Seuraa 
Viestejä384
Liittynyt6.11.2010

Demokratian peruskysymys. Demokratioita on teoriassa ääretön erilaista. Ajan mittaan, kansakunnan rakenteita muuttamalla sivistyneen keskustelun avulla, lähestymme oikeudenmukaisinta demokratiaa.

Äänestyksen kysymys pidemmässä muodossaan:

Kuinka suuri luottamusprosentti suomalaisilla on oltava eduskunnalle, jotta eduskunta on kaikilla tavoin oikeutettu päättämään kansalaistensa asioista kansalaisten tahdon yli?

Lisäkysymys: Kuinka helppoa eduskunnan kaatamisen (kansalaisten taholta) pitäisi olla? Miten kansan pitäisi halutessaan osoittaa epäluottamuksensa eduskunnalle?

Kommentit (6)

Toope
Seuraa 
Viestejä24855
Liittynyt23.7.2006

Tee järkevämpiä äänestyksiä. Ei tuosta saa pirukaan selvää.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

xork
Seuraa 
Viestejä384
Liittynyt6.11.2010
Toope
Tee järkevämpiä äänestyksiä. Ei tuosta saa pirukaan selvää.Mistä osasta et saanut selvää? Alun perin kysymykseni käsitti yli 200 kirjainta mutta jouduin lyhentämään Tiede-forumin vaatimusten mukaisesti sen max. 100 kirjaimeen. Lihavoin viestistä osan, jonka tarkoitus on selkeyttää äänestyksen kysymystä.

Ja kyllä, kiitos tarkennuksesta Carloz, kyse koko kysymyksessä on nyt edustuksellisesta demokratiasta.

No eikös kansa eduskuntavaaleissa ole jo antanut luottamuksensa äänestämilleen ehdokkaille? Aina ei juuri se oma ehdokas pääse, mutta samahan se on kaikissa muissakin asioissa.

Sitä paitsi meillä on oppositio, jonka tehtävänä on pitää tyytymättömienkin ääni kuuluvissa.

Tosidemokratia!
Eduskuntatalo täyteen kameroita joita voisi BB tyyliin seurailla jatkuvasti. Sitten kansakunnan päätöksistä voitaisiin äänestää näppärästi tekstiviesteillä. Ja edustajat tietenkin voisi mennä yksin 'bb' huoneeseen purkamaan tunteitaan ja perustella omia kantojaan.

Lakien rikkomisesta häätöäänestykseen.. olisi vaalirahasotkulle tullut demokraattinen tuomio.

Verorahoja voisi saada kerättyä pikkutuntien maksullisista lähetyksistä.. kenen torkkupeiton alla peppu heiluu

Takaisin Tosielämään.. kyllä se 51% on varmaankin se raja minkä pitäisi sulattaa.

Halla-Ahon kreikka kommenttia sivuten.. demokratiassa on hankala päättää negatiivisista asioista. Kuka äänestäisi sellaisen asian puolesta joka asettaisi koko maalle tukalaan tilanteeseen? Ihmisen oma moraali saa tekemään empaattisia päätöksiä ja itsensä ihminen voi laittaa likoon mutta koko kansaa koskevassa tilanteessa ratkaisut ovat varsin kylmiä (vrt. yrityksen moraali). Kaikkien pitäisi olla tyytyväisiä mutta niin ei taida koskaan käydä.

Reifengas
Seuraa 
Viestejä3403
Liittynyt30.5.2010

100% : voi kokeilla kansalaistottelemattomuutta.

P-le, ketjun avaus ei näy! No, Seuraavassa vaiheessa perustetaan puolue.

Sitten ollaan eduskunnassa oppositiossa.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat