Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

Valoa nopeampi hiukkanen on neutriino.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/luon ... 24180.html

Luonnontieteen kirjat sekaisin – Cernissä löydettiin valoa nopeampi hiukkanen

Julkaistu: 22.09.2011 22:02

Cernin tutkimuskeskuksen asiantuntijat ovat tehneet löydön, joka varmistuessaan rikkoo luonnontieteen peruspilarit.
Tutkijat ovat löytäneet neutriinoja, alkeishiukkasia, joiden nopeus on suurempi kuin valonnopeus.

Valonnopeutta on pidetty vakiona, jota mikään maailmankaikkeudessa ei ylitä. Tulos onkin niin mykistävä, että tutkijat haluavat toisten tutkijoiden vielä vahvistavan tulokset.

Valonnopeus on huimat 299 792 000 metriä sekunnissa. Testeissä neutriinot kulkivat 60 nanosekuntia tätä nopeammin.
10 nanosekunnin virhemarginaalista huolimatta tulos on tilastollisesti merkittävä.

Cernin tutkijat kertovat uutistoimisto AP:lle, että mikäli tulos pystytään vahvistamaan, johtaa se luonnontieteellisten peruskaavojen uusimiseen – Einsteinin suhteellisuusteoriasta lähtien.

Vastaava koe voitaisiin tehdä esimerkiksi Yhdysvalloissa tai Japanissa.
Neutriino on alkeishiukkanen, jonka massa on hyvin pieni. Se on itse asiassa niin pieni, että sitä luultiin pitkään massattomaksi.
Vaikka kyseessä ei ole suurensuuri nopeuden ylitys, niin käsittämätön muutos nykytieteeseen... Voiko näin ollen olla olemassa vieläkin nopeampaa ? Johtuisiko maailmankaikkeuden laajeneminen nopeammista aineista ? Ja onko maailmankaikkeus pienempi/nuorempi ja ovatko maailmat oikeasti lähempänä ? Imeekö tulos tyhjiin mustan energian ja mustan materian määrästä jotain ?
Kuinka käy bigbang -teorian ? Mitä käy valoa nopeammille partikkeleille mustassa aukossa, pääsevätkö karkuun ? MITÄ MITÄ MITÄ ? Hullua...

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Sivut

Kommentit (967)

"Valonnopeus on huimat 299 792 000 metriä sekunnissa. Testeissä neutriinot kulkivat 60 nanosekuntia tätä nopeammin."

Entä jos valon nopeudessa ollaan vaan erehdytty?

PASKAA!!

Valonnopeus on 299 792 458 metriä sekunnissa.

Neutriinojen valoa suhteellisesti nopeampi kulku ei nyt sinällään ole mitenkään yllättävää - periaatteessahan mikä tahansa massaton hiukkanen voisi liikkua valoa nopeammin. Toisekseen, jos säieteoria pitää paikkansa, kvanttifysiikan mukaan kappaleen neljä olotilaa, olla, ei olla, jompaakumpaa tai sitten ei mitään, mahdollistaa sen, että valoa nopeampi hiukkanen on samaan aikaan kaikkialla, ei missään, jossakin tai sitten ei ollenkaan olemassa, eli toisin sanoen näiden hiukkasten avulla voitaisiin tehdä havaintoja maailmankaikkeudesta reaaliaikaisesti - sekä myös viestittää niiden avulla.

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983
Liittynyt22.7.2011
Dredex
"Valonnopeus on huimat 299 792 000 metriä sekunnissa. Testeissä neutriinot kulkivat 60 nanosekuntia tätä nopeammin."Tuo-Ta....? Mikäs nopeuden yksikkö se nanosekunti on, olisiko kuitenkin nanometri, eli neutriinot kulkisivat 299 792 000,000000060 m/s? Vai kulkivatko tuon matkan 60ns lyhyemmässä ajassa?

Edit: No joo. Piti katsoa alkuperäinen juttu:

Valonnopeus on huimat 299 792 000 metriä sekunnissa. Testeissä neutriinot kulkivat 730 kilometrin matkan. Aikaa kului 60 nanosekuntia vähemmän kuin valolla.

Tuosta nyt näppärämpi voisi nopeuden laskea.

Opettaja
Tuo-Ta....? Mikäs nopeuden yksikkö se nanosekunti onTarkoittaa luultavasti sitä, että suhteessa valonnopeutta liikkuvaan vertailukohteeseen neutriino on saapunut mittauspisteasemalle 60 nanosekuntia aiemmin.

amandrai
Seuraa 
Viestejä205
Liittynyt26.4.2010
Dredex
"Valonnopeus on huimat 299 792 000 metriä sekunnissa. Testeissä neutriinot kulkivat 60 nanosekuntia tätä nopeammin."

Entä jos valon nopeudessa ollaan vaan erehdytty?
Valonnopeus (ja myös valon nopeus) tiedetään sen verran suurella tarkkuudella että tätä nykyä sen avulla määritellään kaikki pituusmitat. Eli ei.

Itse ymmärsin niin että ne neutriinot kulkisivat tuon 299 792 458 metriä 60 nanosekuntia nopeammin kuin valo..
Eihän tuo ero nyt merkittävä ole, mutta mikäli se on totta, niin kyseessä on melkosen merkittävä tulos.. Jännä nähdä mitä tuosta seuraa, onnistutaanko koe toistamaan, vai kuitataanko tuo jonkinlaisena virheenä?

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983
Liittynyt22.7.2011
Bushmaster
Tarkoittaa luultavasti sitä, että suhteessa valonnopeutta liikkuvaan vertailukohteeseen neutriino on saapunut mittauspisteasemalle 60 nanosekuntia aiemmin.

Noinhan oikeassa uutisessa taidetaan sanoa. Ja matka oli vain 730 km.
Äkkiä laskien tuosta tulee neutrinon nopeudeksi 299 798 km/s, jos valon noeus on 299 792 km/s. Eli ihan selvä ero tuossa on. Asia erikseen, onko nyt vähän hosuttu. Cernillä taitaa olla näytön paikka, kun Higgsiäkään ei löydy.

pizze
Seuraa 
Viestejä602
Liittynyt16.3.2005

Ryhmä julkaisi nyt tuloksensa muiden tarkasteltavaksi. Vika voi löytyä menetelmistä ja jos ei löydy, niin sitten pitää jonkun muu vielä rakentaa samantyyppinen putki ja testata. Ite olen kyl hieman skeptinen, mut saisipa tosi hyvät naurut jos tämäkin monen vanhan kääkän niin varmana pitämä nopeusrajoitus ei pitäisikkään paikkaansa.

Mielenkiintoinen juttu, mutta enpä nyt ihan äkkiä rientäisi uskomaan suhteellisuusteorian ja sitä myötä koko nykyfysiikan joutuvan remonttiin. Eikä varmaan kukaan Cernissäkään usko.

Ei se suhteellisuusteoria mihinkään romukoppaan jouda. Siihen vaan täytyy lisätä säieteoria sekä huomioida kvanttifysikaaliset lait.

pizze
Seuraa 
Viestejä602
Liittynyt16.3.2005
Tamppio
Mielenkiintoinen juttu, mutta enpä nyt ihan äkkiä rientäisi uskomaan suhteellisuusteorian ja sitä myötä koko nykyfysiikan joutuvan remonttiin. Eikä varmaan kukaan Cernissäkään usko.Newtonin kaavat pätevät vain tiettyyn pisteeseen asti, sitten tarvitaan Einsteinin kaavoja... Ei ne Einsteinin kaavatkaan viimeinen totuus ole, mutta kyllä niillä silti voidaan GPS-sijanti laskea tarkasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat