Seuraa 
Viestejä45973

Mitkä ovat edullisimmat tavat tuottaa metaania joko kasvattamalla jotakin taikka erottamalla sitä yleisesti saatavilla olevista aineista? Vetyä voidaan tuottaa valmiiksi elektrolyysillä vedestä vaivatta, mutta se vie valtavasti energiaa. Metaania voisi ilmeisesti tuottaa esimerkiksi tuotantokarjan paskaa käyttämällä, mutta voisiko metaania tuottaa myös esimerkiksi pienellä bioreaktorilla, johon dumpataan vaikkapa talousjätteitä sekä muuta biodegradeablea kamaa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

vorrester
Seuraa 
Viestejä615

Orgaanista ainetta sopivana vesiseoksena säiliöön, sopiva bakteerilisäys ja lämpötila bakteerin mukaan +35-50C. Avot ja säiliö pukkaa metaania ulos.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Metaanireaktoreita on seuraavalla rakenteella käytössä.

Maan alle valetaan betonista prosessikammio. Eräänlainen vaakaputkirakenne jossa toisessa päässä on syöttöputki ja toisessa päässä passivoituneen lietteen poistokaivo. Prosessikammion katto on kupumallinen. Kupuun kertyy metaania. Syöttö- ja poistokuilut ovat sen verran korkealla, että kupuun tulee painetta kun lillinkiä on riittävästi. Metrin lietepatsas kuvun yläpinnasta mitaten tekee 0,1 bar paineen ja tuollaisella paineella jo siirtää metaanin letkussa käyttöön.

Laite on täysin omavoimainen. Toiseen päähän tuupataan kaikkea eloperäistä. Siis sitä mitä voi kompostoida muutenkin järkevästi. Kompostoitumisen sijasta lillinki mätänee eli tuottaa tehokkaasti metaania. Kulkiessaan syöttöpäästä poistopäähän tavara passivoituu ja voidaan nostella lietteenä poistokuilusta. Tuollainen tavara taitaa olla suoraan maanparannustavaraa.

Kuvaus on jostain dokumentista vuosien takaa muistinvaraisena. Kai se laitos oli Intiassa. Esimerkiksi WC-jätteet johdatettiin siihen suoraan. Muun jätteen lisäämiseksi oli sekoituskampi syöttöpäässä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Pienet mädätysreaktorit ovat nykyään muovia ja sarjatuotannossa. Käyttö pääasiassa kehitysmaissa. Läntinen elintasoväki kun ei paskan kanssa tykkää lotrata.

- Ubi bene, ibi patria -

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

vuoden kotitaloudessa syntyvillä biojätteistä tehdyllä biokaasulla voit ajaa n. 400km autolla. Määrä on aika marginaalinen mitä vuodessa saa tuotettua.

Taas päästään siihen että kyse on kotitalousmittakaavassa harrastamisesta.

toisen polven pilkkuvirhe

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Mikä osa jätteestä mahtuu tuohon 400 km? Onko vessajätteet? Ovatko puutarhajätteet?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vierailija

Eiköhän tuo onnistuis tehdä 1000 litran muovisesta,kuution muotoisesta nestesäiliöstä (näitä jotka ovat kuormalavan päällä).
Sisään vettä ja jätepaperia ym. mätänevää ja säiliön kierrekorkkiinkorkkiin kaasuletkua varten liitin.Sieltähän sitä metaania alkaa hiljalleen tulla letkua pitkin...Kuinkakohan korkeaksi kaasun paine saataisiin tässä systeemissä?

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Paul M
Mikä osa jätteestä mahtuu tuohon 400 km? Onko vessajätteet? Ovatko puutarhajätteet?keittiössä syntyvät biojätteetteet.

ei ole mitään järkeä varastoida puutarhajätettä pitkiä aikoja jotta se saadaan syötettyä reaktorille sopivassa tahdissa. lisäksi se luo tarpeen lannoittaa pihaa kun leikkuu jätteet kerätään pois.

en nyt ole varma muistista ni mutta muistelisin reaktorin syöttönopaudeksi vuorokaudessa reaktorin tilavuudesta 3-5% josta kolmasosa on kiintoainetta ja loput nestettä.

sittenpä pitäisi raktorin liejulle tehdä jotain. sitä kun esimerkiksi tuollaisesta kuution pöntöstä tulee vuodessa n. 10 kuutiota jos sitä syötetään oikein ja tasaisesti. neste on suurin ongelma sillä se on nyky termein ympäristöjätettä eli sitä ei voi vain kaataa maahan mutta lainnoituksessa sitä voi käyttää.

toisen polven pilkkuvirhe

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Keittiöjätteet ovat 1 % kaikesta minun tontilla käytettävissä olevasta biojätteestä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Laitteisto kai pitäisi kasata haponkestävästä lämpimään rakennukseen. Varasto- ja jätelietealtaat normi betonielementeistä. Pienlaitteisto sopisikin hyvin esim. käytöstä jääneeseen sikalaan jossa tupla-altaat. Kilowatille kuitenkin tulee rajusti hintaa.

Biowatti Oy myy kaukolämpöyhtiölle reaktorikaasunsa jos oikein muistan ja tehtaalla on autojen tankkauspiste. Toiminta on kuitenkin teollisessa mittakaavassa ja yhdistettynä possuntuottajien toimintaan sekä kytkettynä äärimmäisen raskaaseen tuki- ja säädäntöviidakkoon kaikkien muiden normi yritystoiminnan velvoitteiden ja vaatimusten lisäksi.

- Ubi bene, ibi patria -

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat