Seuraa 
Viestejä45973

Valkeakoskelaisen omakotitalon keittiönkaapista löytyi valtava yllätys: leveydeltään yli puolimetrinen ampiaispesä. Korkeutta ampiaisten kodilla oli 33 senttimetriä.

- Vanhassa omakotitalossamme on kaksi keittiötä, joista toinen on toiminut varastona. Päätin vihdoin siivota keittiön kaapit, kun löysin pesän, talon omistaja kertoo.

- Paiskasin oven äkkiä takaisin kiinni, nainen kertoo yllätyksestä.

Myös paikalle kutsuttu tuholaistorjuja hämmentyi pesän koosta.

- Torjuja ei ollut tavannut 12 vuotta kestäneen uransa aikana yhtä suurta ampiaispesää, omistaja kertoo.

Ampiaiset olivat saaneet touhuta pesäänsä keväästä saakka ilman häiriötä.

Ne pääsivät ulkoseinää vasten sijaitsevaan kaappiin ilmastointiputkea pitkin.

Talon asukkaat eivät huomanneet kotiinsa pesiytyneitä vieraita aiemmin, sillä ampiaiset eivät lennelleet sisätiloissa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/keitt ... =tf-promo1

Kuinkahan paljon ampiaisia ton kokoisessa pesässä on?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Komia pesä.

Täytyy ilmeisesti ensimmäisten pakkasien jälkeen käydä tsekkaamassa ampiaispesä tuolta talon yläpohjasta, melko kova trafiikki oli verhouslautojen ja räystäslautojen välistä.
Ja oli sen verran kova trafiikki että oli melko extremeä laittaa niitä räystäslautoja paikalleen...

Muutaman tunnin tarkkailun jälkeen todettiin että kyseistä reittiä liikkui kerralla 3 ampiaista "ryhmissä". Eli kolme meni sisään, ja hetken kuluttua kolme tuli ulos. Meni about 15 minuuttia niin kolme tuli takaisin retkeltään, ja taas hetken kuluttua kolme ulos.

Aina lähdön ja saapumisen välillä ehti muutaman laudan lyödä kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä40519

Tuo kuva näyttää jotenkin epäilyttävältä. Liekö manipuloitu. Mutta kyllä jotkut ampiaiset tekevät hyvissä oloissa tuonkokoisia pesiä. Tuon kokoisessa pesässä on useita tuhansia työläisiä.

Neutroni
Tuo kuva näyttää jotenkin epäilyttävältä. Liekö manipuloitu. Mutta kyllä jotkut ampiaiset tekevät hyvissä oloissa tuonkokoisia pesiä. Tuon kokoisessa pesässä on useita tuhansia työläisiä.

joo, sehän on ihan selvästi turvonnut moppi

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Neutroni
Tuo kuva näyttää jotenkin epäilyttävältä. Liekö manipuloitu. Mutta kyllä jotkut ampiaiset tekevät hyvissä oloissa tuonkokoisia pesiä. Tuon kokoisessa pesässä on useita tuhansia työläisiä.

Mielestäni kuvaa ei ole manipuloitu. Valitettavasti en vaan erota sitä ampiaispesää mistään kohtaa ainakaan tästä kuvasta. Ehkä pesä on piilossa ton siivousmopin takana.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Keskiviikkona parvi tappajamehiläisiä hyökkäsi useiden eläinten kimppuun eteläarizonalaisella farmilla ja surmasi lähes 500-kiloisen karjun.

Paikallisen KOLD-TV:n mukaan farmarit olivat yrittäneen siirtää 90-kiloista pesää, kun jopa 250 000 äkäisen ampiaisen musta parvi kävi kimppuun.

AP:n haastattelema mehiläisekspertti Reed Booth pitää yllättävänä, että ampiaiset onnistuivat tappamaan niin ison eläimen, jolla on paksu nahka ja rasvakerros. Vajaa 400-kiloinen raskaana ollut emakko sai myös liian monta pistoa: se vaipui koomaan ja menetti porsaat.

Osavaltion pohjoisosissa sattui vastaava tapaus sunnuntaina. Sen uhri, farmilla pesää häirinnyt 49-vuotias DeWayne Spires, sai yli 1 000 pistoa ja jatkaa sairaalahoidossa.

Tappajamehiläiset ovat afrikkalaisten ja eurooppalaisten mehiläisten aggressiivia risteymiä. Laji on levittäytynyt Etelä-Amerikkaan ja Yhdysvaltojen eteläosiin.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/tapp ... 19404.html

Wiki:Ampiaispesä on tehty pureskelluista puunsyistä ja siinä on avoimia lokeroita. Ampiaiset tuottavat kemikaalia, joka karkottaa muurahaiset, jotka muuten saattaisivat vallata pesän. Pesän perustaa yksittäinen, edellisenä syksynä paritellut kuningatar, joka rakentaa sinne aluksi 20-30 kennoa, ennen kuin munii sinne. Tämä tapahtuu keväällä, mutta tarkka ajankohta riippuu alueen ilmastosta. Kun ensimmäiset toukat ovat kehittyneet työläisampiaisiksi, ne huolehtivat siitä lähtien pesän tarpeista. Loppukesästä pesässä voi olla 5 000–10 000 yksilöä.
Sama ampiaispesä ei enää ole käytössä seuraavana vuonna.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5150
Neutroni
Tuo kuva näyttää jotenkin epäilyttävältä. Liekö manipuloitu. Mutta kyllä jotkut ampiaiset tekevät hyvissä oloissa tuonkokoisia pesiä. Tuon kokoisessa pesässä on useita tuhansia työläisiä.Kysymyksessä ei olekaan alkuperäinen suomalainen maatiainen, vaan hienompi germaaninen rotu - saksanampiainen. Muukalaiset näyttävät aina ensi alkuun oudoilta, mutta kyllä niillä on selvästi kasvattava vaikutus.

Alkujaan Euroopasta ja Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva ampiaislaji, joka on ihmisen toimesta levinnyt laajalti mm. Australiaan[1] ja Amerikkoihin[2][3]. Myös Suomessa saksanampiainen on tulokaslaji. Sen on todettu pesineen manner-Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2005, joskin lajin arvellaan eläneen vakituisesti Ahvenanmaalla jo tätä aikaisemmin. Lajia tavataan toistaiseksi vasta Lounais- ja Etelä-Suomessa, mutta kesällä 2010 Aurajoen rannan ampiaispyydyksissä sitä oli jo ampiaisista toiseksi eniten.[4]http://fi.wikipedia.org/wiki/Saksanampiainen

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Eittämättä hieman kumman näköinen. Maalaus- ja rakennushommissa moneen isoon pesään törmännyt, yksikään edes tuonnepäin. Joko feikki, tai ehkä noilla saksalaisilla(?) vastineilla vain Gigermäistä tyylitajua. Iso on pesä jokatapauksessa. Koolla sinällään mitään väliä. Jos ongelma on, pesän kuin pesän eliminoi näpsästi maalarinteipillä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat