Seuraa 
Viestejä45973

On jo tiedossa, että lyricaa on tarkoitettu vain tietyntyyppiseen epilepsiaan, mutta en tästä ole sen tarkempaa informaatiota löytänyt kuin
"lyricalla hoidetaan tietyntyyppistä epilepsiaa (paikallisalkuisia epilepsiakohtauksia, jotka joko ovat tai eivät ole toissijaisesti yleistyviä) aikuisilla."
Tämä tieto ei nyt lämmitä ihan tarpeeksi, joten tulin vinkumaan apua tänne.

Epilepsioita on kuitenkin aika iso kirjo ja olen kuullut, että tietyntyyppiseen voi tämä lääke voi jopa provosoida kohtauksia lisää.
Olisiko kenelläkään tarkempaa tietoa tai linkkiä?
Oma diagnoosi on primaaristi etenevä juveniili myoklonusepilepsia, joista muistaisin lukeneeni, että juurikin lyrica voi sitä pahentaa, mutta tätä sivua ei enää ole.

Jos joku pystyisi auttamaan, niin olisin todella kiitollinen.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

μOR
Seuraa 
Viestejä373

Tässä jotain: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19380070

"We conclude that pregabalin is a useful addition in the treatment of refractory childhood epilepsy. The drug should be used with caution in myoclonic epilepsy. Controlled studies are needed to establish long-term efficacy and tolerability."

Ei kannata välttämättä uskoa mitään mitä kirjottelen, voin olla joku ihan kaaliaivo kuutamo, oikeesti...
mutta noin muuten mitä olen lueskellut, niin en ole mistään muusta lääkkeestä lukenut lähellekkään yhtä paljon käyttäjien ilmoittamista negatiivisista vaikutuksista kognitioon kuin pregabaliinin kohdalla. Joku valitteli että vielä kuukausiakin lopettamisen jälkeen opiskelu tuntuu vaikemmalta. Tosi monilla tullut vaikeuksia ihan perusjutuissa esim. lauseiden muodostamisessa. Sitten taas voipi olla ettei sananvarsi oikein irtoa vaikkapa grand-mal kohtauksen aikana sen sulavemmin.
Tietenkään ei varmastikaan kaikilla vaikuta samalla tavalla, ja niilläkin joilla negatiivisia vaikutuksia tullut niin hävinnyt myös lopettamisen jälkeen, mutta hyvä pitää mielessä kuitenkin. Ja joihinkin tiloihinhan se voi olla juuri se lääke mikä toimii parhaiten ja elämänlaatu kohenee, vaikkapa monilla hermokipuihin.
Moni käyttäjä kirjoitellut myös että koukku on pahempi kun bentsoissa ja viekkarit tör-ke-ät, mutta onko sillä sitten suurta merkitystä jos lääkitystä käytetään lopun ikää, en tiedä.

Samaan tapaan mutta heikommin vaikuttavaa ja saman lääkefirman kehittämää gabapentiinia eli Neurontinia näkee järjestäen kutsuttavan kansankielellä Morontiniksi juuri sen kognitioon kohdistuvien sivuvaikutustensa takia. Olikohan niin että kun patentti meni umpeen gabapentiinistä niin Pfizerin piti kehittää sille astetta tykimpi seuraaja, pregabaliini.

Painotan että tilastasi en tiedä mitään, eikä ole mielipidettä, saati pienintäkään aavistusta suuntaan tai toiseen siitä että sopiiko Lyrica vai ei.

Neurontin oli just se mikä ois lisänny kohtauksia huomattavasti ja mitä en saanu syödä. Voisi periaatteessa päätellä, että Lyrica on samaa kastii. En tiiä.
Kiitos vastauksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat