Seuraa 
Viestejä16844

Tulee kaikenlaista lehdenläpyskää plarattua, joten en muista mistä luin ruikutusta siitä että vaikka melkein kaikilla vanhuksilla on netti ja tietokone, niin kaikki eivät rekisteröidy sosiaaliseen mediaan. Mikähän kumma se sellainenkin, onkos netissä joku sivu nimeltä sosiaalinenmedia.fi... Jos tällä nyt tarkoitetaan esim. Facebookia, niin minkä ihmeen takia kultaiseen ikään päässeen hopeahapsen pitäisi luoda sinne profiili ja mennä muiden lässyttäjien sekaan ilmoittamaan että määpä kääpä söin pullasuttua ja sitten väänsin sen päälle tortut!

Jos ihmistä ei ole aiemminkaan kiinnostanut hölöttää jonninjoutavia muiden kanssa, miksi hänen pitäisi aloittaa se sen takia että "kehitys kehittyy" ja on pelit ja vehkeet? Mitä pelottavaa siinä on ettei jokaista saada vedettyä mukaan "rekisteröitymään sosiaaliseen mediaan"?

Tästä kun lähdin sitten juttua pyörittelemään päässäni, heräsi kysymys että minkä takia meidän kaikkien pitäisi aina tehdä täsmälleen samalla tavalla. Eikö kehitys voisi jo vihdoin viimein oikeasti kehittyä siihen suuntaan että olisi aivan aitoa yksilöllisyyttä ja erilaisuutta niin että kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia kaikkien muiden kanssa?

Milloin mikäkin vouhotus. Ensin kommunismi, sitten materialismi, sitten mikä milloinkin, mutta aina jotenkin syyllistävällä tavalla että kaikkien pitäisi tajuta rynnätä mukaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

ID10T
Seuraa 
Viestejä16623

Yksilöitä on vaikeampi hallita kuin "klooneja". Jos keksitään jotain, mikä menee kansaan kuin häkä (tai siis ainakin pitäisi mennä), niin kyseisen asian saatavuuden säännöstelyllä tai sen käytön rajoituksilla voidaan ohjailla ihmismassojen käyttäytymistä.

Suuri uskonnollinen johtaja hyödyntää tätä periaatetta samoin kuin Mark Zuckenbergkin tekee paimentaessaan Facebook-seurakuntaansa. Tämä "asia" voi olla myös huume, jolla diileri hallitsee omaa laumaansa tai "musiikki-ilmiö" (artistia, musiikkia ja oheistuotteita on joskus vaikea erottaa toisistaan, siksi sana "ilmiö"), jolla levytuottajat hallitsevat faneja.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40553
Rousseau
Jos ihmistä ei ole aiemminkaan kiinnostanut hölöttää jonninjoutavia muiden kanssa, miksi hänen pitäisi aloittaa se sen takia että "kehitys kehittyy" ja on pelit ja vehkeet? Mitä pelottavaa siinä on ettei jokaista saada vedettyä mukaan "rekisteröitymään sosiaaliseen mediaan"?Ei varmaan kukaan tarkoittanut sitä, että erakkoänkyröiden pitäisi alkaa maanien sosiaalisiksi netissä. Mutta vanhuksilla on sosiaalisia ongelmia siksi, että kaverit kuolevat, puolisot kuolevat ja itse heikentyy niin, ettei pysty enää liikkumaan. Se johtaa usein yksinäisyyteen ja kärsimiseen niillä, jotka ovat ikänsä tottuneet hölöttämään. Pieni panostus tietotekniikkaan voisi olla isokin sosiaalinen apu siinä tilanteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Ehkäpä näinkin. Mutta jos ihminen osaa käyttää nettiä, voisi kuvitella että on hänen oma valintansa jos ei rekisteröiydy mihinkään yhteisöihin. Sitäpaitsi jos on vähänkin paranoiaan taipuvainen, jo sana "rekisteröityminen" voi tökkiä. Vanhus ei ehkä välttämättä hoksaa että kaikenmaailman höpötysryhmiin ei ole välttämättä pakko antaa oikeaa nimeään ja osoitetietojaan.

Facebook on niin sekava sirkus härpäkkeineen että jotain simppelimpää saisi olla kyllä tilalle niille joilla ei ole tarve leikkiä kokoajan.

ID10T
Seuraa 
Viestejä16623
Neutroni
Rousseau
Jos ihmistä ei ole aiemminkaan kiinnostanut hölöttää jonninjoutavia muiden kanssa, miksi hänen pitäisi aloittaa se sen takia että "kehitys kehittyy" ja on pelit ja vehkeet? Mitä pelottavaa siinä on ettei jokaista saada vedettyä mukaan "rekisteröitymään sosiaaliseen mediaan"?Ei varmaan kukaan tarkoittanut sitä, että erakkoänkyröiden pitäisi alkaa maanien sosiaalisiksi netissä. Mutta vanhuksilla on sosiaalisia ongelmia siksi, että kaverit kuolevat, puolisot kuolevat ja itse heikentyy niin, ettei pysty enää liikkumaan. Se johtaa usein yksinäisyyteen ja kärsimiseen niillä, jotka ovat ikänsä tottuneet hölöttämään. Pieni panostus tietotekniikkaan voisi olla isokin sosiaalinen apu siinä tilanteessa.Sosiaalinen media tuskin pystyy vastaamaan kenenkään viime vuosisadan alkupuolella syntyneen tarpeisiin samoin kuin kahdenvälinen kommunikointi kasvokkain tai puhelimen välityksellä. Vanhoilla ihmisillä (ja muilla sosiaaliseen mediaan tottumattomilla) kommunikointi on usein sellaista, että toisen eleistä, ilmeistä tai äänenpainoista haetaan "rivien välistä" palautetta omille sanomisille ja ikäänkuin vinkkiä siitä, miten keskustelua voisi jatkaa eteenpäin.

Jos vanhus on tosiaan niin yksinäinen, ettei hänellä ole ketään kenen kanssa kommunikoisi kasvokkain tai puhelimitse, niin en usko että sosiaalinen mediakaan silloin tuntuu kovin houkuttelevalta mainitsemistani rajoituksista johtuen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat