Seuraa 
Viestejä5304
Liittynyt6.5.2007

"suomi haluaa kyber-aseita", uutisoi mtv3.

Se ei sinänsä ole ihme, nehän ei vaadi kalliita kalustohankintoja, ainoastaan tiimin osaavia kavereita ha vähän tietotekniikkaa. Ja kyberaseilla voidaan tehdä vastapuolen infralle melkoista vahinkoa, tuhotaan sähkönjakelu, lamautetaan tietoverkot ja tukitaan satelliittien viestintä. Siinä mielessä ne on ehdottoman kustannustehokkain ase. Mutta niistähän saa myös oivan sodan syyn, vrt. Manilan laukaukset. Hyökätään itseään vastaan, nostetaan diplomaattinen myrsky ja annetaan virtuaalisotilaille aitoa lyijyä.

Internet nykyisellään kuolee. Harmi toisaalta.

E. Mtv3 siis referoi Hesarin uutista.

Per se

Kommentit (2)

ID10T
Seuraa 
Viestejä2843
Liittynyt3.10.2007

En tiedä miten asianlaita todella lienee, mutta ainakin ydinvoimaloiden, vesi- ja sähkölaitosten sekä muiden infran kannalta tärkeiden rakennusten tulisi olla irrallaan yleisistä tietoverkoista. Ainakaan nämä kohteet eivät sitten olisi enää yhtä helposti lamaannutettavissa.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5304
Liittynyt6.5.2007

Tätä taisteluahan on käyty jo pitkään, mm. saksalaiselle tuulivoimayhtiölle paljastu ikäviä asioita, kun ne meinas laajentaa jenkkeihin. Joku NSA:n kaveri oli hakkeroinu niiden verkot echelonin avulla ja myyny firman salaisuudet jollekki jenkkifirmalle, joka oli hankkinu patentit saksalaisfirman laitteisii.

Per se

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat