Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
[size=150:wwawpysh]Lupaava eksoplaneetta löydetty[/size:wwawpysh]
[size=85:wwawpysh]Tiistai 13.9.2011 klo 10.49 [/size:wwawpysh]

Tutkijat ovat havainneet avaruudesta planeetan, jolla saattaa olla elämää.

[size=85:wwawpysh]Observatoriokuvaa eksoplaneetta HD 85512:sta. (AP/LK)[/size:wwawpysh]

Aurinkokuntamme ulkopuolelta planeettoja etsivä teleskooppi on havainnut planeetan, jolla saattaa olla elämää. Tutkijoiden mukaan avaruudesta hiljattain löydettyjen kymmenien uusien planeettojen joukosta yksi, HD 85512B-nimellä kulkeva eksoplaneetta, on erityisen kiinnostava, koska se kiertää elämän syntymisen kannalta sopivalla etäisyydellä omaa aurinkoaan. 35 valovuoden päässä aurinkokunnastamme sijaitseva planeetta on vain 3,6 kertaa meidän omaa maapalloamme suurempi ja on mahdollista, että sen pinnalla on vettä.

- Uskon, että elämme nyt äärimmäisen mielenkiintoisia aikoja. Emme ole nyt etsimässä uusia mantereita -vaan itse asiassa olemme etsimässä aivan uusia maailmoja, tutkija Lisa Kaltenegger hehkutta Scientific American -tiedelehdessä.

Chilessä sijaitseva HARPS-teleskooppi on kartoittanut avaruudesta tähän mennessä 376 meidän aurinkoamme vastaavaa tähteä ja niitä kiertäviä planeettoja.

IL

Kommentit (5)

[size=150:3btq7tlz]Elämän muodot ja luonnon kappaleet [/size:3btq7tlz]

Raamattu 1933/1938
Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy. Sillä sen kautta saivat vanhat todistuksen. Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä.

Bysantin tekstilaitos
εστιν δε πιστις ελπιζομενων υποστασις πραγματων ελεγχος ου βλεπομενων εν ταυτη γαρ εμαρτυρηθησαν οι πρεσβυτεροι πιστει νοουμεν κατηρτισθαι τους αιωνας ρηματι θεου εις το μη εκ φαινομενων τα βλεπομενα γεγονεναι

Suomenneos
εστιν δε πιστις ελπιζομενων
arvion joka on totuuden mukainen, jota toivotaan, johon voi luottaa,
υποστασις πραγματων ελεγχος ου βλεπομενων
kaikesta mitä olemassa on, minkä omin silmin näemme
εν ταυτη γαρ εμαρτυρηθησαν οι πρεσβυτεροι πιστει
vanhimmat tiedemiehet/naiset voivat todistaa oikeaksi arvion
νοουμεν κατηρτισθαι
sillä viisaudella mikä heillä on;
τους αιωνας ρηματι θεου
kaikki mitä on olemassa, on Teos, kokonaisuus
εις το μη εκ φαινομενων τα βλεπομενα γεγονεναι
joka näkymättömistä elementeistä rakentuu sellaiseksi niin kuin me sen omin silmin näemme/todistamme

Käännös on tehty tämän päivän arkikielle. Kreikan, Arabian ja Coptinen kirjoitus, pitää sisäällään huomattavasti enemmän tietoa.

Tiede ja Teos
Kaikki mitä yleensä olemassa on, minkä omin silmin näemme, jokainen luonnon kappale ja elämän muoto Maailmassa ja Avaruudessa, rakentuu omaperäisen kaavansa mukaisesti näkymättömistä elementeistä näkyväksi. Kaavoja joista erilaiset luonnon kappaleet ja elämän muodot rakentuvat, niitä me emme voi nähdä ja lukea ilman apuvälineitä kuten esimerkiksi elektronimikroskooppi.

Elementtejä joita me emme omin silmin voi nähdä, ovat esimerkiksi atomit, alkeishiukkaset, alkukemia ja dna. Tiede voi erilaisten apuvälineiden avulla lukea kaavat ja kertoa, miten yksittäinen luonnon kappale tai elämän muoto rakentuu näkymättömistä elementeistä sellaiseksi niin kuin me sen omin simin näemme. Mitä me näemme, on näyttö (todiste) siitä että mitä tiede on kertonut on totta.

Onko Maailman ulkopuolista elämää olemassa? Vastaus on 'on', sillä Maailma on rakentunut Maailman ulkopuolisesta elämästä.

Elämän muodot ja luonnon kappaleet

Kaikki mitä yleensä on olemassa niin Maailmassa kuin Avaruudessakin, koostuu elottomista luonnon kappaleista tai elävistä elämän muodoista. Kaikki minkä ymmärrämme olevan elävä, on omaperäisen kaavan mukaisesti rakentuva elämän muoto.

Kaiken alkuperä Avaruudessa

Raamattu 1933/1938
Alussa loi Jumala taivaan ja maan.

Septuaginta LXX
εν αρχη εποιησεν ο θεος τον ουρανον και την γην

Suomennos
εν αρχη εποιησεν
alkuperä (εν αρχη) kaikelle mitä on olemassa on energia (εναρχη)
ο θεος τον
Suomen kielessä Luojan Sielu, tuntematon elämän muoto josta
ουρανον και την γην
Avaruus jossa myös Maailmamme on

εν αρχη (en arxh) tarkoittaa 'alussa', mutta yhdistettynä yhdyssanaksi, enarxh on 'energia'. Energia, joka on alussa, alkuenergia, on kaiken tiedon ja tietouden lähde/alkuperä. Se on kaiken elämän lähde Avaruudessa jossa myös Maailma on, Suomen kielessä ο θεος τον tunnemme Korkeimman Luojan Sieluna.

Elämä on energia jota Suomen kielessä kutsumme Sieluksi. Sielu erottaa ja sielun avulla erotamme elottoman luonnon kappaleen ja elävän elämän muodon toisistaan. Jos miltä tahansa elämän muodolta otettaisiin sielu pois silmän räpäyksessä, se olisi juuri sen näköinen kuin sen on viimeistä yksityiskohtaansa myöten, mutta kivettynyt niin kuin patsas; luonnon kappale joka on osa luontoa, mutta täysin eloton. Ero luonnonkappaleen ja elämän muodon välillä on, että luonnon kappaleet eivät lisäänny samalla tavalla niin kuin elämän muodot.

Alkuräjähdystä ei ole koskaan tapahtunut
Alussa tuntemamme Avaruus oli absoluuttinen tyhjiö. Mitään silmin havaittavaa ei ollut, mitään ääniä ei kuulunt, mikään ei liikkunut. Räjähdykseen vaaditaan mm kemiallisia kaavoja joita ei ollut. Johdonmukaisesti, energian lähde josta kaikki sai alkunsa, on tuntemamme Avaruuden ulkopuolella.

Avaruus ei räjähtänyt niin kuin väitetään, vaan samalla tavalla niin kuin galaksi syntyy tänään Avaruudessa, syntyi ensimmäinen galaksi Avaruuteen. Kaikki on rakentunut ja rakentuu Luonnon lain mukaisessa järjestyksessä siten, että edellytykset seuraavan olemassaololle on olemassa.

Mitä tänään Avaruudessa tiede todistaa koskien esimerkiksi galaksin syntymistä, samalla tavalla linnunrata jossa Maailma sijaitsee, on aikanaan syntynyt. Ihminen on ainut elämän muoto Maailmassa, joka havaintojensa perusteella voi muistaa mitä oli, ennenkuin Maailmaa oli olemassa.

Lähde: Septuaginta LXX, 1 Mooses 1:1
Lähde: Septuaginta LXX, Bysantin tekstilaitos, Hebrealaiskirje 11:1-3

Lähde: http://www.arviointipalvelu.fi

Matti E Simonaho
Pikku Gen
Surullisin trolli: trolli joka on tosissaan. =(


Hubblen ottama kuva Eksoplaneetan asukkaista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat