Seuraa 
Viestejä577
Liittynyt20.3.2011

Liittyen PIIGS-pankkitukihujaukseen ja siihen jos Euro-alue hajoaa tai jos Suomi irrottautuisi PIIGS-lippiksillä röhnöttävistä Etelän Hetelmistä ja sellaisista hyötyvistä suurpankkimaista, eli Suomi eroaisi Euro-alueesta (mutta tietenkin pysyisi EU:ssa.)

Ruotsin kruunuissa olisi jo ennestään Suomen toisella virallisella kielellä tekstit.
Myöhemmin Suomessa voitaisiin painaa kolikoita ja seteleitä joissa olisi myös suomeksi tekstit.

Vaikka pakkoruotsia vastustankin, niin minusta olisi ihan OK jos Ruotsin kruunu tulisi Suomen valuutaksi. Ruotsi ja Suomi ovat hyvin samanlaisia maita talouspolitiikaltaan, joten samanlaisia lippis-ongelmia ei tule mitä Eurossa on ollut.

Lopulta ehkä kannattaisi Pohjoismaille perustaa yksi yhteinen uusi valuutta. Ainakin Suomi, Ruotsi, Tanska ja miksei Eestikin. Norja ehkä haluaa pysyä öljykruunuissaan itsenäisenä eikä saa yhteisvaluutasta mitään etua.

Saksan markka ei Suomelle siinä mielessä käy, että Saksa tulee ottamaan suuret luottotappiot PIIGS-maista lopulta kuitenkin ja toisaalta pitkällä tähtäimellä Saksan ja Suomen talouspolitiikat tulevat poikkeamaan.

Jos Suomen markka taas otettaisiin takaisin, se olisi hyvin nopeasti spekulaatioiden ja keinottelun kohteena. Lähtemällä valmiiksi noteerattuun valuuttaan mukaan auttaa stabiloimaan taloutta siirroksen aikana.

Kommentit (12)

noone
Ruotsin kruunuissa olisi jo ennestään Suomen toisella virallisella kielellä tekstit. Myöhemmin Suomessa voitaisiin painaa kolikoita ja seteleitä joissa olisi myös suomeksi tekstit.US$ tulee toimeen mailmanlaajuisesti.

noone
Lopulta ehkä kannattaisi Pohjoismaille perustaa yksi yhteinen uusi valuutta. Ainakin Suomi, Ruotsi, Tanska ja miksei Eestikin. Norja ehkä haluaa pysyä öljykruunuissaan itsenäisenä eikä saa yhteisvaluutasta mitään etua.

Turha, ylimääräinen kustannus ja vaiva. Verratavissa siihen että eukon ja ukon polkupyörien väliin laitettas yhteinen ratas.

noone
Saksan markka ei Suomelle siinä mielessä käy, että Saksa tulee ottamaan suuret luottotappiot PIIGS-maista lopulta kuitenkin ja toisaalta pitkällä tähtäimellä Saksan ja Suomen talouspolitiikat tulevat poikkeamaan.

Aika näyttää.

noone
Jos Suomen markka taas otettaisiin takaisin, se olisi hyvin nopeasti spekulaatioiden ja keinottelun kohteena. Lähtemällä valmiiksi noteerattuun valuuttaan mukaan auttaa stabiloimaan taloutta siirroksen aikana.US$

Ex-tuomiorovasti haluaa räjäyttää kirkkoja
[size=85:1p78ce2v]Iltalehti, Sunnuntai 2.10.2011 klo 09.27, http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201110 ... 3_ul.shtml[/size:1p78ce2v]

Ruotsissa evankelis-luterilainen kirkko menettää jatkuvasti jäseniä ja kirkon tulot hupenevat.

Entinen tuomiorovasti H B Hammar ehdottaakin, että kirkko luopuisi suuresta osasta kirkkorakennuksia.

Svenska Dagbladet -lehden artikkelissa Hammar kehottaa sulkemaan kirkkoja. Ne voitaisiin hänen mukaansa muuttaa yksityisasunnoiksi, kahviloiksi tai pitserioiksi. Kaikkein paras vaihtoehto hänen mukaansa olisi, jos kirkot räjäytettäisiin.
Voin kuvitella tuomiorovastin kuskaamassa dynamiittia ehtoolliselle hokien jotain "herrekyytiä"

Kirkko menettää 4 jäsentä/kuollut henkilö.

Manroid
Seuraa 
Viestejä389
Liittynyt17.6.2010

Eurosta jos ulos lähdetään on se tehtävä nopeasti. Ilman uutta valuuuttaa se ei käy sujuvasti eli silloin on otettava käyttöön sellainen joka markkinoilta jo löytyy.

Ruortsin kruunu välivaiheena ei ole mahdoton ajatus, mutta ennemmin olisin Norskien säästölippaalla mallia katsomassa.

Se on tosiasia että Saksan markka olisi aivan liian voimakas ja yliarvostettu meidän valuuttanamme. Olisi tuskaisaa kuten nytkin vahvan Euron aikana saada kauppaa Eu alueen ulkopuolelta.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Sehän olisi vielä kauheampi häpeä, jos pitäis jollain ruottalaisten kruunuilla ruveta maksamaan. Mielummin vaikka kokonaan ilman, kuin kruunuja.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Wau mitä ideoita, äkkiseltään ruotsinkruunu kuulostaa aika hyvältä, varsinkaan kun ei valuutta jutuista mitään oikeen tiedä.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Ehdottaisin kiinalaisten käyttämää valuuttaa, mikä se sitten ikinä onkaan. Lähitulevaisuudessa taitaa muut valuutat olla enempi tai vielä enempi syöksykierteessä.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14016
Liittynyt27.11.2006

Ehdotan Zimbabwen dollaria. Täällä monet persuorientoituneet talousasiantuntijat kun ovat kilvan todistelleet, että heikko valuutta on valtiolle etu eikä haitta. Se kun kuulemma lisää kilpailukykyä.

Zimbabwellakaan tuskin olisi mitään sitä vastaan, että ottaisimme käyttöön saman valuutan kun he.

Ihmiset tekevät tulevaisuuden.

Ataraksia
Wau mitä ideoita, äkkiseltään ruotsinkruunu kuulostaa aika hyvältä, varsinkaan kun ei valuutta jutuista mitään oikeen tiedä.Älä välitä.Eivät nekään, jotka meidän kansalaisten puolesta asioista päättävät, noista "valuutta jutuista" juuri mitään oikein tiedä.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Liittynyt29.4.2011
Carloz
Ataraksia
Wau mitä ideoita, äkkiseltään ruotsinkruunu kuulostaa aika hyvältä, varsinkaan kun ei valuutta jutuista mitään oikeen tiedä.Älä välitä.Eivät nekään, jotka meidän kansalaisten puolesta asioista päättävät, noista "valuutta jutuista" juuri mitään oikein tiedä.Sehän tässä hieman huolestuttavaa onkin...

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat