Seuraa 
Viestejä45973

Mistä johtuu kun vahvalla laserilla kohdistetaan johonkin esineeseen tai auringon valo hyvin linssillä kohdistteuna, aiheuttaa esineen kuumenemisen? Vaikuttakoo fotonit jotenkin aineeseen vai mitä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46533

Valo (fotonit) virittää aineen elektroneja korkeammille energiatiloille. Läpinäkymättömissä aineissa elektronit palaavat pääosin perustiloilleen sellaisilla sirontamekanismeilla, jotka siirtävät energian hilavärähtelyille, eli lämpöenergiaksi.

Perustuuko auringon lämmittävä vaikutus
auringosta säteilevään lämpöön vai
auringosta säteilevään valoon?
Vai molempiin jossain suhteessa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä46533
Dredex
Perustuuko auringon lämmittävä vaikutus
auringosta säteilevään lämpöön vai
auringosta säteilevään valoon?
Vai molempiin jossain suhteessa?

Suurin osa Auringon tehosta säteilee näkyvän spektrin alueella. Pienempi osa tulee infrapunaisena.

Niin, fotonihan saa muka elektronin kiertämään hetkellisesti kauempana atomin ytimestä.

Oikeasti fotoni jatkaa liikettään kohti atomin ydintä ja siitä tekertuu energiaa atomin ytimestä avautuviin energia-aaltoihin, jolloin niiden tiheys kasvaa ja näin ne omaavat elektroniverhon tiheyden kauempana atomin ytimestä.

Ja saattaapa se fotoni hyvinkin päästä melko pitkälle atomin ytimeen ja saada sieltä avautumaan energiaa, jolloin ytimestä itsestään avautuu normaalia enemmän energiaa ja elektroniverho havaitaan normaalia kauempana atomin ytimestä.

Eikä kyseisen atomin ytimestä suinkaan ala hetken päästä avautumaan vähemmän tiheitä energia-aaltoja, vaan vieressä olevien atomien ytimistä avautuu hetken päästä suhteellisesti yhtä tiheitä energia-aaltoja, jolloin tietty tasapaino palautuu ja näin meidän atomilla havaitaan elektroniverho suhteellisesti yhtä kaukana kuin toisillakin atomeilla ja näin tämän atomin elektroniverho on palautunut ns. energisemmästä tilasta tasapainoon suhteessa muihin atomeihin.

Kun suurennuslasilla saadaan auringosta tuleva valo taipumaan kohti samaa aluetta esim paperissa, niin silloin tuon alueen atomien ytimiin pääsee niin tiheitä energia-aaltoja, että sieltä vapautuu energiaa poispäin paperista niin paljon, että kyseinen atomikerros työntyy sillä energialla kohti seuraavaa atomikerrosta niin voimakkaasti, että noista atomeista sinne päin avautuvat energia-aallot pääsevät seuraavan kerroksen atomien ytimiin niin energisinä, että sieltä avautuu energiaa poispäin paperista tarpeeksi paljon,

että ketjureaktio jatkuu niin tehokkaana, että paperi sytyy palamaan.

Kun paperi syttyy palamaan, niin käytännössä paperin atomit laajenevat suhteellisesti niin paljon enemmän, että se havaitaan liekkeinä.

ja liekithän kohoavat ylöspäin eli kohti vähemmän tiheää aluetta, koska voimakkaasti laajenevat atomit tönivät toinen toisiaan voimakkaasti kohti vähemmän tiheää aluetta eli ylöspäin, poispäin maapallon keskipisteestä,

jonne siis syntyy paine, koska atomit siis tönivät kaiken aikaa toinen toisiaan poispäin toisistaan, koska atomit siis laajenevat kaiken aikaa ja tästä syystähän ne atomit siis värähtelevätkin koko ajan.

Lukekaa

Ajatelkaa

Lukekaa

Ajatelkaa

Juhlikaa

Iloitkaa

Jakakaa ilonne ystävienne ja läheistenne kanssa, koska vihdoinkin ihmiskunta ymmärtää miten maailmankaikkeus toimii.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=4034

;):)
Savor

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat