

Mietin vaan, minkälaista muovia se on. Käsittääkseni jostain muoveista irtoaa estrogeenin kaltaista paskaa ja en halua sellaista elimistööni. Kai vedenkeittimen muovi on jotain sellaista, mikä kestää 100 asteista vettä.

itse vaihdoin teräksiseen vedenkeittimen juuri ym. takia. käsittääkseni kaikista muoveista irtoaa ikäviä sivumyrkkyjä kuumentaessa veteen. se lämpötila missä niitä myrkkyjä alkaa irtoamaan on 40-60C minkä takia muovipulloissa ei kannata kesäisin säilyttää vettäkään auton sisällä.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Aschenisto
Rooibos can strongly be recommended for people suffering from irritability, headaches, disturbed sleeping patterns, insomnia, nervous tension, mild depression or hypertension

Tohon hypertensio kohtaan täydentäisin sellasta kun koitin tossa etsiskellä luonnollisia korvikkeita ACE-estäjille (käytetään verenpainelääkkeinä) vaikken sellaisia ainakaan vielä käytäkään. Törmäsin ensin kaseiinin sisältämään C12-peptidiin. Ihan kiintoisa etenkin kun en paljoa maitotuotteita käytä.
Sen jälkeen tuli vastaan juttua rooiboksesta ja löysin tutkimuksenkin 17 ihmisellä missä oltiin tutkittu mustaa, vihreää ja rooibos teetä, joista kahdella jälkimmäisellä on selkeitä ACE-inhibiittori ominaisuuksia jo yhden kupin kerta-annoksella:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20144258

Jonkunnäkönen uudempikin tutkimus näytti samaan suuntaan. Lisäksi ilmeisesti madaltaa liiaksi nousseita glukokortikoiditasoja mitkä myös voi aiheuttaa kohonnutta verenpainetta. Näinollen muutama muukin kohta tosta vaikutuslistasta voi selittyä pelkästään jo näillä, mitä muita vaikutusreittejä sitten onkaan. Ja noi antioksidanttiominaisuudet nyt varmaankin on aika vakaalla pohjalla.

Niille, joille rooiboksen maku ei ole tehnyt vaikutusta, kokeilkaa erilaisia. Jos piipahdatte Tallinnassa niin käykää samalla siinä Virukeskuksen Coffee Centressä. Herkullisia rooiboksia missä on seassa hedelmien paloja jne ja saa ihan tuoksutella niitä ennenkun ostaa. Itse juon tälläkin hetkellä Redbush Magic Deserttiä, joka on ehoton suosikki.

Suomessa jos pysytään, niin Forsmanin veriappelsiinia kannattaa koittaa. Ja muitakin. Niin ja unohtakaa ne pussiteet. Paljon kalliimpia kun irtoteet. Pieni sijotus teesiivilään vaan.

Niin ja itse käytän teenkeittimenä ihan kahvinkeitintä. Pelkät vedet keittymään ja teesiivilä pannuun lojumaan. Pysyy lämpimänä ja voi haudutella. Ei tarvi turhia vedenkeittimiä pitää tilaa viemässä.

Terveysvaikutuksista sen verran, että iho ja aineenvaihdunta paranee kummasti jo puolella litralla päivässä. Poistaa nestettä ja puhistaa kuona-aineita kehosta kivasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat