Seuraa 
Viestejä14136

Kokoomusedustaja popularisoi Halosen huikopalapyrähdyksen

Sauli Niinistö teki miehen työn, sai miltei puolet suomalaisista puolelleen ja todellisen Sauli-ilmiön. Niinistö voitti henkisesti Halosen. Kokoomuksen euroedustaja Pia-Noora Kauppi innostui populismiin itse väittäessään Tarja Halosen nakkikioskikäynnin olleen halpaa kansanhuvia lehdistön salamavälkkeessä.

Vakavasti ottaen, missä on Kokoomuksen pelisilmä? Pia-Noora edustaa Kokoomuksen uutta aaltoa. Mikäli henkinen aalto on julkitulossa katukeittiötasolla, ei ole ihme, ettei kansalaisia kiinnostavaa poliittista keskustelua synny. Puoluepolitiikan kansalaisymmärrys on suoraan verrannollinen poliittisten edustajiensa osaamisesta ja ymmärretyksi tulemisesta.

Nakkikioski on perussuomalainen kohtaanto rehelliseen kansaan ja siellä viihtyy aamun varhaisina tunteina niin kansanedustaja, porvari, sorvari kuin paperitehtaan "pituusleikkurikin". Ei ollut laisinkaan populismia, jos Tarjaa halutti saada huikopala tiukan Sauli höykytyksen jälkeen. Olisi ollut kiva tietää, mikä oli Tarjan valinta, oliko se möttönen, porilainen (Satakunnan alueella Tarja sai muhkean äänisaaliin) vai savolainen Lipposen tukilausunnon kunniaksi.

Kokoomus olisi nyt menossa aallonharjalle. Menköön Pia-Nooran henkinen ilmaisukupla esiintymisnälän piikkiin. Kansalaiset ottivat hyvällä Tarjan nakkikioskipiipahduksen, sillä mukavastihan se muistutti, että presidenttikin pitää viherlehtipiiperöiden kauhistelemia rasvavälipaloja ainakin joskus suussa sulavina, kuten kansan tekemä valinta. Kyllä presidentinkin pitää olla osallisena kansalaishuveihin, siksi värikkäitä ja innostavia poliittispolemisointeja kansan katukeittiöiden vieruksilla kohtaa.

Kokoomus käyttäköön tehokkaasti hyväksi Sauli-ilmiön, muutoin jotkut muut ottavat hyödyn irti oikeisto Suomen uudesta uljaasta noususta.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Tämä Ilkan teksti oli jotenkin huumorillisella otteella kirjoitettu. Hekottelin yöllä lueskellessani. Mielessä jopa kaikui lukijan ääni, jotain uutisvuotomaista tuosta aistin.

Itse en äänestänyt, ajattelin että tuskin suurempaa muutosta tuo olkoon sitten kumpi vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat