Seuraa 
Viestejä1628
Liittynyt4.9.2009

Tätä samaa paskaahan uusliberalistisen talouskunnan edustajat ovat saarnanneet vaikka kuinka kauan:

KKK:n Mattila: Yritysveroa laskettava useita prosenttiyksiköitä
Vaikeassa ja epävarmassa taloustilanteessa yhteisöveron alentaminen on nopein keino turvata yritysten kilpailukyky ja varmistaa työpaikkojen säilyminen. Yhteisöveroa pitäisi laskea useita prosenttiyksiköitä nyt kaavaillun yhden prosenttiyksikön sijaan, Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Pauli K Mattila sanoo.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset ... 0110993407

Missä on ne työpaikat saati investoinnit, mitkä ovat Eurooppaan (saati mihinkään muuallekaan maailmaan) tulleet yhteisöveroa laskemalla. Tätä samaa propagandaahan saa lukea vähintään kuukausittain maan lehdistöstä. Mitään perusteita ei asialle ole. Ari Ojapellon "Ahneuden Aika" kirjassa on tosin täysin kumottu yhteisöveron vaikutus työllisyyteen ja investointeihin.

Suomen tapauksessa tilanne on varsin karu. Investoinnit ovat matalalla tasolla ja työttömyyskin on korkea.

Yritysten verotuksen tason kehitystä voi katsoa vuosina 1996-2003 seuraavasta dokumentista sivulta 40:
http://www.ilo.org/fairglobalization/re ... /index.htm
EU-maissa se on laskenut 37.6:sta 30.8:n.
OECD-maissa 39:sta 31.7:n.

.

Kommentit (3)

kohveeman

Missä on ne työpaikat saati investoinnit, mitkä ovat Eurooppaan (saati mihinkään muuallekaan maailmaan) tulleet yhteisöveroa laskemalla.Irlannissa. Kutakuinkin jokaisen ei-eurooppalaisen puljun EU-päämaja taitaa löytyä sieltä.

kohveeman
Tätä samaa propagandaahan saa lukea vähintään kuukausittain maan lehdistöstä. Mitään perusteita ei asialle ole. Ari Ojapellon "Ahneuden Aika" kirjassa on tosin täysin kumottu yhteisöveron vaikutus työllisyyteen ja investointeihin.Noihin Ojapellon kirjoituksiin kannattaa suhtautua hyvin suurella varauksella.
Esim. tässä Ojapelto esittää väitteen, joka on aikamoista roskaa. Joko Ojapelto ei ole viitsinyt ottaa asiasta selvää tai sitten hän valehtelee.
Ari Ojapellon blogin mukaan väite on peräisin juuri tuosta "Ahneuden aika" kirjasta (sivu 643):

Pääomaverot ovat muutenkin Suomessa EU-maiden alhaisimmasta päästä.

http://ariojapelto.blogspot.com/2010/05 ... ssani.html

Todellisuudessahan pääomaverot ovat Suomessa huomattavasti kireämmät kuin EU-maissa keskimäärin. Ojapellon väite on kumottu esim. tässä ruotsalaisen Aktiespararnan tutkimuksessa:
http://www.aktiespararna.se/pagedir/463 ... r_2008.pdf
Tutkimuksessa vertaillaan osakesijoittamisen verotusta eri maissa.
Tutkimuksen mukaan Suomen verotuksen indeksipisteluku oli noin 90. OECD-maissa indeksiluku oli keskimäärin 40 ja EU-maissa 36.

Tässä tutkimuksessa todetaan esim. että, kolme kuukautta omistettujen osakkeiden myyntivoiton vero on EU:ssa keskimäärin 13 prosenttia ja OECD-maissa 12 prosenttia.

Pääomatkin virtaavat koko ajan pois erittäin kireän verotuksen Suomesta:

Vero-optimointia tarjoavan, nimettömänä pysyttelevän juristin mukaan yksin heidän toimistonsa on järjestänyt yli miljardia euroa suomalaisia pääomia ulkomaille.
Juristin mukaan kasvava joukko varakaita suomalaisia yksityishenkilöitä hakee veroratkaisuja esimerkiksi Monacosta.

http://www.talouselama.fi/uutiset/article530381.ece?s=n

Reiska
Seuraa 
Viestejä5304
Liittynyt6.5.2007

Kyllähhän yhteisöveroa sopii alentaa, kunhan pääomaveroa korotetaan site hiukan. Ansioverotuksen kiristykselle en näe mitään pointtia, hyväpalkkaset maksaa jo melko järjettömiä prosentteja.

Per se

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat