Seuraa 
Viestejä372

Ylläoleva kirja herätti ajatuksia siitä, onko eläimillä realistisia mahdollisuuksia asettua jäykkään/joustavaan vastarintaan ihmistä vastaan niin, että lopulta ihminen taipuu ja luopuu eläinten massiivisesta metsästyksestä, kiduttamisesta sekä vangitsemisesta.

Jason Hribal tuo kirjassaan esille lukemattomia esimerkkejä siitä vastarinnasta mitä eläimet kaikkialla maailmassa harjoittavat ihmisen "terroria" vastaan. Hribalin teesejä (joita eläinaktivistitkin toistavat) voidaan kuitenkin kritisoida. Eräät kokeneet tutkijat mm. Intiassa ovat jopa väittäneet että esim. eläintarhassa olevat eläimet ovat onnellisempia ja tasapainoisempia kuin lajitoverinsa villissä ja vapaassa luonnossa.

Toisaalta esim. Euroopassa kaupungistuminen voi jopa johtaa siihenkin että ihminen tässä muutoksessa luopuu vapaaehtoisesti kerran jo valtaamistaan reviireistään antaen ne takaisin eläimille.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Eläminen vapaana luonnossa on todellakin stressaavaa verrattuna eläintarhaan jossa ruoka ja lämpö kuuluu perusoikeuksiin.

Ei. Ihminen tuhoaa ympäristöä, ja jos eläimistä on haittaa, niin eläimet siirretään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eläimillä ei ole mitään mahdollisuuksia, ellei jokin luonnonmullistus hoitele ihmisiä. Siihen ei tosin meteoriitti-iskua vähäisempi riitä, ja siinä sivussa menisivät sitten eläimetkin. Ja todennäköisesti ihminen lajina joka tapauksessa selviäisi eläimiä paremmin dinosaurukset tappaneen katastrofin laajuisesta onnettomuudesta.

Ainoa luonnosta tuleva uhka ihmisille piilee viruksissa ja bakteereissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat