Seuraa 
Viestejä6081

Iltalehti uutisoi otsikonmukaisen elikon päätymisestä suomen rannikolle. Olivatpa haastatelleet jonkinsortin asiantuntijaakin:

Iltalehti lähetti kuvan Gorbatowin saaliista Turun yliopiston eläinmuseon konservaattorille Ari Karhilahdelle. Karhilahti vahvistaa, että kyseessä todella on villataskurapu, entiseltä nimeltään villasaksirapu.

- Kropan malli on just sellainen, kuin villataskuravulla on, Karhilahti kertoo.

Miten se on päätynyt Suomeen?

- Mun mielestä ei ole kamalan huono näkemys, että ne kävelevät tänne merenpohjaa pitkin. Se lisääntyy Atlantilla, mutta Saksan ja Ranskan edustalla niitä on ollut paljon jo pidempään.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011100514517041_uu.shtml

Liekkö kuitenkin todennäköisempi selitys ötökälle laivojen painolastitankit...

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Einheri
Otusta tavattiin kuitenkin jo 1933 Suomesta. Nykyään sitä on Suomen järvissäkin.Pitkän matkan ovat kävelleet jos niitä on suomen järvissä. Tuo otus kun ei pysty lisääntymään muualla kuin meressä, ei suomenlahden murtovedessä.

Kiinalaiset muuten pitävät tuota herkkuna. Niitä jopa viedään saksasta kiinaan, jossa paikalliset villiintyvät tuosta pahemmin kuin suomalaiset rapujuhlista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
BrunenG

Pitkän matkan ovat kävelleet jos niitä on suomen järvissä. Tuo otus kun ei pysty lisääntymään muualla kuin meressä, ei suomenlahden murtovedessä.

Kiinalaiset muuten pitävät tuota herkkuna. Niitä jopa viedään saksasta kiinaan, jossa paikalliset villiintyvät tuosta pahemmin kuin suomalaiset rapujuhlista.
Enpä usko minäkään tuohon kävelyteoriaan - varsinkin, kun tiedetään niiden matkaavan laivojen painolastitankeissa. Saimaan kanavien kauttahan on yhteys mereen ja siellä on suhteellisen suuriakin merikelpoisia aluksia nähty.

Ovat ne kuitenkin kovia vaeltamaan. 1932 Havel-joessa tapahtunut vaellus:

“Toukokuussa nähtiin täällä ensin erinäisiä, sitten yhä lukuisampia rapuja, kunnes ne muodostivat keskeytymättömän kulkueen. Vieri vieressä ne taivalsivat jokea ylöspäin, tunti-, päivä- ja viikkokausia. Ken ei ole näitä joukkoja nähnyt, ei voine kuvitella tätä loppumatonta kulkuetta, joka matalassa vedessä uutterasti ja nopeasti eteni … Ei mikään voinut estää eläinten kulkua. Padot ne kiersivät maitse. Ne nousivat joukoittain vedestä pyrkiäkseen esteiden ohi varsinkin aamuin ja illoin. Ne peittivät rannan n. 100 metrin pituudelta ja kulkivat niin tiheään, että usein oli mahdotonta astua askeltakaan niitä polkematta. Ne kapusivat rannalla kasvaviin puihin aina 5-6 metriä korkealle ja kiipesivät niin ketterästi, että pääsivät sileätä tiiliseinääkin 6 metriä ylöspäin. Vastustamaton vaellusvaisto saattoi ne joukoittain tunkeutumaan huoneisiin, joihin ne levittivät sietämättömän hajun. Koetettiin tappamalla päästä niistä eroon, mutta ulkosalla vetelehtivät raadot saastuttivat ilman vielä enemmän ja houkuttelivat kärpäsparvia luokseen, minkä vuoksi poliisin oli pakko kieltää rapujen tappaminen sillä tavalla.”

Havel virtaa Berliinin läpi mutten kartasta saanut selvyyttä laskeeko itämereen.
http://www.itameriportaali.fi/fi/tietoa ... saksirapu/

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat