Seuraa 
Viestejä8643

Meikäläistä eivät astrologiset hömpät paljon liikuta. Mutta taisipa sittenkin liikuttaa. Oli jonkinmoinen järkytys lukea merkin vaihtuneen sotaisasta skorpionista vaakaan. Oli kuin sukupuolta olisi vaihdettu väkisin.

Miten muilla tosikoilla merkin vaihtuminen on vaikuttanut?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (25)

iMuke
Seuraa 
Viestejä1400

Minulle asialla ei ole ollut mitään merkitystä. En tunne nyt itseäni mitenkään toisenlaiseksi kuin ennen vaihtoa enkä edes muista omaa tähtimerkkiäni. En myöskään ole tietoinen siitä, että minkälainen minkäkin tähtimerkin pitäisi olla. En muista että olisin edes huvikseni lukenut horoskooppiani sitten lapsuusvuosien.

Minusta ihmiset, jotka uskovat tuollaiseen huuhaahömppään, ovat vähintäänkin yhtä hörhöjä kuin uskovaiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Meikäläistä eivät astrologiset hömpät paljon liikuta. Mutta taisipa sittenkin liikuttaa. Oli jonkinmoinen järkytys lukea merkin vaihtuneen sotaisasta skorpionista vaakaan. Oli kuin sukupuolta olisi vaihdettu väkisin.

Miten muilla tosikoilla merkin vaihtuminen on vaikuttanut?


Olen saanut lisää itseluottamusta. Myös nouseva merkkini muuttui, mutta planeettojen huoneet säilyivät ymmärtääkseni ennallaan, koska tähtimerkki ei vaikuta niihin. Siksi en ole muuttunut persoonallisuudeltani juurikaan.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Mitä! Onko tähtimerkkejä vaihdettu? Koska se tapahtui? Ilmankos....

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Uusimmassa Tiede-lehdessä on taulukko "Vanhat-Uudet". Ne ovat todelliset tähtimerkit siten, että käärmeenkantaja on mukana.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
anomalia
Paul M
Meikäläistä eivät astrologiset hömpät paljon liikuta. Mutta taisipa sittenkin liikuttaa. Oli jonkinmoinen järkytys lukea merkin vaihtuneen sotaisasta skorpionista vaakaan. Oli kuin sukupuolta olisi vaihdettu väkisin.

Miten muilla tosikoilla merkin vaihtuminen on vaikuttanut?


Olen saanut lisää itseluottamusta. Myös nouseva merkkini muuttui, mutta planeettojen huoneet säilyivät ymmärtääkseni ennallaan, koska tähtimerkki ei vaikuta niihin. Siksi en ole muuttunut persoonallisuudeltani juurikaan.Meikäläisen huone on seilannut välillä Mars-Pluto-Venus. Eikö tästä tule koskaan loppua.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

skepsis:

Savolainen horoskooppi

Perinteiset astrologiasuuntaukset ovat saaneet vakavan kilpailijan Nils Mustelinin kehittämästä sporalogiasta. Myös savolaiset ovat kehittäneet oman astrologisen järjestelmänsä. Sen horoskooppimerkkejä ovat Pässi (21.3.–20.4.), Sonni (21.4.–20.5), Veljmiehet (21.5.–21.6.), Rapu (22.6.–22.7.), Ilves (23.7.–22.8.), Vanhapiika (23.8.–23.9.), Puntari (24.9.–23.10.), Mäntypistiäinen (24.10.–22.11.), Kukko (23.11.–21.12.), Poro (22.12.–20.1.), Vesmies (21.1.–19.2.), sekä Muikut (20.2.–20.3.).


Syksyllä 1999 internetissä liikkui muun muassa seuraavanlaisia ennustuksia ja neuvoja. Ilveksestä ”tuntuu, että vanahenet ihan silimissä, korvattii alakaa työntee tupsukarvoo. Mittää et asialle maha, seon sinun kohtalos. Joskushan vanahuus ja viisaus kuuluvat yhteen — mutta ee kuitenkaa sinun tappauksessas.” Vanhapiikaa neuvottiin seuraavasti: ”Ens vuonna viskoot turhat estot nurkkaan ja ruppeet rymyämmään! Liikunta kuuluu entistä tiukemmin sinun ja lähheistes elämään. Erityisen rivakkoo liikuntoo suavat muitten leuat, kun hyö märehtivät sinun tekemisiäs.” Ravulla on puolestaan ”terveyen kanssa pieniä ongelmia; esimerkiks rutto suattaa vaevata”.Katso: Astrologia; Sporalogia.

Vierailija

Noi voi vittu. Musta tuli neitsyt.

Ja nyt mun sit pitäis sisustaa koko kämppä uudestaan. Voi elämän karut kävyt.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Samaa vaihtumislässynläätä on tuputettu astrologian harrastajien parissa jo vuosia. Jos lähdetään siitä että astrologia on humpuukia, niin silloinhan saa ihan vapaasti valita itse minkäsorttiseen astrologiaan päin on kallellaan.

Länsimaisessa eli trooppisessa astrologiassa ei piitata siitä mitä taivaalla pyörii, vaan 12 eri merkkiä lasketaan etenemään kevätpäiväntasauspisteestä ja siitä sitten edetään Oinaasta eteenpäin merkki merkiltä. Oinas edustaa vauvaa, Kalat vanhusta ja kaikki muut siellä välissä erilaisia kehitysvaiheita, joista voidaan hahmotella millainen ihmisen perusenergia on sen mukaan mikä merkki hänellä sattuu olemaan tuo ns. aurinkomerkki. Eli kyse on vuodenkierrosta, minkä muistaa kun sanoo aurinkomerkki. Tähtimerkeistä on siis turha mainita, jos haluaa harrastaa länsimaista astrologiaa.

Kollektiivinen tietoisuus voisi olla yksi selittäjä sille minkä takia ihmiset samaistuvat aurinkomerkkeihinsä. Ja kun nämä ovat jo vakiintuneet, eli esim. Kauris on ns. kaurismainen, niin turha siihen on tuputtaa että hän yhtäkkiä onkin jotain muuta. Eli vaikka merkkien nimet vaihtaisi miksi hyvänsä, niin se sisältö pitää säilyä samana. Jos päätämme että joulukuun lopusta tammikuun lopulle vaikuttaa merkki nimeltä Öyäägh, niin tällöin Öyääghin merkkisisältönä voi olla vapaasti sitä mitä se on kokoajan ollut jo sukupolvesta toiseen sille tietylle ajalle vuodessa. Eli materialista mammonaa ja hyvää asemaa arvostava, yhteiskunnan tukipilari jne. Saturnus hallitsijaplaneetta ja näin päin pois.

Minun puolestani niiden merkkien nimet voisi muuttaa jos se jotenkin lopettaisi tuon iänikuisen "merkkien paikat ovat vaihtuneet" höpötyksen. Ja taivas pitäisi jakaa selkeästi 12 tasaleveään sektoriin, eikä mitään väliä mitä tähtiä siellä kieppuu niillä kohdin.

Elikä astrologinen harrastukseni on oikeastaan varsin matemaattis-geometrispainotteinen.

Ärsyttää vaan että sitä samaa vaihtumishölötystä ja Käärmeenkantaja-jauhantaa tuodaan aina uudestaan ja uudestaan esille. Eikö tiedelehdet muuta aihetta enää keksi että pitää joku ikivanha aihe kaivaa ihmisten kiusaksi?

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

Jos ajatellaan vuotta ympyränä, niin tähtimerkit sijoittuvat sen kehälle. Ainakin alueilla, joiden ilmasto vaihtelee vuodenaikojen mukaan, lapset syntyvät ja viettävät ensimmäiset elinkuukautensa keskenään erilaisissa oloissa. Kenties nämä varhaiskokemukset vaikuttavat jollain tavoin yksilön myöhempään elämään. Horoskooppimerkillä sinänsä ei liene vaikutusta...

Kyllähän se vähän vaikuttaa. Tuntuu, että jotain puuttuu. Sitä kun on syntymästä lähtien aina tiennyt horoskooppinsa ja nyt se on vaihtunut. Vähän niin kuin olisi sotun loppuosa vaihdettu. Siillekin on tullut jo jotain tunnearvoa.

Vierailija

Juu kyllähän se ahdistaa kun en oo enää jousimies jolle pohjalle identiteettini on muodostunu.

Vierailija

Horoskooppimerkit pulassa!
On myöhäinen talvi ilta. Lunta sataa taivaan täydeltä, maa on peittynyt kauttaaltaan valkoiseen lumeen. Pakkasta on roimasti ja metsätie on auraamatta. Auto ajaa keskellä korpea, lähimmät asutukset ovat 8 kilometrin päässä. Yht?äkkiä auto hyytyy tielle ja kännykästäkin on akku loppu....

Oinas pillastuu, hän kiroilee lujaan ääneen ja yrittää muutaman kerran saada autoa käynnistymään uudestaan. Auto ei käynnisty. Oinas hyppää ulos autosta ja alkaa mylviä lujaan ääneen. Hän potkii autonsa ovia ja konepeltiä kunnes päättää kävellä ihmisten ilmoille. Päättäväisesti oinas lähtee tarpomaan lumessa, hän on raivon vallassa. Lumisessä ; yössä metsän eläimet luikkivat karkuun oinaan sadatellessa vanhaa peugeottiaan. Ei enää koskaan mitään ranskalaista minulle, per### !!
>>>> >> >
Härkä yrittää rauhallisesti startata uudestaan. Ei mitään.Mikä sinulle nyt tuli, härkä puhelee autolleen. Härkä kurkistaa pimeään lumiseen talvi iltaan autostaan. Eihän tuonne voi lähteä, härkä tuumaa. Hän
kaivaa takapenkiltä untuva makuupussin esiin ja käpertyy sinne. Makuupussi on hänellä aina mukana tarpeen varalta.

> Kaksonen ei yritä startata uudestaan. Hän kaivaa
korvalappustereot kassistaan ja asettaa ne korvilleen. Hän jammailee hetken Britney Spearsin tahdissa autossa. Sitten hän hyppää ulos ja päättää lähteä kävelemään. Ehkä voisin yrittää liftata jos pääsen päätielle, hän pohtii ja on hiukan harmistunut sillä myöhästyy hyvistä pippaloista.
>>>> >> >
Rapu on kauhuissaan. Hän ei voi uskoa että mummon 60-luvulla hankkima auto voi hajota näin yht?äkkiä. Ulkonakin on niin pimeää, hän harmittelee. Rapu pistää pipon päähän ja lapaset käteen ja lähtee kävelemään. Kävellessään hän muistelee lapsuutensa kotia jossa oli aina niin lämmintä ja turvallista. Hrrrr, tännehän jäätyy...
>>>> >> >
Leijona karjahtaa raivosta. Tiesinhän että autokauppias huiputti minua, hän murahtaa, mukamas kestävä auto, pyh! Leijonaa kammoksuttaa ajatus lumessa rämpimisestä. Hän inhoaa kylmyyttä. Lopulta leijona nousee autosta ja lähtee rämpimään lumen peittämää tietä pitkin. Pipoa hänellä ei ole, mahtava tukkahan lätistyisi sellaisen alla.
>>>> >> >
Neitsyt on harmistunut. Hän yrittää ja yrittää startata autoaan. Hän kaivaa termospullon ja pipari rasian esiin. Onneksi olen osannut
varautua tälläiseen, neitsyt myhäilee tyytyväisenä itseensä ja järjestely kykyynsä. Tässähän on aikaa siivota autokin apua odotellessa, neitsyt tuumaa.
>>>> >> >
Vaakaa inhottaa ajatus kylmästä ja pimeästä metsätiestä. Juuri nyt tarvittaisiin käsistään kätevää miestä auttamaan, hän ajattelee. Vaaka korjaa huulipunansa, pistää tukan ojennukseen ja kaivaa vaaleanpunaisen sateenvarjonsa esiin. Sitten hän lähtee kulkemaan eteenpäin jalan. Matkalla hän ihastelee ihanan näköistä metsä maisemaa jonka lumi on koristanut tosi fantastisesti.
>>>> >> >
Skorpioni kiroaa. Hetken kirottuaan skorpioni hyppää ulos autosta. Helkkarin auton rähjä, minä tapan sinut jos et käynnisty, hän manaa. Lopulta skorpioni saa kuningas idean ja kaivaa sytkärin taskustaan. Eikä kestä kauaakaan kun auto on liekeissä. siitäs sait, eipähän tule minulle kylmä hinausta odottaessa, skorpioni tuumaa tyytyväisenä.
>>>> >> >
Jousimies on innoissaan. Tästähän kehittyikin mahtava seikkailu, hän innostuu. Pian jousimies on kerännyt kamppeensa autosta ja vaeltaa innoissaan metsikössä kuvitellen olevansa suurikin seikkailija.
>>>> >> >
Kauris yrittää startata. sitten hän pohtii mahdollisia vikoja mitä autossa voisi olla. Pian on konepelti auki ja kauris purkaa autoa osiin. Minä aion löytää vian ja korjata sen, hän päättää. Kädet öljyisinä hän saa kuin saakin selville vian mutta harmistuu huomatessaan että sitä on mahdoton korjata.
>>>> >> >

Vierailija

Bilehoroskooppi

Oinas pyyhältää baariin niin lujaa vauhtia, ettei ovimies tajua edes,
mikä hänen ohitseen viuhahti. Oinas suuntaa suoraan baaritiskille,
tilaa kymmenen vodkasnapsia jotka viskaa kurkkuunsa alta minuutin.
Kyytipojaksi hän kaataa kannullisen sangriaa ja muutaman oluen ja
sytyttää savukkeen; pakko saada toimintaa aikaiseksi.

Härkä saapuu autolla. Hän kävelee rauhallisesti baaritiskille, tilaa
irish coffeen ja etsii miellyttävän nurkkapöydän, jossa nautiskelee
pehmeästä nojatuolista, sisuksia lämmittävästä juomasta ja sikarista;
muut tanssikoon.

Kaksonen saapuu baariin tanssien. Hän flirttaa ensin ovimiehen kanssa,
viilettää sitten vessaan, törmää tuttuihin, ja löytää myöhemmin tiensä
baaritiskille. Tilaa pirskahtelevan pirteän drinkin ja ryntää
ketkuttamaan tanssilattialle; kukapa nyt paikallaan pysyisi?

Rapu ei olisi edes halunnut lähteä baariin. Hänellä oli niin ihanaa
sohvan nurkassa mummon vanhan huovan alla. Rapu astuu sisään
verryttelyhousuissaan varovasti pälyillen. Hän toivoo törmäävänsä
johonkin tuttavaan jotta tulisi kotoisan turvallinen olo. Tiskiltä rapu
tilaa oluen.

Leijona saapuu sisään suurielkeisesti kimaltelevassa asussaan. Hän
kävelee ympäristöään tarkkaillen tiskille. Leijona tilaa kuohuviiniä ja
jää istumaan baaritiskille mairea hymy naamallaan, jotta kaikki
varmasti huomaisivat hänet.

Väliaikatiedotus: Oinas on haastanut riitaa jo kolmen henkilön kanssa.
Kaksonen on käynyt jo oksentamassa sekä lähentelemässä puolta
ravintolan henkilökuntaa ja jokaista asiakasta. Rapu jutustelee 85-
vuotiaan sedän kanssa pula-ajasta. Härkä nauttii olostaan
nurkkapöydässä.

Neitsyt saapuu sisään. Häntä inhottaa viettää iltaa rietastelijoiden
kanssa ravintolassa. Mielummin hän olisi siivonnut kotiaan ja
järjestellyt postimerkkikokoelmaansa. Neitsyt siirtyy huomaamatta
tiskille ja tilaa tuoremehua; soittaisivat edes jotain klassista
musiikkia.

Vaaka saapuu uudessa asussaan, hajusteilta tuoksuen. Hän flirttaa
ovimiehelle leveästi hymyillen. Vaaka suunnistaa tiskille ja tilaa
jonkun nätin, makean ja seksikkään juoman. Vaaka huomaa toisella
puolellaan neitsyen; miten kukaan voi pukeutua noin tavallisesti?

Skorpioni saapuu moottoripyörällä. Hän täräyttää prätkänsä parkkiin ja
astelee sisään nahka-asussaan. Tänä iltana täytyy saada seksiä ja
rokkenrollia, hän ajattelee. Skorpioni tilaa tiskiltä salmiakkikossua
ja paukun jonka nimi on Terrible death. Skorpioni iskee silmää vaa`alle
joka poistuu paikalta liukkaasti.

Väliaikatiedotus: Oinas on heitetty jo kertaalleen pihalle haastettuaan
riitaa ovimiehen kanssa (luikkinut salaa sisään uudestaan). Kaksonen
katosi wc:hen kahden miehen ja naisen kanssa. Rapu itkee ikävästä
äitinsä helmoihin. Leijona kertoo ihailijajoukolleen tarinoita
itsestään. Neitsyt murjottaa. Vaaka tanssii kuumaa tangoa ihanan
adoniksen kanssa. Härkä juo edelleen samaa irish coffeeta.

Jousimies saapuu sisään ison kaveriporukan kanssa. Tilaa tiskiltä Long
island ice teen ja ryntää tanssimaan 80-luvun discohittiä. Tanssilattia
ei riitä, hän hyppää tanssimaan myös pöydälle.

Kauris tulee yksin. Hänellä on masennuskausi menossa, töistäkään ei
olisi huvittanut lähteä. Hän ottaa kossucolan ja menee yksin pöytään.
Samallahan kun humaltuu, voi suunitella uusia työasioita.

Vesimies saapuu iloisena. Mukava tavata uusia ihmisiä. Hän tilaa
tiskiltä siideriä ja päätyykin pian väittelemään politiikasta. Kalat
saapuu juuri ennen valomerkkiä. Hän on juonut hyvät pohjat kotona ja
onkin hilkulla, päästääkö ovimies häntä sisään.

Kalat tilaa äkkiä juoman tiskiltä kun vielä saa ja menee
tanssilattialle huojumaan yksinään viimeisten hitaiden tahdissa
haaveillen, että olisi joku jonka kanssa tanssia.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
kabus
Kyllähän se vähän vaikuttaa. Tuntuu, että jotain puuttuu. Sitä kun on syntymästä lähtien aina tiennyt horoskooppinsa ja nyt se on vaihtunut. Vähän niin kuin olisi sotun loppuosa vaihdettu. Siillekin on tullut jo jotain tunnearvoa.Miten tämän oikein selittäisi?

Jos olet materialisti, niin ajattelet asian näin: sellainen mitä ei ole koskaan ollutkaan ei voi vaihtua miksikään. Olematon "horoskooppimerkki" ei muutu olevaksi sillä että joku vaihtelee nimityksiä sen mukaan kuin huvittaa ja keksii vielä uusia mukaan.

Jos olet astrologian harrastaja, niin voit ajatella, kuten yritin esille tuoda, että merkkisisältö pysyy kyllä ennallaan, sillä eihän se käsiteltävänä oleva ajanjakso mihinkään muutu. Jos meillä on öpauttia 30 vrk pätkä keskellä talvea, se ei muutu kesäksi ja sillä siisti. Nimesi sen miten tahansa.

Toisaalta aika fakiiri saa kyllä olla että tietää syntymästä lähtien horoskooppinsa. Yleensä sen kuulee vasta pikkulapsena tai myöhemmin kun joku kertoo. Ja täten kenties tulee mukaanvedetyksi siihen kollektiiviseen systeemiin joka voi yksi selitys olla tälle koko astrologiailmiölle. Vuodenkierron lisäksi. Vuodenkiertoa selityksenä pitävät ovat taineet ottaa esille sen mahdollisuuden että lapsi altistuu erilaisille vaikutuksille sen mukaan minä aikana hänet on siitetty, tai millaiseen vuodenaikaan hän syntyy. Valon määrän vaihtelu? Saatavilla olevan ravinnon määrä? Onhan näitä kaikenlaisia tekijöitä. Joita varmaan moni tiedepeikkokin mieluummin tutkisi kuin jotain mystistä "tähtien vaikutusta". Eivät ne sieltä perkeleellisten valovuosimatkojen takaa mitään vaikuta.

Onhan se nyt kamalaa, kun me kaikki muka "tunnistamme" itsemme noista horoskooppien luennekuvauksista, että joku on ollut ikänsä uskossa että on esim. ulospäinsuuntaunut iloinen seuraihminen, ja saakin nyt lukea olevansa sulkeutunut masennukseen taipuvainen jurottaja. mielipillereitä kehiin...

Onhan se nyt kamalaa, kun me kaikki muka "tunnistamme" itsemme noista horoskooppien luennekuvauksista, että joku on ollut ikänsä uskossa että on esim. ulospäinsuuntaunut iloinen seuraihminen, ja saakin nyt lukea olevansa sulkeutunut masennukseen taipuvainen jurottaja. mielipillereitä kehiin...

Reiska
Seuraa 
Viestejä6530

Onhan näistä tutkimuskin tehty, horoskoopit todella pitävät paikkansa, mikäli ihminen on niihin tutustunut. Pari tuhatta ihmistä käsittänyt tutkimus, jossa todettiin, että astrologiaan tutustuneet ihmiset todella muistuttivat horoskooppimerkkejään. Kontrolliryhmällä, asiasta tietämättömillä ei ollut havaittavissa mitään korrelaatiota.

Eli tavallaan ne toimii, mutta tähdillä siinä ei ole mitään tekemistä.

Per se

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat