Seuraa 
Viestejä45973

Harrastaako kukaan muu osakesijoittamista? Entä kuinka pitkiä sijoitusaikoja suositte? Makaavatko rahat osakkeissa kenties useita vuosia ja nostatteko niistä vain osinkoja, vai tuotatteko rahaa itse osakkeilla? Kuinka tuottavaa on high frequency stock trading, eli hyvin lyhytaikaiset, kenties vain joidenkin minuuttien pituiset sijoitukset?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

jiitu
Seuraa 
Viestejä266

Kyllä tuo aktiivinen kaupankäynti iahn hauskaa on, mutta saa olla aika perehtynyt, että sillä pidemmän päälle nettoaa (enemmän kuin pidemmät sijoitukset). Minuuttikauppa nyt ainakin on iahn puhdasta viekkausta. Toki ajoittain tulee hetkiä, jolloin muutaman päivän skaalalla pystyy muutenkin kuin puhtaalla onnella nettoamaan jotain. Esim. viime aikoina tuttu noksumme on tasaisesti seilannut 4 ja 4,5 euron väliä laskien aina pari päivää ja nousten sitten taas. Tällaisten hyädyntämisessä kannattaa kuitenkin varautua siihe, että lyhytaikaiseksi tarkoitettu sijoitus voi muuttua pitkäksi, jos sitä odotettua nousua ei tulekaan heti.

Eli ei koskaan kannata ostaa sellaista osaketta, joka ei olisi pitkäaikaisessa mielessäkin houkutteleva. Ja noin ylipäätään, jos ei ole varaa pitää rahojaan vähintään joitakin vuosia kiinni, ei kannata harkita osakkeita, etenkään näinä aikoina, kun ilmassa on niin paljon epävarmuutta.

Itsellä on ainakin kaikkien osakkeisiin laiettujen rahojen osalta se periaate, että voivat (ja luultavasti tulevatkin) maata ainakin 10 vuotta.

Kannatta aloittaa pienillä summilla (toki yksittäisiin kauppoihin täytyy olla laitettavsissa ainakin tonni, muuten alkaa akupankäytnikulut olla vähän liikaa), että aloittelijan mokat (suurin niistä on liiallinen itseluottamus) ei tule liian kalliiksi. Ja kannattava osakesijoitus vaatii myös kylmiä hermoja. Vaikka mikä olisi, on henkisesti todella raskasta laittaa rahaa laskevien kurssien aikaan. Varsinkaan pitkän laskun jälkeen. Siis silloin, kun juuri saisi halvimmalla.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Bushmaster
Harrastaako kukaan muu osakesijoittamista? Entä kuinka pitkiä sijoitusaikoja suositte? Makaavatko rahat osakkeissa kenties useita vuosia ja nostatteko niistä vain osinkoja, vai tuotatteko rahaa itse osakkeilla? Kuinka tuottavaa on high frequency stock trading, eli hyvin lyhytaikaiset, kenties vain joidenkin minuuttien pituiset sijoitukset?En harrasta. Kyllä ihan rahan tienuu ja pääoman turvaaminen on taustalla. Osakkeet ovat 1 hajautuksen muoto. Sijoitushorisontti on loputon ja määrä laajeneva, mutta position sisällä tietysti tapahtuu muutoksia osakelajeissa ja niiden painoissa. Itse olen pitkällä syklillä liikkeellä, eli myyntien ja ostojen välit osakelajin sisällä ovat yleensä vuosia. Osingot ovat tuloa ja myyntivoitot liitetään pääomaan. Toki, kun tilillä alkaa olla ahdasta, niin liikenevät osingotkin muun ohessa päätyvät johonkin tuottavaan. Turha rahaa on tilillä pitää näillä koroilla. Vähän toista oli muutama aika sitten, kun pankit maksoivat reaalikorkoa. Lähdevero, inflaatio ja max 2,5% korko syö reaalipääomaa nopeammin, kuin sitä ehtii tienata.

Aikomus on jossain vaiheessa siirtää finanssiomaisuus yhtiöön Suomen ulkopuolelle, esim. Viroon. Riippuen tämän hallituksen toimista ja tulevan eduskuntavaalin ennusteista. Luottamus tuppaa horjumaan valtionhoitoon.

- Ubi bene, ibi patria -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat