Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Milloin maito alkaa olla terveydelle vaarallista, aiheuttaa vaikkapa vatsavaivoja? Jossain vaiheessa maito alkaa klömppiintyä, niin eikö siinä vain rasva erotu eikä ole vielä haitallista? Tuli vain mieleen kun otin kaapista kauan avattuna olleen purkin, mikä oli päivämääränsäkin mukaan jo 4pv yli parasta ennen. Vielä ei ollut edes rasvat erottunu ja oli hajunkin puolesta vielä normaalia. En kuole maitopurkin hintaan enkä ole sikakitsas, kysynkin siksi etten periaatteesta haluaisi heittää hyvää tavaraa pois jatkossa.

Kommentit (2)

Maidon happamoituessa maidon proteiinit tarttuvat yhteen bakteerien tuottamien happojen takia. Rasvalla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Jos maito ei haise eikä ole paakkuuntunut, se on juoma kelpoista. Tuskin tulee mitään myrkytystä vaikka joisi täysi kokkareista maitoa. Se olisi vain ällöttävää.

Piimät, jugurtit ja viilit ovat hapanta maitoa. Niissä vain hapantumista on hieman kontrolloitu, joten tuotos on joidenkin mielestä maultaan miellyttävää. Viiliä tehtiin ennen itse kotona jättämällä maito hapantumaan. Siemeneksi astiaan laitettiin vähän viiliä. Väitetään, että ukkosella ei viilinteko onnistu.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat