Seuraa 
Viestejä45973

Yle Teema on näyttänyt todella loistavan tiededokumentin tietoisuudesta, jonka jokaisen tulisi nähdä. http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkis ... attu-voima

Monessa itsensäkehittämisoppaassa neuvotaan asettamaan itselleen tavoitteet, ajattelemaan tavoitteistaan positiivisesti ja kontrolloimaan ajatteluaan siten, ettei unohda tavoitteitaan ja tätä positiivista ajattelua. Mutta miten mieli ja ruumis ovat yhteydessä? Kolmiosainen tiededokumenttisarja paneutuu siihen, miten mieli ja ruumis vaikuttavat toisiinsa. Pystyykö uskomalla parantamaan itsensä? Onko mahdollista tietää asioita ennalta? Entä voiko ilman aivotoimintaa olla tietoisuutta?

1/3: Usko, niin paranet. Useat tutkimukset osoittavat, että usko paranemiseen merkitsee jopa enemmän kuin annettu hoito. Jopa lumeleikkaus voi toimia. Ihmismieleen kätkeytyy toisaalta myös pelottavia ja tuhoavia voimia.

2/3: Onko meillä kuudes aisti? Telepatiaa tutkitaan uusin tavoin, mm. kaksoset koehenkilöinä. Voiko ennenäky muuttaa tapahtumien kulkua? Virginian yliopisto tutkii lapsia, jotka kertovat aikaisemmasta elämästään toisena.
3/3: Kuolema meno-paluu. Kuolemaa lähellä käyneiden kokemuksia on pidetty hallusinaatioina. Tutkijat myös kysyvät, onko tietoisuutta aivojen toiminnasta riippumatta. Aivokuolleina olleiden elämä voi muuttua yllättävästi.

Kolmiosaisen dokumentin voi katsoa täältä:
Osa 1: http://areena.yle.fi/video/1315511829091
Osa 2: http://areena.yle.fi/video/1316115737823
Osa 3 http://areena.yle.fi/video/1316721102049

[ Aiheeseen liittyvää ]:

David Wilcock: The Source Field Investigations
http://losportalos.blogspot.com/2011/09 ... field.html

The Code to the Matrix
http://losportalos.blogspot.com/2011/09 ... atrix.html

Loistava ilmainen kirja tietoisuudesta, taloudesta ja henkisyydestä:
http://www.scribd.com/doc/61830837/Tiet ... rspektiivi

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (76)

Kolmososan halvautuneen paraneminen kuolemanrajakokemuksen yhteydessä oli vakuuttavaa. Se on muutoin varmuudella parantumaton tila.

Muutaman vuoden takaisessa ketjussa täälläkin oltiin ehdottomasti sillä kannalla että rukous tai esirukouksen kohteena oleminen ei vaikuta millään lailla paranemiseen. Ns. ihmeitä ei siis tapahdu.
Mainitsin itse lukemastani tapauksesta, jossa auto-onnettomuudessa vammautunut tyttö parantui täysin, ja kannanotto oli että ei sitä tyttöä varmaan ole edes olemassa...

Eikö tämä tutkimus kerro ennemminkin päinvastaista ns. ihmeparanemisista? En itse ainakaan näe syytä miksei uskon voimalla parantuminen toimisi niissä tapauksissa kun uskon lisäksi henkilön puolesta rukoillaan...
Tosin uskonnollisessa ihmeparanemisessa ei aina ole suinkaan kyse ihmisen uskon voimasta tai määrästä. Usko puuttuu usein kokonaan, monet eivät ole edes odottaneet paranevansa.

Mutta vaikka paranemiseen ilman uskoa ei uskoisikaan, mitä tapahtui sille näkökulmalle että uskon (ja rukouksen) voimalla paranemisia ei tapahdu eikä ole koskaan tapahtunut? Että ihmeiden aika on ohi jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jennivain
3/3: Kuolema meno-paluu. Kuolemaa lähellä käyneiden kokemuksia on pidetty hallusinaatioina. Tutkijat myös kysyvät, onko tietoisuutta aivojen toiminnasta riippumatta. Aivokuolleina olleiden elämä voi muuttua yllättävästi.Kuolemanjälkeiset kokemukset selittyvät mitä todennäköisemmin aivokemiallisesti. Ihmisten kokemusten samankaltaisuus uskonnosta riippumatta osoittaa sen, että kyseessä on luonnon toimintamekanismit - yliluonnollisen sijasta. Myös uskontoja tutkimalla on voitu osoittaa, että uskonnoista löytyy samankaltaisuuksia eroista huolimatta, minkä pohjalta voidaan olettaa, että uskonnot ovat alisteisia universaaleille lainalaisuuksille.

Sydämen pysähdyksen jälkeen kehossa alkaa tapahtumaan muutoksia, jotka voivat muuntaa tietoisuuden kokemusta, ennen kuin se lakkaa kokonaan. Huumausaineiden, kuten LSD, tutkiminen saattaisi olla eettisin keino tutkia muuntuneita tietoisuuden tiloja. Jos esim. voitaisiin osoittaa, että LSD:n vaikutuksenalaisena potilas saa uudestaan yhteyden halvaantuneeseen käteen, olisi entistä enemmän syytä epäillä, että tietoisuuden leijuminen ruumiin ulkopuolella syntyperä on kemiallinen. On voitu jo osoittaa, että esim. autisteilla tai skitsofreenikoilla on neurobiologisia ja aivokemiallisia eroavaisuuksia normaaleihin nähden, jolloin informaation vastaanottaminen on muuntunutta. Joillakin autisteilla on synesteettisia kokemuksia, jotka ovat mielestäni osoitus vahvasta ja erilaisesta neuroverkottumisesta normaalista poikkeavan aivokemian tuloksena.

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Ihan kohtalaisen kiinnostava dokumentti, mutta muutamat seikat ihmetytti. Miksi ainoastaan 10% oli näitä ruumiista irtaantumisia ja rajakokemuksia. Jos tuollainen ilmiö olisi ihmisille ominaista niin sen pitäisi varmaankin olla kaikilla. Lisäksi aivojen määrittely kuolleeksi taitaa olla hieman hataraa. Jos aivosähkökäyrä näyttää nollaa niin silloin ihminen luokitellaan aivokuolleeksi. Ehkä tämä osa aivoista, jossa tämä tietoisuus on, niin se toimii jonkin verran pitempään kuin varsinaiset aivot. Muistaakseni hypotalamusta on ounasteltu tietoisuuden olinpaikaksi.
Muistan jostakin lukeneeni, että nuo rajakokemukset saattaisivat olla myös oire skitsofreniasta tai saman tyyppisestä sairaudesta tai piilevästä sellaisesta. Näitä ihmisiä ei ole riittävästi tutkittu, jotta varmuutta voisi olla.
Lisäksi jotkut ovat syyllistyneet suoranaiseen valehteluun näissä rajakokemus tapauksissa. Ovat antaneet ilmiölle enemmän uskonnollista sävyä, ilmeisesti ovat yrittäneet sillä vakuuttaa ihmisiä Jeesuksen tai jumalan olemassaolosta. Tämä ilmiö voisi myös selittää uskontojen syntymisen. Ehkä muinaiset ihmiset ovat joskus olleet myös saman ilmiö äärellä ja siitä on tullut sitten eri uskonnot.
Itse pidän vielä edelleen tuota ruumiista irtaantumisilmiötä aivojen kemikaalisena tapahtumana, endormormorfiini ja hiilimonoksidin aiheuttamana. Nuo rajatapaukset, tai jopa "rajan" toisella puolen käynnit taas omien mielikuvien tuotteina, joita mahdollisesti alitajunta syöttää.

Dokkarissa on tuotu esille se että kokemuksia saa nekin jotka kieltävät usonnollisuutensa. Aivojen sähköinen toiminta tunnetaan ja kyetään mittaamaan. Ikänsä umpisokea kuvaili näköhavaintojaan vaikka aivoissa ei voi olla siihen orientoituneita alueita lainkaan. Näön saaneet ovat uuden aistinsa suhteen täysin pihalla hyvin kauan kykenemättä hyödyntämään sitä.

Reiska
Seuraa 
Viestejä6842

Olen joskus nähny enneunia, mitättömiä, joku kohtaus jossain uudessa paikassa ja joku sanoo jotain, mutten silti usko niihin.

Per se

Shriek
jennivain
3/3: Kuolema meno-paluu. Kuolemaa lähellä käyneiden kokemuksia on pidetty hallusinaatioina. Tutkijat myös kysyvät, onko tietoisuutta aivojen toiminnasta riippumatta. Aivokuolleina olleiden elämä voi muuttua yllättävästi.Kuolemanjälkeiset kokemukset selittyvät mitä todennäköisemmin aivokemiallisesti.Katsoitko dokumentin kolmatta osaa? Siinä keskityttiin kokemuksiin, jotka tapahtuvat, kun aivosähkökäyrä näyttää nollaa. Sanotko, että dokumentin tutkijat ovat epäpäteviä, vai millä sitten perustelet, että ei pelkästään "mielestäni" vaan "mitä todennäköisimmin" selittyvät aivokemiallisesti?

Shriek

Ihmisten kokemusten samankaltaisuus uskonnosta riippumatta osoittaa sen, että kyseessä on luonnon toimintamekanismit - yliluonnollisen sijasta.

Olet väärässä. Kokemusten samankaltaisuus olisi täysin yhtäpitävä myös skenaarion, jossa Zeus on taikonut jokaisen kokemaan samalla lailla.

Shriek

Myös uskontoja tutkimalla on voitu osoittaa, että uskonnoista löytyy samankaltaisuuksia eroista huolimatta, minkä pohjalta voidaan olettaa, että uskonnot ovat alisteisia universaaleille lainalaisuuksille.

Vaikka näytät luulevan toisin, havainto uskontojen merkittävistä samankaltaisuuksista ei tue "universaaleja lainalaisuuksiasi" ja vastusta esimerkiksi olettamuksia transsendenttisen jumalolennon ohjailusta, jungilaisista arkkityypeistä tai vaikka siitä, että uskonnot ovat maailmanlaajuisen kapitalistisen patriarkaatin yhteinen salaliitto, jolla yritetään pitää transseksuaalit ameriikankiinalaiset sorrettuna väestönryhmänä.

Reiska
Olen joskus nähny enneunia, mitättömiä, joku kohtaus jossain uudessa paikassa ja joku sanoo jotain, mutten silti usko niihin.

Minua on aina mietityttänyt, että kuinka epätodennäköisen pitäisi olla jonkin unen oikein ennustaman tapahtuman, jotta olisi syytä ajatella, että todennäköisemmin kyseessä ei ole sattuma? Siis jos ei luota vain mututuntumaansa, joka tietysti riippuu pitkälti omista myönteisistä tai kielteisistä ennakkoasenteista.

Otetaanpa esimerkki, tapaus joka oikeasti sattui itselleni kerran. Aihe on merkityksetön, mutta todistusvoimaa tuntuu silti olevan - minusta. Näin unta, jossa olin kolmen tuttuni - he eivät olleet kovin hyviä tuttujani enkä ollut edes joka viikko heidän kanssaan tekemisissä, unen näkemisen aikaan en ollut nähnyt ketään heistä tai puhunut kellekään heistä varmaan viikkoon - kanssa liitettynä jonkinlaisen ihmismäisen robotin osiksi, tarkemmin ottaen pelkiksi piirilevyiksi sen käsivarsiin. Muistan uneni yleensä varsin hyvin, ja tämäkin pysyi mielessä, mutta en miettinyt sitä sen tarkemmin, ei vaikuttanut niin erityiseltä.

Seuraavan päivän illalla minut lisättiin Messengerissä ryhmäkeskusteluun, johon kuuluivat juuri nämä samat kolme tyyppi, sekä yksi muu henkilö. Mukana oli vähän aikaa myös kuudes ihminen, mutta sitten molemmat unessa esiintymättömät lähtivät. Juttelimme pitkään, useita tunteja, juuri sillä neljän hengen porukalla, joka oli yhteenliitettynä esittynyt unessakin. Vasta aamuyöllä tajusin yhteyden. En missään vaiheessa vaikuttanut millään lailla siihen, keitä tuossa ryhmäkeskustelussa oli - ja viimeksi olin ollut ryhmäkeskustelussa ylipäätään kenenkään kanssa useita kuukausia sitten.

Puhdasta sattumaa vai ei? Ja perusteita.

tomijj
Seuraa 
Viestejä51

Emäntä näki kymmenisen vuotta sitten jokerinumerot unessa ,mutta ei muistanut niistä kun kolme ensimmäistä numeroa,ne piti paikkaansa,kyllä kirottiin muistamattomia numeroita.

Mitä tahdon,siihen kykenen.

Petu
Seuraa 
Viestejä2289
tietää
Dokkarissa on tuotu esille se että kokemuksia saa nekin jotka kieltävät usonnollisuutensa. Aivojen sähköinen toiminta tunnetaan ja kyetään mittaamaan. Ikänsä umpisokea kuvaili näköhavaintojaan vaikka aivoissa ei voi olla siihen orientoituneita alueita lainkaan. Näön saaneet ovat uuden aistinsa suhteen täysin pihalla hyvin kauan kykenemättä hyödyntämään sitä.Jos huomasit niin tämän sokean naisen näköhavaintoja ei todistanut kukaan. Hän ainoastaan itse väitti näkevänsä, hän ei kuvaillut esimerkiksi leikkaussalista tarkempia yksityiskohtia.

Kakkos osassa ei todistettu mitenkään tutkijan väitettä. Näytettiin lyhyesti graafia josta ei voinut päätellä yhtään mitään. Kakkos osan jälkeen lopetin seuraamisen.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä82008
tietää
Kolmososan halvautuneen paraneminen kuolemanrajakokemuksen yhteydessä oli vakuuttavaa. Se on muutoin varmuudella parantumaton tila.Noh jos se on varmuudella parantumaton tila niin "miten siitä on paraneminen"?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä82008
Antikonkari
jolla yritetään pitää transseksuaalit ameriikankiinalaiset sorrettuna väestönryhmänä.Minkälaisella testillä voidaan todentaa olevan todella olemassa ihminen lajia "transeksuaali amerikankiinalainen "? Minusta jotenkin tuntuu että tämä on täysin mielen kuvittelua...

Voidaan kysyä vaikkapa että missä sijaitsee pohjoisnapa. Mikä on mielestäsi vastaus tähän kysymykseen?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä82008
jennivain
Yle Teema on näyttänyt todella loistavan tiededokumentin tietoisuudesta, jonka jokaisen tulisi nähdä. http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkis ... attu-voima

Monessa itsensäkehittämisoppaassa neuvotaan asettamaan itselleen tavoitteet, ajattelemaan tavoitteistaan positiivisesti ja kontrolloimaan ajatteluaan siten, ettei unohda tavoitteitaan ja tätä positiivista ajattelua. Mutta miten mieli ja ruumis ovat yhteydessä? Kolmiosainen tiededokumenttisarja paneutuu siihen, miten mieli ja ruumis vaikuttavat toisiinsa. Pystyykö uskomalla parantamaan itsensä? Onko mahdollista tietää asioita ennalta? Entä voiko ilman aivotoimintaa olla tietoisuutta?

1/3: Usko, niin paranet. Useat tutkimukset osoittavat, että usko paranemiseen merkitsee jopa enemmän kuin annettu hoito. Jopa lumeleikkaus voi toimia. Ihmismieleen kätkeytyy toisaalta myös pelottavia ja tuhoavia voimia.

2/3: Onko meillä kuudes aisti? Telepatiaa tutkitaan uusin tavoin, mm. kaksoset koehenkilöinä. Voiko ennenäky muuttaa tapahtumien kulkua? Virginian yliopisto tutkii lapsia, jotka kertovat aikaisemmasta elämästään toisena.
3/3: Kuolema meno-paluu. Kuolemaa lähellä käyneiden kokemuksia on pidetty hallusinaatioina. Tutkijat myös kysyvät, onko tietoisuutta aivojen toiminnasta riippumatta. Aivokuolleina olleiden elämä voi muuttua yllättävästi.

Kolmiosaisen dokumentin voi katsoa täältä:
Osa 1: http://areena.yle.fi/video/1315511829091
Osa 2: http://areena.yle.fi/video/1316115737823
Osa 3 http://areena.yle.fi/video/1316721102049

[ Aiheeseen liittyvää ]:

David Wilcock: The Source Field Investigations
http://losportalos.blogspot.com/2011/09 ... field.html

The Code to the Matrix
http://losportalos.blogspot.com/2011/09 ... atrix.html

Loistava ilmainen kirja tietoisuudesta, taloudesta ja henkisyydestä:
http://www.scribd.com/doc/61830837/Tiet ... rspektiivi
Jos tämän dokumentin mielipiteet olisi olleet sinun maailmankatsomuksesi vastaisia olisiko dokumentti ollut silloin mielestäsi loistava. Määritelläänko loistava "tiededokumentti" siten miten se suhteutuu omiin mielipiteisiin jostakin asiasta? Jaatko ihmiset "hyviin ja huonoihin" riippuen siitä miten he suhtautuvat sinuun tai sinun maailmankuvaasi??

jussipussi
Seuraa 
Viestejä82008
Verity

Mutta vaikka paranemiseen ilman uskoa ei uskoisikaan, mitä tapahtui sille näkökulmalle että uskon (ja rukouksen) voimalla paranemisia ei tapahdu eikä ole koskaan tapahtunut? Että ihmeiden aika on ohi jne.Miksi se olisi ihme jos joku parantuu uskon voimalla?
Sehän olsi vain luonnolista koska niin tapahtui, eiko kaikki ole luonnollista mikä tapahtuu?
Se että emme tiedä jostain tapeeksi ei tee siitä "ihmettä".

Shriek
Ihmisten kokemusten samankaltaisuus uskonnosta riippumatta osoittaa sen, että kyseessä on luonnon toimintamekanismit - yliluonnollisen sijasta.Wau! Sen sijaan, että tyytyisit uskomaan, että jokin uskonto saattaa olla ihan totta, taidatkin uskoa, että ne kaikki ovat totta. Siksi niiden pitäisi tuottaa täysin erilaisia kuolemanjälkeisiä kokemuksia ihmislle sen mukaan, mitä uskontokuntaa he edustavat. Yhden jumalan sijaan siis olisikin olemassa useita erilaisia, joiden tunnustajille sitten on tiedossa tunnustuksen mukainen kuolemanjälkeinen olotila.

jussipussi
Antikonkari
jolla yritetään pitää transseksuaalit ameriikankiinalaiset sorrettuna väestönryhmänä.Minkälaisella testillä voidaan todentaa olevan todella olemassa ihminen lajia "transeksuaali amerikankiinalainen "? Minusta jotenkin tuntuu että tämä on täysin mielen kuvittelua...

Voidaan kysyä vaikkapa että missä sijaitsee pohjoisnapa. Mikä on mielestäsi vastaus tähän kysymykseen?


Sä oot tosi fiksu.

okivi
Seuraa 
Viestejä2065
jussipussi
Jos tämän dokumentin mielipiteet olisi olleet sinun maailmankatsomuksesi vastaisia olisiko dokumentti ollut silloin mielestäsi loistava. Määritelläänko loistava "tiededokumentti" siten miten se suhteutuu omiin mielipiteisiin jostakin asiasta? Jaatko ihmiset "hyviin ja huonoihin" riippuen siitä miten he suhtautuvat sinuun tai sinun maailmankuvaasi??Epäilemättä olet oikeilla jäljillä. Sikäli kuin olen keskusteluja seuraillut, niin vain äärimmäisen harva ihminen jaksaa ottaa asioista kunnolla selvää, varsonkin jos ne asiat ovat omia uskomuksia vastaan. Tuolla Skepsis ry:n keskustelupalstalla valitettiin, että dokkarit olivat niin asenteellisia, että niitä ei jaksanut katsoa kuin vähän alkua.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Antikonkari
Reiska
Olen joskus nähny enneunia, mitättömiä, joku kohtaus jossain uudessa paikassa ja joku sanoo jotain, mutten silti usko niihin.

Minua on aina mietityttänyt, että kuinka epätodennäköisen pitäisi olla jonkin unen oikein ennustaman tapahtuman, jotta olisi syytä ajatella, että todennäköisemmin kyseessä ei ole sattuma? Siis jos ei luota vain mututuntumaansa, joka tietysti riippuu pitkälti omista myönteisistä tai kielteisistä ennakkoasenteista.

Otetaanpa esimerkki, tapaus joka oikeasti sattui itselleni kerran. Aihe on merkityksetön, mutta todistusvoimaa tuntuu silti olevan - minusta. Näin unta, jossa olin kolmen tuttuni - he eivät olleet kovin hyviä tuttujani enkä ollut edes joka viikko heidän kanssaan tekemisissä, unen näkemisen aikaan en ollut nähnyt ketään heistä tai puhunut kellekään heistä varmaan viikkoon - kanssa liitettynä jonkinlaisen ihmismäisen robotin osiksi, tarkemmin ottaen pelkiksi piirilevyiksi sen käsivarsiin. Muistan uneni yleensä varsin hyvin, ja tämäkin pysyi mielessä, mutta en miettinyt sitä sen tarkemmin, ei vaikuttanut niin erityiseltä.

Seuraavan päivän illalla minut lisättiin Messengerissä ryhmäkeskusteluun, johon kuuluivat juuri nämä samat kolme tyyppi, sekä yksi muu henkilö. Mukana oli vähän aikaa myös kuudes ihminen, mutta sitten molemmat unessa esiintymättömät lähtivät. Juttelimme pitkään, useita tunteja, juuri sillä neljän hengen porukalla, joka oli yhteenliitettynä esittynyt unessakin. Vasta aamuyöllä tajusin yhteyden. En missään vaiheessa vaikuttanut millään lailla siihen, keitä tuossa ryhmäkeskustelussa oli - ja viimeksi olin ollut ryhmäkeskustelussa ylipäätään kenenkään kanssa useita kuukausia sitten.

Puhdasta sattumaa vai ei? Ja perusteita.
Oma aavistukseni olisi että tuollaista unea ei koskaan ollutkaan ja aivot tekivät jälkikäteen tepposet. Eli kyseessä ei välttämättä ole edes sattuma.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat