Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ongelma on siis se etten vielä tiedä mitä fysiikan alaa haluaisin opiskella, mutta soveltava fysiikka kuulostaa mielenkiintoiselta. Voisiko joku kertoa kokemuksiaan soveltavasta fysiikasta. ja sen opiskeluista + mahdollisuuksista päästä töihin ja minkälaisiin töihin. Kiitos

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30876
Liittynyt16.3.2005

Soveltavaa fysiikka kutsutaan tekniikaksi. Sitä opetetaan teknillisissä yliopistoissa, niin kuin ne nykyään fiinisti itseään kutsuvat. Tekniikan aloja on paljon ja työllistymisvaihtoehtoja vielä enemmän. Yleisimpiä lienevät tuotekehitys- ja muut tekniset asiantuntijatehtävät tai myynti- ja johtotehtävät, jos sosiaalinen osaaminen on hallussa.

Omat kokemukset opiskelusta ovat hyviä. TKK oli nörtin paratiisi, koulu, jossa on lähes yksinomaan mielenkiintoisia aineita ja taso kerrankin sellainen että tunsi oikeasti oppivansa maksimikapasiteetilla. Alan töissäkin sitä ollaan, joten siltäkin osin ei mennyt aika hukkaan, vaikkakaan ei se DI:n työnahun todellisuus aivan niin ruusuinen ole kuin koulujen mainosprosyyrit antavat ymmärtää, ainakaan jos ei ole niitä myyntitykin lahjoja.

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1567
Liittynyt12.4.2005
Tonttup
Mitä fyysikko tekee esimerkiksi noissa"teknisissä asiantuntijatehtävissä"

Itse en ole fyysikko, mutta tunnen muutaman sellaisen. Yksi fyysikko laski pumppujen virtauksia ja toinen suunnitteli lasereita ja niiden sovellutuksia, noin esimerkiksi. Tosin olisivat molemmat tehtävät onnistuneet toki insinööriltäkin...

Vanha jäärä

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30876
Liittynyt16.3.2005
Tonttup
Mitä fyysikko tekee esimerkiksi noissa"teknisissä asiantuntijatehtävissä"Jos tuotekehityksen laaja kenttä jätetään pois, fyysikoita tarvitaan esimerkiksi viranomaistehtävissä (esim. Säteilyturvakeskus) tai sairaalafyysikoina ylläpitämässä lääketieteellisiä laitteita.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat