Seuraa 
Viestejä29006

Onko todella niin että steve jobsin ansiosta maailma on parempi paikka kuten kuolematiedotteessaan kerrotaan?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (61)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

jobs ei tietääkseni ole saanut aikaan maailmaan rauhaa vaan pikemminkin sodan mutta se sota käydään muualla ihmisten mielikuvissa materiaalista.

en näin äkkiseltään kyllä keksi mitään mitä hän olisi saanut tehtyä joka olisi tehnyt maailmasta paremman paikan elää. toki nälänhädän poistaminen iclonella ei ole mikään bisnesidea sillä niillä joilla on nälkä ei ole juuri varaa ostaa ruokaa.

jos raha tekee maailman paremmaksi paikaksi asua on jobs onnistunut kyllä siinä suhteessa varsinkin itsensä kohdalla mutta eipä juuri muita sitten ole hyödyttänyt.

toisen polven pilkkuvirhe

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
CE-hyväksytty
Onko todella niin että steve jobsin ansiosta maailma on parempi paikka kuten kuolematiedotteessaan kerrotaan?

En tiedä. Tuli vaan mieleen että itselläni on Steven kirjoittama kirje (sellanen vanhanaikainen paperinen) joskus 80-luvun alkuvuosilta, missä hän toivottaa menestystä kun Suomeenkin alettiin roudata Apple-nimisiä tietokoneita. Silloin kyseessä oli Apple II -tietsikka, mikä oli suunniteltu täysin avoimeksi alustaksi kenelle tahansa kehittää sille ohjelmistoja ja rautaa. Ja niinhän me tehtiin.Suorittimen kellotaajuus 1MHz, RAM-muistia jopa 48Kb jne. jne...
Levätköön Steve Jobs rauhassa, hän teki kyllä aikamoista jälkeä tietotekniikan kehityksen eteen.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
CE-hyväksytty
Onko todella niin että steve jobsin ansiosta maailma on parempi paikka kuten kuolematiedotteessaan kerrotaan?Jos vähääkään kukaan on kyennyt laittamaan mikkisoftan rattaisiin kapuloita, on maailmanrauha kovastikkin edistynyt.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Oho, vasta tänään sain lukea, että Jobs on yksi Applen perustaja. Pitäisi varmaankin lukea tästä miehestä enemmän.

Eri lähteet kuvailivat Jobsia ailahtelevaksi, intohimoiseksi, karismaattiseksi esiintyjäksi, työnarkomaaniksi, tinkimättömäksi johtajaksi joka panee työntekijät lujille sekä visionääriksi[9] http://fi.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

CE-hyväksytty
Onko todella niin että steve jobsin ansiosta maailma on parempi paikka kuten kuolematiedotteessaan kerrotaan?Kyllä maailma nyt varmaankin paranee. Luulen, että nyt tuosta saadaan aikaiseksi "Steve Jobs -säätiö", joka varmaankin jakaa reilusti rahaa hyviin(kin) kohteisiin.

Se, että hän aikanaan otti kopion BSD-Unixista ja teki siitä muokatun ja hieman huonomman suljetun koodin rahastuskoneen, ei kuitenkaan ole kovin suuren kunnioituksen arvoinen asia ellei sitten henkilökohtaisesti kunnioita ihmisiä, jotka osaavat tehdä itselleen rahaa liiketoiminnallaan.

Kunniamaininnan ansaitsee toki vaihtoehto M$:a vastaan. Muut härpäkkeet, joiden etuliite on "i"-kirjain ansaitsevat lähinnä maailman roskaamispalkinnon.

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Ihmisen vaikutus maailman asiainlaitain hyvyyteen...?

Plus miinus nolla.

Eiköhän noilla Applen tuotteilla saada aikaan yhtä lailla hyvää kuin pahaakin.

Yhtiö on työllistänyt, yhtälailla kilpailun kautta syönyt toisten työpaikkoja. Maksanut joillekin palkkaa hyvin - alihankintaportaissa tilanne voi olla eri.

Jos edustamansa yhtiön brändi ja tuotteet on määritelty luksusluokkaan, sen mukaan myös hinnoiteltu, ja muu toiminta vastaavasti rajattu, ajatus paremmasta maailmasta hänen ansiostaan taitaa olla vain korkean länsimaistyylisen elintason edustajilla. Mutta eipä siinä mitään - muistokirjoitusten sisältö kuvannee aina yhtälailla kirjoittajaansa ja ajan kuvaa, kuin vain kohdettaan.

No, kaipa hän teki joistain asioista siedettävämpiä kuin mitä ne olisivat muiden tekeminä olleet, laittoipa kenties pari lanttia hyväntekeväisyyteen, mutta ei kai kukaan bisnesmies mikään Äiti-Teresa ole.

Gravity sucks.

Alan pioneerin taakka on se ettei muut tajua mitä uittua se aikoo ja tekee. "Stanan mulkuu valtasi autotallin uittu ja näpertää jotain muka tietokonetta kun sellaine on vain kaupungin parissa pankissa, uittu. Siit ei sitten tuu koskaan mitää, uittu". Tuollaiset mietteet oli naapurustolla kun apple aloitti.Megamenestys tuli ja onneksi ehti sen nähdäkkin. Mikkisoftan varjosta nousseena, uittu.

Oli niitä mikrotietokoneiden valmistajia muitakin.

Sinänsä Apple (Lisa) oli uraauurtava mikro, koska ensimmäistä kertaa massamarkkinoille suunnattuun tietokoneeseen keksittiin laittaa hiirikäyttöliittymä.

Ihmeen negatiivisesti tuntuu jengi suhtautuvan Jobs:iin. Kyllähän hän (ja apple) nyt sentään teki monia innovaatioita tietotekniikan alalla. Uskallanpa väittää, että on vaikuttanut valtavasti melkein minkä tahansa käyttöjärjestelmän käyttöliittymiin niiden historian alkupuolella. Taitaisi se winloosa seiskakin olla vielä joku dos viritys ilman applen tuomaa kilpailua. Puhumattakaan muista systeemeistä.

Haistanko pientä kateutta kenties vai mitä? Itse ottaisin kyllä koska tahansa vastaan applen masiinan - sikäli kun joku sellaisen lahjottaisi. (Itsellä ei oikein lompakko kestä sellaisen hankkimista) No iPhonesta en kyllä sitten sano yhtään mitään.

Jobs on kieltämättä vaikuttanut maailmanmenoon huomattavasti. En minä siinä näe moitittavaa.

Enkä edes Gatesin puuhissa. Ilman noita kahta tästä tuskin tarvitsisi nyt täällä vängätä.

Steve Jobsista puhuvat häntä hypettävät mediapellet höpöpuheita. Tosiasiat ovat tässä:

- Steve Jobs ei keksinyt pc-tietokonetta (Apple perustettiin v. 1984 mutta jo neljä vuotta aiemmin oli ihmisillä ollut jo käytössä pc-koneita)

- Steve Jobs ei keksinyt graaffista käyttöliittymää (Jobs varasti keksinnön Xeroxilta, joka puolestaan varasti sen ties mistä....Jo 1970-luvulla graaffisia käyttöliittymiä oli teollisuuden ja tutkimuslaitoksen palveluksissa olevissa koneissa)

- Steve Jobs ei innostanut keksijöitä ( Monet eivät edes viitsineet keksiä mitään koska Applen tapainen kiusaaja olisi haastanut heidät pian oikeuteen)

- Steve Jobs ei ollut suuri liikemies (Uransa alussa hän teki hirveitä munauksia ja virhearvioita. Hän oppi virheistään kuten kaikki muutkin. Hän delegoi tehtäviä toisille jotka osasivat asiat paremmin. Vasta toisen tulonsa jälkeen hän osoitti "kykynsä" eli ei enää tehnyt niin paljon virheitä kuin aiemmin)

- Steve Jobs ei ollut suurenmoinen ihminen (Hän varasti kaveriltaan Steve Wozniakilta. Hän oli oikutteleva kiusaaja ja velkansa laiminlyövä isä joka valehteli isyytensä)

Steve Jobs - patenttitrolli

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Tuo applefobia lähentyy jo patologian laitoja. Mikä tässä kaikessa niin satuttaa juuri niitä, jotka ei tiedä mikä niitä satuttaa?

Jos vähän kärjistää, enkä vuosikymmenten applekuluttajana voi tätä enempää käristystä vähentää, niin joka tapauksessa paljolti Jobsin ansiota on etten nytkään väännä DOS- komentoriviä, kenoviiva kenoviiva, ja samat toiseen suuntaan kallellaan, vaan naputtelen tätä iPadilla, sormilla suoraan lättyyn. Ai niin. Siihen tuli myös kaksoispiste ja ennemmin tai myöhemmin aina yhtä kommunikoiva #.

Tietolaitteen graafinen käyttöliittymä, hiiri, ja nyt hiirestä luopuminen on Jobsin syytä. Ei kokonaan, mutta ratkaisevan paljon.

Harva julkimo ja tuntematon saa minun huomioni kuollessaan, mutta tämä herra teki sen. Luin sen kuolemasta sen itsensä luomalta laitteelta. Noh. Mitä tuo nyt on?

En tiedä. Minä kiitän Jobsia siitä että olen saanut vapautuksen monista tietotekniikan kliseistä, päällimmäisenä se, että minun pitäisi ymmärtää miten tietokone toimii käyttääkseni sitä tehokkaasti.

Ei voisi vähempää vituttaa miten se toimii. En tiedä myöskään miten autoni GDZF-10300 kaasutin tekee tehtävänsä. Minä vain painan kaasupoljinta (vedän käsikahvaa) ja auto kiihyttää.

En haasta taisteluun. Mun päätä ei saa käännettyä millään väittelyllä. Apple ja mäcit on parasta mitä ajattelevalle ihmiselle on tietozydeemeissä tapahtunut.

ÄRIIPEE sulle Steve tuntemattomalta.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Henkilöpalvonta synnyttää helposti vastareaktion.

Brandi, keulakuva.

Kiitos kaikille tuhansille patentteja värkänneille insinööreille.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Vaikea Applen menestystä on kiteyttää henkilönpalvonnaksi, jos sitä tarkoitat. Varmaan sitä myös on. Palvoohan jotkut idiootit Halla-ahoakin.

Jäävinä väitän edelleen, että keskeistä on ollut tuotteen sopivuus monille. Minä reagoin aidosti ensimmäistä kertaa mestariin vasta sen poistuttua studiolta. Aidosti.

Tsäbätsäbä sanoo helikopteri diminuendossa.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

ralf64

- Steve Jobs ei keksinyt pc-tietokonetta (Apple perustettiin v. 1984 mutta jo neljä vuotta aiemmin oli ihmisillä ollut jo käytössä pc-koneita)

Öhörm!

Founded April 1, 1976 (incorporated 1977 as Apple Computer, Inc.)

ainaskii wikipetian mukaan. Julkaisivat tuolloin maailman ensimmäisen henkilökohtaisen tietokoneen. (Jos tuota ykkös-omppua sellaiseksi saa sanoa)

BTW: patent troll kuva oli hyvä

Calerae

Founded April 1, 1976 (incorporated 1977 as Apple Computer, Inc.)

ainaskii wikipetian mukaan. Julkaisivat tuolloin maailman ensimmäisen henkilökohtaisen tietokoneen.
Kyllä noita henkilökohtaisia mikrotietokoneita oli jo tuolloin ainakin rakennussarjoina saatavissa muiltakin valmistajilta. Ei ole linkkiä nyt valitettavasti laittaa.

Juu, pitää paikkansa - oli niitä rakennussarjoja. Tuo ompun viritys oli käsittääkseni ensimmäinen valmiiksi kasattu laite ns. kuluttaja-hintaluokassa.

Vaari
Vaikea Applen menestystä on kiteyttää henkilönpalvonnaksi, jos sitä tarkoitat. Varmaan sitä myös on. Palvoohan jotkut idiootit Halla-ahoakin.

Jäävinä väitän edelleen, että keskeistä on ollut tuotteen sopivuus monille. Minä reagoin aidosti ensimmäistä kertaa mestariin vasta sen poistuttua studiolta. Aidosti.


Jobs oli hyvä tuotteistaja ja yritysjohtaja. Ja Applen masiinat voivat olla aika käteviä käyttää. Ja aikanaan on ollut hyvää onnea bisnessuuntien valinnassa. Nämä myönnän, mutta en yhtään enempää. Suurta harppausta kilpailijoihin ei ole koskaan ollut.

Mutta hän on esimerkki onnistuneesta brändäyksestä: tuhansien ihmisten ideoinnit ja kehitystyö henkilöidään yhteen ihmiseen.

Sivut

Kuuminta hottia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat