Seuraa 
Viestejä45973

Miten mahdollisimman suuri staattisen virran purkaus saadaan aikaan, eli minkälaisten kappaleden vaikutuksesta?

Miten saisin hetkellisesti varattua koko ajan lisää staattista virtaa vaikka leidenin pulloon jos vaikka huomaan tiettyjen esineiden saavan kipinä purkauksia aikaan hankadessa yhteen, eli miten saisin tämän näistä saadun varauksen varastoitua (varattua) jolloin vältyttäisiin aluksi näistä purkauksista ja varattaisiin hankaamalla koko ajan niistä esineistä saatua virtaa ja purattaisiin tämä lopuksi hyvin suurena kipinäpurkauksen varaamisen jälkeen?

Miksi tätä sanotaan joskus hiukkaskyyhdyttämiseksi?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
nuclear
Miten saisin hetkellisesti varattua koko ajan lisää staattista virtaa vaikka leidenin pulloonHelpoimmalla pääset (kukaties jopa hengestäsi) kun valmistat Van de Graafin generaattorin. Kytke leydenin pulloon ja hengenlähtö on jo aika lähellä.

En ole itse kokeillut leydenin pulloja, mutta ilmeisesti leydenin pullo ja VDG on erittäinkin hengenvaarallinen yhdistelmä.

Miksi tätä sanotaan joskus hiukkaskyyhdyttämiseksi?

Kyyhdyttämisestä en ole kuullut, mutta esimerkiksi Van de Graafin generaattoria käytetään tai ainakin käytettiin monissa hiukkaskiihdyttimissä. Niissä kun kiihdytetään varattuja hiukkasia voimakkaan sähkökentän avulla. Ymmärtääkseni helsingin yliopiston (?) fysiikan laitoksella on van de graafin generaattorilla toimiva hiukkaskiihdytin.

Vierailija
Heksu
Ymmärtääkseni helsingin yliopiston (?) fysiikan laitoksella on van de graafin generaattorilla toimiva hiukkaskiihdytin.

Juu, kyllä on. Kiihdytilaboratorio on ihan laitoksen vieressä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat