Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kantapääkivun kanssa kärsiville veljille ja sisarille vinkiksi.

Nämä "keinukengät" auttavat (kutsutaan myös masai-kengiksi). Malleja on esim. MTB, Ryn ja Avia. Itselläni ei ollut mitään apua apteekin pohjallisista, mutta nämä auttavat. Kävely ei satu ja kulku kivan rullaavaa. Kun olen vaihtanut takaisin tavallisiin kenkiin, on kantapääkin taas oireillut. Saattaahan tietenkin olla, että plantaarifaskiitin hiljalleen häviäminen johtuu jostakin muusta (esim. karppauksen aloittamisesta, painon pudotuksesta, yms.), mutta voin silti sanoa, että kävely on heti helpompaa näillä kengillä.

Itselläni on nämä Aviat, jotka ostin tarjouksesta. Kevyet ja mukavat. Jatkuvassa käytössä kantapäävahvikkeet ovat kuitenkin reilun 1/2 vuoden käytön jälkeen hajoamassa ja nyt hankaavat. Elikkä hiukan kestävämmt olisivat saaneet olla, hinnankin huomioon ottaen.
Pidän silti niitä päivittäin ja kävelen työmatkat (n. 3 km) päivittäin.
MTB-kenkiäkin sovitin ennen hankintaa, mutta niiden hinta hirvitti sekä tuntuivat painavilta ja näyttivät enemmän tai vähemmän vammaisapuvälineiltä (ainakin ne mallit mitä oli esillä).

"Keinukengät" kuulemma voivat auheuttaa akillesjännevaivoja, yms. joten kannattaa kuitenkin aloittaa kävely varovaisesti. Minulla ei ole mitään valittamista sen suhteen, päin vastoin, mutta ihmiset kun ovat erilaisia.

Minulla ei ole näiden kenkien myynnin tai markkinoinnin kanssa mitään tekemistä.
Haluan vain jakaa havaintoni ja ehkä omalta osaltani hiven helpottaa jonkun elämää.

Kuulaita ja vaivattomia syyskävelyretkiä!

Kommentit (2)

Halvempi vinkki plantaarifaskiitin hoitoon. Leikkasin vanhojen lenkkareideni pohjalliseen sopivaan kohtaan reiän vastaten tulehtunutta faskiittia. Niitä kenkiä pidin sitten noin kuukauden verran. Iltaisin ja aina tilaisuuden tullen kannattaa venyttää jalkapohjaa koukistamalla nilkkaa mahdollisimman pitkälle. Näin hoitelin n. kuukauden erittäin kivuliasta plantaarifaskiittia, joka ei olekaan sitten sen jälken vaivannut kahteen vuoteen.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Täällä http://www.hoitonetti.fi/sairaudet/plantaarifaskiitti/ kerrotaan näin:
"Ei tarkalleen tiedetä syytä minkä vuoksi jalkapohjan kalvojänne tulehtuu ja varsinkin syytä, miksi osalla tulehdus kroonistuu. Ilmeisesti osasyynä saattaa olla puutteellinen jalkojen huolto, ylipaino, pienet mikromurtumat jännerakenteessa, rappeumamuutokset? Nämä kaikki esitetyt syyt ovat kuitenkin vain selittäviä ja ilmeistä on että tulehdus syntyy monen eri tekijän seurauksena."

Hyvä jäsenkorjaaja asettaa jalan monet pienet luut paikoilleen ja vapauttaa hermot ja jänteet toimii sen jälkeen normaalisti. Kipu lähtee kerralla pois. Toki tämä on tyypillisesti sellainen vaiva, joka vähitellen paranee itsekseen. Mutta joskus ei.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat