Seuraa 
Viestejä372

Länsimaisen älymystön näkemys slummien asukkaista on kuvottava. Slummiasukas, joka ei tee työtä eikä opiskele, ei noudata lakeja, ei solmi avioliittoja eikä huolehdi perheestään nähdään vapauden ruumiillistumana. Taloudelliset edut toki kelpaavat slummiasukkaille, mutta työn tekeminen niiden saavuttamiseksi nähdään liian ikävänä ja orjuuttavana. Opiskelu esim. vaikkapa sivistyksen hankkimiseksi olisi slummien joukkioille jo suorastaan järjetön ajatus.

Timo Vihavainen:

"On totta, että myös 1800-luvun sivistyneistö ihaili ”kansaa”, mutta samalla se kuitenkin säilytti tietoisuuden siitä, että sivistyksellä oli arvoa sinänsä ja että arvot olivat absoluuttisia eivätkä jokaisen vapaasti valittavissa. Sen sijaan, että älymystö tuijottaa slummiasukkaiden suuhun, kuuntelee rappia ja järjestää tragikoomisia ”kuokkavieraiden” happeningeja ja mellakoita, se voisi miettiä sitä, miten niille ihmisille, jotka saapuvat Suomeen, osoitetaan tie normaaliin ihmisarvoiseen elämään, johon kuuluvat työ, opiskelu ja sivistys. Se taas edellyttää aivan toisenlaista asennetta ja arvoja kuin ne, joita älymystön ydinjoukko näyttää kannattavan ja ihailevan. Mitä tarjottavaa sillä voisi olla slumminuorelle, jonka mieli tekee muodikkaita kenkiä, mutta joka ei halua sen vuoksi alentua ”paskaduuniin”? Ehkäpä hänelle voisi antaa luettavaksi Jean-Paul Sartren Saint Genet’n tai jonkin Foucaultin merkittävän hengentuotteen. Ehkäpä Rajallinen järjestelmä kohtaa rajattoman vaateen voisi innoittaa kehittymään hyväksi kansalaiseksi ja kulttuuri-ihmiseksi? Luultavampaa on, että nämä vain vahvistaisivat uskoa valitun elämäntavan erinomaisuuteen. Niistä voinee korkeintaan saada kiksejä, mutta sekin taitaa onnistua vasta opintojen edistyneessä vaiheessa."Älymystön asenne kurjalistoon ennen Vihaisen mukaan:

"Kun Saarijärven salomailla aikoinaan vieraili halla, ei paikallinen talonpoika Paavo käynyt ryöstämässä ja polttamassa naapurin mökkiä, vaan turvauduttiin naapuriapuun ja kuoltiin nälkään yhdessä jos kuolla piti. Tätä irrationaalista käytöstä nykyiset tutkijat ovatkin kummastelleet. ]Joka tapauksessa valittu tie oli pitkällä tähtäimellä oikea. Suomen kansallinen älymystö patisti Paavoa panemaan poikansa ja jopa tyttönsäkin kouluun. Pikavoittoja ei ollut luvassa, mutta sadan vuoden kuluttua sivistys, yritteliäisyys ja hyvinvointi olivat saavuttaneet merkittävän korkean tason, vaikka lähtökohta oli surkea. Samaan ehkä kannattaisi nytkin pyrkiä maailman epäonnistuneilla alueilla, niin valtioissa kuin asuinalueilla. Eikö älymystön tulisi kannustaa kehitykseen ja vastuun ottamiseen sen sijaan että se yrittää löytää selityksiä ja syyllisiä muualta kuin ihmisistä itsestään?Ikävä totuus taitaa olla, ettei vähäosaisten ystävänä esiintyvällä älymystöllä ole sille henkisellä tasolla tarjottavanaan yhtään mitään. ”Auttaminen” mielenosoituksia järjestämällä ja slummielämää henkisesti tukemalla on karhunpalvelus. Kyseessä on älymystön konkurssi, mutta kysymys lienee viime kädessä koko kulttuurimme tilasta. Suuntaa ei voida kenellekään osoittaa, ellei sitä itsekään tiedetä. "


  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (50)

Gerson
Seuraa 
Viestejä372

Kysymys ei varmaankaan ole vain äärivasemmistoon kallellaan olevasta älymystöstä. Myös natsit ja erillaiset oikeistopopulistiset liikkeet ovat pyrkineet hyödyntämään ns. roskaväestä saatavaa äänipottia mielistemällä sitä. Viime kädessä kyse on myös siitä, että yhteiskuntatieteilijät pyrkivät kiistämään sen että varsin huomattava osa köyhyydestä lähtisi persoonallisista syistä. Tunnettu tosia kuitenkin on että varsin köyhistä oloista ollaan noustu yhdessä tai kahdessa sukupolvessa suhteellisesti ottaen kohtuulliseen vaurauteen vain tekemällä järkeviä valintoja jokapäiväisessä elämässä. Naapuritalossa sen sijaan jatkettiin sekatyömiehen elämää ja laitettiin kaikki irtoraha viinaan ja pokeriin varmistaen sen, että myös seuraava sukupolvi syntyi kurjuuteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

"Jos jompaakumpaa sukupuolta oleva valkoihoinen on joutunut nuorena intiaanien vangiksi ja elänyt jonkin aikaa heidän keskuudessaan, niin vaikka heidän ystävänsä maksaisivat hänestä lunnaat ja kohtelisivat häntä mitä suurimmalla hellyydellä, jotta hän jäisi valkoisten pariin... niin silti hän alkaa nopeasti inhota meidän elämäntapaamme ja kaikkea sitä työtä ja vaivaa mitä se vaatii, ja ensimmäisen tilaisuuden tullen hän pakenee metsiin, mistä häntä ei enää saa millään keinoin takaisin.. Kun intiaanilapsi on kasvatettu meidän luonamme ja hänelle on opetettu meidän kielemme ja tapamme, niin kun hän menee tapaamaan entisiä sukulaisiaan ja kuljeskelee heidän mukanaan, ei häntä enää saa suostutelluksi palaamaan valkoisten keskuuteen."

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Hm, noinkohan Suomessa edes on mitään slummeja. Kaikenlaisia betonilähiöitä on kyllä, mutta ei se mielestäni vastaa slummia tiukasti ajateltuna. Oikeissa slummeissahan talot on rakennettu ties mistä aaltopellin palasista, juokseva vesi juoksee lähinnä paskaisessa ojassa... Sähköt ehkä saadaan viriteltyä kun tehdään vähän omia virityksiä.

Aika hassua että joku lippalakin vinoon kääntävä pikkupoikakin kuvittelee olevansa jostain ghetosta kun sattuu kuuntelemaan vähän räppiä...

Mutta sitä on vaikea hyväksyä jotta kun Suomi kuitenkin on pääasiassa ns. hyvinvointimaa (ei täällä ole pakko kenenkään yöksi uloskaan jäädä, ellei sitten halua öristä sen tenupullonsa kanssa hankeen jäätyen!), niin ulkomailta tulee porukkaa istuksimaan masentuneen näköisenä kaupunkien korttelien kulmiin. Ihan kuin tästä maasta väkisin yritettäisiin tehdä jotain helvetin kehitysmaata tai mitä lie Intiaa jossa kerjäläiset ovat aina ilona. Se tuntuu jotenkin loukkaavalta niitä ihmisiä kohtaan jotka ovat tässä maassa tehneet kaikkensa luodakseen sitä hyvinvointivaltiota jossa hädänalaiset kyllä huomioidaan (esim. kenenkään ei ole pakko ottaa kumppaniltaan turpaansa, vaan voi lähteä lapset kainalossa hakemaan sossusta apua).

Ei se että joku ei suostu tekemään töitä, mutta kuitenkin saa jostain jollain ilveellä rahaa, ole mikään slummin merkki. Mutta se on jos pitkin katuja ja kujia alkaa makoilemaan läjäpäin väkeä. Ja varsinkin jos nämä alkavat pystyttää itselleen jonkinlaisia hökkeleitä.

Vierailija

Ei pitäisi aina olla automaattisesti heikossa asemassa olevan puolella vaan sen puolella joka on oikeassa ja tekee oikein.

Petu
Seuraa 
Viestejä2289
Carloz
Onko kuvassa "Paavon Enkelit"?Tai sitten Paavo viimeisellä ehtoollisella. Se, mikä tuosta kuvasta tekee ihan kelvollisen on se, että hän on naisten ympäröimänä. Paavo rokkaa

Gerson
Länsimaisen älymystön näkemys slummien asukkaista on kuvottava. Slummiasukas, joka ei tee työtä eikä opiskele, ei noudata lakeja, ei solmi avioliittoja eikä huolehdi perheestään nähdään vapauden ruumiillistumana. Taloudelliset edut toki kelpaavat slummiasukkaille, mutta työn tekeminen niiden saavuttamiseksi nähdään liian ikävänä ja orjuuttavana. Opiskelu esim. vaikkapa sivistyksen hankkimiseksi olisi slummien joukkioille jo suorastaan järjetön ajatus."Älymystössä" ketä he sitten ikinä onkaan on vielä jäljellä ihmisrakkautta perustelivat hen sen sitten kristillisesti tai modernin ihanteiden mukaan. Tämän ihmisrakkauden mukaan kaikenlaista turhaa kärsimys tulisi minimoida. Katsos kun tämä "roskaväki" on ihan samanlaisia ihmisiä kuin ne Nokian voittajatkin, heillä on surunsa ja murheensa, rakkautensa ja ilonsa. Monien kohdilla jo elämän alkulähtökohdat ovat olleet heikot eikä huono-osaisuutta ole valittu. Tätä on hankala joidenkin parempiosaisten käsittää kun eivät ole nähneet luonnollisesti kuin oman pienen siivunsa elämästä. Nimittäin sitä että elämä on helpompaa jos vanhemmat tukevat, eivät ole koko ajan humalassa, näyttävät sivistyksen ja ahkeruuden esimerkkiä. Monet sitten sisäistävät nämä hyvät ihanteet itseensä ja ajattelevat sitten että tämä on heidän omaa ansiotansa, että huonommin pärjäävä on jotenkin sisäisesti huonompi tai valinnut huonoutensa.

Siinä olet ihan oikeassa että monet toisaalta romantisoivat slummien ihmisiä. Siellä on monenlaista tosi ikävää ihmistä, huonoja elämäntapoja ja ihan aitoa laiskuuttakin. Se on vähän kumpaa painottaa. Oikeiston ja vasemmiston välillä on jonkinlainen dialogi kun vasemmisto aina korjaa oikeiston puheita siitä että myös rakenteelliset tekijät tuottavat ihmisiä ja oikeisto sitten vetoaa moraaliin, laiskuuteen ja huonoihin tapoihin joita on liian vähän aina jollakin joukolla. Molemmat ovat tavallaan ihan oikeassa, mutta en ihan oikeasti usko että se moraalisuus pakolla kasvaa vaan inhimillisistä olosuhteista.

Gerson
Kysymys ei varmaankaan ole vain äärivasemmistoon kallellaan olevasta älymystöstä. Myös natsit ja erillaiset oikeistopopulistiset liikkeet ovat pyrkineet hyödyntämään ns. roskaväestä saatavaa äänipottia mielistemällä sitä. Viime kädessä kyse on myös siitä, että yhteiskuntatieteilijät pyrkivät kiistämään sen että varsin huomattava osa köyhyydestä lähtisi persoonallisista syistä. Tunnettu tosia kuitenkin on että varsin köyhistä oloista ollaan noustu yhdessä tai kahdessa sukupolvessa suhteellisesti ottaen kohtuulliseen vaurauteen vain tekemällä järkeviä valintoja jokapäiväisessä elämässä. Naapuritalossa sen sijaan jatkettiin sekatyömiehen elämää ja laitettiin kaikki irtoraha viinaan ja pokeriin varmistaen sen, että myös seuraava sukupolvi syntyi kurjuuteen.Näinhän se on. Se on sitten eri asia miten vaikeaa sieltä on nousta enää tänä aikana kun talouden kasvu hiipuu ja kohta kääntyy miinusmerkkiseksi. Se että joku on viisikymmentä vuotta sitten noussut on vähän eri asia. Samalla myös ylemmästä luokasta joku aina laskee paskaduuniluokkaan. Se on totta että huonoistakin elämäntilanteista voi päästä pitkälle jos psyyke, ihanteet ja olosuhteet sitä tukevat ja tahdolla pääsee pitkälle. Monet vain oppivat aika nuorena että keskiluokkainen maailma ei ole heitä varten eivätkä edes yritä. Natsit vetosivat lähinnä keskiluokkaan.

Kulttuurin rappiosta olen ihan samaa mieltä. Vasemmistolla ei ole tarjota ihmisille oikein mitään muuta toivoa kuin myötätuntoa. Aikoinaan työväenliike oli sitoutunut ihmiskunnan ylevöittämiseen valistuksen ja viimekädessä yhteiskunnan muuttamisen kautta. Sittemmin on käynyt ilmi että työväenluokka ei ole sen vallankumouksellisempi voima kuin muutkaan luokat. Nyt tajrolla ei ole enää suurta roolia ihmiskunnan vapautumisessa vaan vähän enemmän vastiiketonta rahaa ja myötätuntoa, jotka nekin toki ovat parempi kuin ei mitään. Mielestäni vain oikeisto ainakin Kokoomuksen muodossa edustaa täysin samaa rappiota, mutta se lähinnä vaatii että ihmiset ottavat taloudellisesti vastuuta, moraalista hekään eivät enää oikein jaksa puhua kun tuskin uskovat enää moiseen. Läntisen sivilisaation totuus, kauneus ja hyvyys ovat vähän out tässä ajassa ja ne on kaikki korvattu kansallisella ja henkilökohtaisella kilpailukyvyllä. Eikös tämä ollut Vihavaisenkin pointti?

Aloitus on tyypillinen esimerkki siitä miten yhteiskunnan ongelmia -ja eritoten markkinatalouden nurjia puolia- pyritään lakaisemaan maton alle yleistämällä rankalla kädellä.Köyhyys on aina oma syy,jokainen on oman onnensa seppä - tätä propagandaahaan olemme viimeiset 15-20 vuotta tottuneet kuulemaan.Yleensä niiden hyväosaisten suusta.

Karu fakta on ,että köyhyyteen voi pudota ja jäädä niin ettei pääse sieltä pois.Tämä olisi jokaisen hyvä muistaa - niin rikkaan kuin keskituloisten eritoten.Jo pelkkä avioero voi syöstä melkoiseen taloudelliseen ahdinkoon muista vastoinkäymisistä puhumattakaan.Puheet siitä ,että jokainen voi aina vaikuttaa kohtaloonsa ovat totuuden vastaista roskaa.

installer
Ei pitäisi aina olla automaattisesti heikossa asemassa olevan puolella vaan sen puolella joka on oikeassa ja tekee oikein.Kuka on oikeassa,kenen kannalta ja miten se kulloinkin määritellään on melko hankala kysymys sekin.

Nimimm. Rousseau kirjoitti aiemmin:

"...hyvinvointivaltiota jossa hädänalaiset kyllä huomioidaan (esim. kenenkään ei ole pakko ottaa kumppaniltaan turpaansa, vaan voi lähteä lapset kainalossa hakemaan sossusta apua). "

Valitettavasti asiat eivät ole noin hyvällä tolalla. Linkin takana Imagessa 2007 julkaistu artikkeli (pitkähkö, mutta toivottavasti luette), josta tilanne ei ole kohentunut tähän päivään mennessä.

http://www.image.fi/artikkelit/aivan-tavallinen-perhe

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Ihmemaan irvikissa
Nimimm. Rousseau kirjoitti aiemmin:

"...hyvinvointivaltiota jossa hädänalaiset kyllä huomioidaan (esim. kenenkään ei ole pakko ottaa kumppaniltaan turpaansa, vaan voi lähteä lapset kainalossa hakemaan sossusta apua). "

Valitettavasti asiat eivät ole noin hyvällä tolalla. Linkin takana Imagessa 2007 julkaistu artikkeli (pitkähkö, mutta toivottavasti luette), josta tilanne ei ole kohentunut tähän päivään mennessä.

http://www.image.fi/artikkelit/aivan-tavallinen-perhe[/quote]


Silmäilin artikkelin sieltä täältä, enkä havainnut sieltä sellaista kohtaa jossa sossu kieltäytyisi järjestämästä naiselle ja lapsille hätämajoitusta jos nainen menee sossuun kakarat kainalossa ja ilmoittaa että hänen miehensä pahoinpitelee. Tottakai jos ihminen ei pysty enää masennukseltaan tarpeeksi pontevasti ja määrätietoisesti hakemaan apua, hän voi jäädä väkivaltaisen kumppaninsa henkisesti tai fyysisesti vangitsemaksi ja alistamaksi, mutta en vaan kertakaikkiaan jaksa uskoa etteivät viralliset tahot suostuisi auttamaan jos lapsia on mukana kuvioissa.

Sitähän juuri yksin olevat ja eronneet miehetkin nimenomaan valittavat että eivät saa asuntoa mistään kun nainen lasten kanssa menee aina etusijalle. Ja entäs sitten nämä miehet jotka kertovat että ex-vaimo valehtelti sossuun että isä käyttää lapsiaan hyväksi, ja siitäpä sitten mekkala alkoi.

Jos minua kuristettaisiin pillistä, revittäisiin tukasta, raiskattaisiin tai uhattaisiin konkreettisesti tappaa, kyllä minäkin saattaisin jo sanoa ihan mitä hyvänsä jos sillä saa jotain jäynää aikaiseksi. Mutta yleensä nämä miehet joista heidän eksänsä levittelevät kaikenlaista ovat aina kas kummaa ihan puhtaita pulmusia joissa ei ole ensimmäistäkään vikaa. Kummaa siis että nainen kostaa niin mitättömästä syystä kuin että tuli ero.

Ehkä pahoinpideltyjen naisten ja syyttöminä juorujen kohteeksi joutuneiden miesten pitäisi mennä kimppaan. Ja jättää psykopaattieksät riehumaan keskenään.

Vierailija

Suomeen muodostuu slummeja ja eriarvoisuden aiheuttamaa häiriötä kokoomuslaisen politiikan takia. Tämä on tosi.

En ymmärrä Gersonin/kaksoisveljensä Rafun avausta. Tämähän on tiedepalsta, täällä pitäisi olla keskutelemassa vain älyköitä älykkäästi. Ketjun aloittajaa voi syyttää monista asioista mutta ei kyllä kuulumisesta älymystöön.

Petu
Seuraa 
Viestejä2289
Rousseau
Ihmemaan irvikissa
Nimimm. Rousseau kirjoitti aiemmin:

"...hyvinvointivaltiota jossa hädänalaiset kyllä huomioidaan (esim. kenenkään ei ole pakko ottaa kumppaniltaan turpaansa, vaan voi lähteä lapset kainalossa hakemaan sossusta apua). "

Valitettavasti asiat eivät ole noin hyvällä tolalla. Linkin takana Imagessa 2007 julkaistu artikkeli (pitkähkö, mutta toivottavasti luette), josta tilanne ei ole kohentunut tähän päivään mennessä.

http://www.image.fi/artikkelit/aivan-tavallinen-perhe
Silmäilin artikkelin sieltä täältä, enkä havainnut sieltä sellaista kohtaa jossa sossu kieltäytyisi järjestämästä naiselle ja lapsille hätämajoitusta jos nainen menee sossuun kakarat kainalossa ja ilmoittaa että hänen miehensä pahoinpitelee. Tottakai jos ihminen ei pysty enää masennukseltaan tarpeeksi pontevasti ja määrätietoisesti hakemaan apua, hän voi jäädä väkivaltaisen kumppaninsa henkisesti tai fyysisesti vangitsemaksi ja alistamaksi, mutta en vaan kertakaikkiaan jaksa uskoa etteivät viralliset tahot suostuisi auttamaan jos lapsia on mukana kuvioissa.

Sitähän juuri yksin olevat ja eronneet miehetkin nimenomaan valittavat että eivät saa asuntoa mistään kun nainen lasten kanssa menee aina etusijalle. Ja entäs sitten nämä miehet jotka kertovat että ex-vaimo valehtelti sossuun että isä käyttää lapsiaan hyväksi, ja siitäpä sitten mekkala alkoi.

Jos minua kuristettaisiin pillistä, revittäisiin tukasta, raiskattaisiin tai uhattaisiin konkreettisesti tappaa, kyllä minäkin saattaisin jo sanoa ihan mitä hyvänsä jos sillä saa jotain jäynää aikaiseksi. Mutta yleensä nämä miehet joista heidän eksänsä levittelevät kaikenlaista ovat aina kas kummaa ihan puhtaita pulmusia joissa ei ole ensimmäistäkään vikaa. Kummaa siis että nainen kostaa niin mitättömästä syystä kuin että tuli ero.

Ehkä pahoinpideltyjen naisten ja syyttöminä juorujen kohteeksi joutuneiden miesten pitäisi mennä kimppaan. Ja jättää psykopaattieksät riehumaan keskenään.[/quote]


Tiesitkö muuten tästä vaietusta totuudesta, että nainen pahoinpitelee miestään Suomessa siinä, missä mies vaimoaan. Nämä tilastot ovat jota kuinkin tasan, mutta miehellä on korkeampi kynnys mennä tekemään tästä suurempaa hälyä. Mies saa tosin huomattavasti enemmän aikaiseksi rumempaa jälkeä kuin nainen. Lyöminen ylipäätänsä on, mitä idioottisempaa toimintaa. Asiat tulisi aina saada sovittua, mutta eroiltakaan ei voi välttyä, jos ei ole sopua tullakseen. Lapsien etu on näissä tapauksissa ero, jotta pääsevät pois tästä pahoinpitely kierteestä.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Rousseau
Silmäilin artikkelin sieltä täältä, enkä havainnut sieltä sellaista kohtaa jossa sossu kieltäytyisi järjestämästä naiselle ja lapsille hätämajoitusta jos nainen menee sossuun kakarat kainalossa ja ilmoittaa että hänen miehensä pahoinpitelee. Tottakai jos ihminen ei pysty enää masennukseltaan tarpeeksi pontevasti ja määrätietoisesti hakemaan apua, hän voi jäädä väkivaltaisen kumppaninsa henkisesti tai fyysisesti vangitsemaksi ja alistamaksi, mutta en vaan kertakaikkiaan jaksa uskoa etteivät viralliset tahot suostuisi auttamaan jos lapsia on mukana kuvioissa.Uskaltaisin väittää, että aika kovaa saa hakea, että löytää miehekseen pahoinpitelijän. Eikä naistkaan aina niin ihania ole, juuri Anneli Auer sai syytteen muutaman vuotta kestäneestä lasten raiskaamisesta ja pahoinpitelystä. Syytettynä miehensä murhasta, eikä ole mitään todistetta kenestäkään muusta epäillystä. Jos miestä syytettäisiin murhasta, niin lapset vietäisiin heti pois. Nyt ne jätettiin Auerille raiskattavaksi ja pahoinpideltäväksi. Tosin eipä miehistä ja lapsista Suomessa sossu piittaa, Aueria naisena vain silitellään ja lohdutellaan. Naiset kuitenkin tekevät perheissä ihan yhtä paljon törkeitä pahoinpitelyitä kuin miehetkin, sairaalahoitoa vaativaa väkivaltaa.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Noh, varmaankin sossu järjestäisi myös miehelle hätämajoituksen, lasten kanssa tai ilman jos mies tulisi kertomaan että vaimo vetelee turpaan ja uhkaa muutenkin henkeä. Ehkä olen naivi, mutta minä nyt vaan jaksan uskoa että viranomaiset kyllä reagoivat kun joku kertoo että hätätila on. Soitettiin eksän kanssa aikoinaan pari kertaa poliisit naapurien takia, ja kyllä ne tulivat eivätkä alkaneet kurnuttamaan vastaan.

Toisaalta kun kerran oltiin uimarannalla missä joku porhoporukka ajoi paattinsa keskellä lasten uimarantaa ja alkoi siinä saunomaan jne. niin taisi siinä useampikin ihminen soittaa poliisille, eivätkä nämä tulleet. Eli ökyrikkaat saavat tehdä mitä tahansa (lähellä oli kyllä laivaranta mihin olisi voinut pysäköidä, ettei tarvitse olla uivien lasten päälle änkemässä).

Kun on netti tullut seilattua ees ja taas, on silmään pistänyt mahdoton älämölö jota joku tai jotkut pitävät Auerin hyväksi. Ei niin kuin millään mene perille että hän voisi olla murhaaja tai raiskaaja. Jumalaton huuto että oikeusmurha on meneillään. Kovempaa nuo hänen puolustajansa tuntuvat mekastavan kuin ne jotka ovat vakuuttuneet hänen syyllisyydestään. Outoa.

Tee feikki tilanne missä ilmoitatte miehen taholta että sinä vedät lättyyn sekä sitä että lapsia. Seuratkaa mitä saapuva poliisipartio tekee. Todenäköisimmin mies on kyselemättä raudoissa ja kysely tapahtumista tulee sen jälkeen ja naiselle tippuu kaikki empatia.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
tietää
Tee feikki tilanne missä ilmoitatte miehen taholta että sinä vedät lättyyn sekä sitä että lapsia. Seuratkaa mitä saapuva poliisipartio tekee. Todenäköisimmin mies on kyselemättä raudoissa ja kysely tapahtumista tulee sen jälkeen ja naiselle tippuu kaikki empatia.Ensin pitäisi olla mies ja lapsia. Eli joudun siirtämään projektin jollekulle toiselle.

Kun ei sentään halua ambulanssiin päätyä valkotakki-ihmisten seuraksi siltä pohjalta että omaa mielikuvitusmiehen ja mielikuvituslapsen joita mielikuvituspahoinpitelee...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat