Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten tuo on, miten tartuntataudit etenevät kehossa ja missä kohtaa immuniteetti kohtaa vihollisen? Flunssa-, norovirus-, oksennustauti-, supernoroviruskausien avajaisien kunniaksi pohdituttaa tämä.

Ok, bussissa joku aivastaa ja räkää lentää kanssamatkustajien iloksi ilmaan, josta se menee kenenkin suun kautta kehoon. Ruoansulatus on luotu sellaiseksi, että bakteerit ja virukset päätyisivät viemäriä pitkin pönttöön. Kohtaammekin runsaasti bakteereja ja viruksia päivittäin ja useimmat päätyvät kehon eritteiden mukana pois mutta osa selviää kehoon, mutta miten?

Päästääkö maksa ja munuainen niitä jostain syystä elimistöön vai mitä kautta ne pääsevät ruoasulatuksen happomyrskyn läpi?

HI-virus matkustaa veren mukana ja hakeutuu isäntäsoluihin mutta nielemällä räkää se ei löydä elimistöön, kun taas Norovirus kulkeutuu rään mukana tehokkaasti löytäen isäntäsoluja. Bakteeri- ja virustaudit ovat erilaisia ja ohittavat immuniteetin eri tavoin. Bakteerille suotuisaa on iso määrä mutta virukselle riittää pienikin määrä pystyäkseen laittamaan immuniteetille vastaan.

Itse uskon, että immuniteetti alkaa käsien pesusta ja sen jälkeen hampaiden pesu (koska ruoansulatuksen happomyrsky alkaa terveen suun ph-7 tasosta, likaisten tai hampaiden happohyökkäyksen jälkeen suun ph on n. 5,5).
Näistä selvinneet bakteerit ja virukset, menevät immuniteetin kannalta oikeanlaatuisen liman kanssa vatsalaukkuun, jossa ph on 14, ja sitten maksa ja munuaiset erottelevat roskat ja ravinteet. Happomyrskystä selvinneet viholliset jatkavat matkaansa kehon eri soluihin ja siitä mitataan kehon puolustusvalmius.

Jos haluan välttää tartuntatauteja niin minun pitäisi:
- pestä kädet
- pestä hampaat ja pitää huoli niiden kunnosta ettei suun ph vahingoita muita ph-arvoihin perustuvia puolustusmekanismeja
- pyrkiä syömään monipuolisesti, ettei yksipuolinen ravinto työllistä maksaa ja munuaista liikaa ettei se päästä ylityöllistettynä bakteereita tai viruksia läpi, vaikka muutoin toimisikin hyvin? Muutoinkin hienovarainen immuniteetti tarvitsee monipuolista ravintoa ollakseen terävässä kunnossa.
- ...

Tunteeko joku tautien mekanismia tarkemmin, miten nuo toimivat kehossa.

Kommentit (2)

Käsien pesu estää patogeenien leviämistä. Hampaiden pesu estää hampaiden reikiintymistä, joka johtuu bakteerien toiminnasta. Immuunipuolustuksella ei ole mitään tekemistä pH:n kanssa, joten siitä ei kannata välittää. Mahan pH on n. 2. Maksa estää suurimman osan patogeenien pääsyn verenkiertoon, mutta valkosolut huolehtivat immuunipuolustuksesta. Siinä muutama korjaus.

Vierailija

Emmä tiiä, mut semmä tiiän, et jos kananmunasta ottaa sen valkosen kökön (semmonen hännän näköne) pois varovasti ja laittaa hautomoon, ei syntyvillä tipusilla ole immuunipuolustusta.

Nii ja sen että linnuilla on vaan kaksi jotain juttua ja nisäkkäillä kolme.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat