Seuraa 
Viestejä8643

Jossain valovuosien päässä on varmaankin teknisesti kehittyneitä yhdyskuntia.

On askarruttanut jonkin verran, jotta millaisia arkipäivän tuotteita ja menetelmiä lienee käytössä. Siis verrattuna näihin meikäläisten tuotteisiin ja menetelmiin. Jotenkin on tullut sen tyypin vaikutelma, että eivät tuotteet voi kovin paljon poiketa tuntemistamme. Esimerkiksi ruuvit ja mutterit. Niihin sopivat työkalut. Portaat, ikkunat, viemäröinti. Johtimet ja eristeet. Nämä ovat käsittääkseni melko optimoitua monin tavoin. Tietenkin käyttäjät itse voivat olla jotain limanuljaskoja, mutta ei ruuvien ja muttereitten optimointi tästä meikäläisten systeemistä paljon voi poiketa. Jopa kierteen nousu voi olla hyvin lähellä meikäläisten systeemeitä.

Tietotekniset sovellukset ovat ajautuneet nekin aika optimaaliseen rakenteeseen. Lähinä siis 1/0-digitaalitekniikka nopeuksineen, materiaaleineen ja jännitetasoineen. Tuskin tämän kehitysvaiheen teknologia kauheasti poikkeaa universaalisesti. Ei siis verrata tulevaisuuden optisiin tai kvanttihömppävehkeisiin vaan tämän hetken tasolla oleviin.

Eli miltä tuntuu. Voisivatko käyttämämme arkipäivän tuotteet ja menetelmät olla universaalisia?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Painovoima voinee tuoda melkoisia muutoksia rakenneratkaisuihin siinä missä olioiden fysiologia. Samoin aine, jossa ne elävät. Meillä ilma, heillä jokin muu?

Mitä ruuveihin ja muttereihin tulee, olemmeko mekään kaukana ajasta jossa liimat ja monenlaiset materiaalit mullistavat ja hämmentävät kenttää. Eikös teräksestäkin voida saada paljon lujempaa mikäli sen kiderakenne voitaisiin optimoida?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Jos ajatellaan liitosten evoluutiovaiheita, niin ruuvit ja niitit sopivat johonkin kohtaan. Lieneekö jokin tekninen kulttuuri hypännyt tuon vaiheen yli. Entä ruuvin kannat? Lieneekö Torx vai mikä viimeinen sana ennen liimoja?

Entäs liimat. Mahtaisiko aivan tavallinen epoksihartsi olla universaalinen. Entä silikooni. Siis tuollainen saumasilikooni. Ja sellaisen pursotin tuubeineen. Voisiko vieraan kulttuurin late laatoittaja pursottaa samanlaisesta suuttimesta silikoonia saumaan jossain tälläkin hetkellä?

Mikä muu vaihtoehto voisi olla silikoonille? Siis saumasilikoonille. Tai tiivistesellaiselle. En siis tarkoita tässä yhteydessä piitä vaan noita erivärisiä, kansanomaisesti ilmaistuna silikoonimassoja. Enkä "silikooneja" eli rintavarustusten tuunaussarjoja.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Entä jos vieras sivilisaatio ei rakenna mekaniikkaa, vaan työstää biologista materiaalia niinkuin mehiläiset hunajakennoja, ja kaikki koneet ja laitteet toimii lihaksin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat