Seuraa 
Viestejä3521

A-studio 12.9.2011 TV1 klo 21:00 http://atuubi.yle.fi/ohjelmat/a_studio_maanantai
testasi kansanedustajien tietoja juuri käsittelyn alla olevasta budjettiehdotuksesta, joka on tietenkin jaettu kansanedustajille.
budjetin loppusumma?
valtion velanotto?
valtion korkomenot?
Uskomatonta, yksi taisi tietää budjetin loppusumman, muut parikymmentä eivät mitään. Vaikka eihän tarvitsekaan tietää, jos osaa painaa sitä nappia, jota käsketään painaa. Tämä kai selvitetään työhön ohjauksessa.

Tällaisen porukan olemme äänestäneet. Onneksi oma ehdokas ei mennyt läpi.
Viime vuoden budjetti näkyy osoitteessa http://budjetti.vm.fi/indox/tae/2011/ta2011+ltat.pdf

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Ketkunperä
Seuraa 
Viestejä239

Toinen toistaan hauskempaa kiertelyä ja kaartelua, ettei tarvitsisi paljastaa tietämättömyyttään. Jokunen sentään rohkeni tunnustaa suoraan, että ei tiedä. Vihreiden Jan Toivola perusteli, että talouspuoli ei ole vahvimpia alueitaan muutenkaan, ja Vasemmistoliiton Anna Kontulan mielestä kansanedustajan ei tarvitsekaan tietää budjetin loppusummaa, vaan kuulemma oleellista on tietää mihin suuntaan asioita pitää kehittää. Demareiden Tytti Tuppurainen puolestaan oli sitä mieltä, että kansanedustajan kuuluu tietää tällaiset perusasiat ja hän itse näytti myös tietävän oikeat vastaukset. Myös Perussuomalaisten Kauko Tuupainen tiesi oikeat vastaukset, mutta käytännössä kaikki muut ohjelmassa näytetyt uudet kansanedustajat olivat enemmän tai vähemmän pihalla.

(Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että kaikilta uusilta ei varmaankaan edes kysytty, ja kaikkia haastattelujakaan ei ohjelmassa kokonaan näytetty, joten ohjelma ei sellaisenaan välttämättä kerro koko totuutta uusien kansanedustajien budjettitietämyksen tasosta. Varsin mielenkiintoinen ja havainnollinen pätkä kuitenkin.)

myooppi
Seuraa 
Viestejä3521

Luulisi, että kun on valittu kansanedustajan hyvin palkattuun arvostettuun? tehtävään, että valittu ottaisi välittömästi selvää edes tärkeimmistä asioista, joista joutuu päättämään. Kun ei tämä näytä toteutuvan uskon, että eduskunnassa vallitsee harvainvalta. Joka puolueessa on pieni ryhmä, joka päättää, eikä "alaisten" tarvitse eikä ole syytäkään tietää mitään, vaan olla kuuliaisia. (Vasemmisto erotti kaksi "väärin" ajattelijaa todisteeksi.) Ainakin kunnan valtuustoissa tiedän tämän periaatteen toimineen.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Matti E Simonaho
Jos pystyt olemaan ajattelematta mitään kun luet tämän lauseen, saat tonnin käteen.

Heikkohermoisille itsemurhan paikka

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat