Seuraa 
Viestejä45973

Meidän Kunkun linnasta löytyy muinainen akvaario olisko n. 40-50litraa...

Miten kannattaisi aloittaa akvaarioharrastus?

Mitkä kalat olisivat sopivimpia näin aloittelijalle?

Voiko luonnonkaloja esim ahventa pitää akvaariossa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Harrastus niin tämä kuin muutkin lähtevät liikkeelle kiinnostumalla ja sen jälkeen kysymällä itseltään, että mikä aiheessa - tällä kertaa akvaariossa - kiinnostaa. Siitä se etenee. Pitää vain pysähtyä välillä miettimään päämääriä.

Mene akvaariokauppaan, hae tietoa netistä. Älä haaveile elokuvissa näkemistäsi akvaarioista. Varaudu siihen, että homma vaatii päivittäistä työtä ja huolenpitoa.

Istahda aloillesi ja kerro itsellesi, miksi haluat akvaarion, ihan ruutupaperin kanssa (ai niin, näppäimistöllähän jo aloitit, ja se on ihan sama asia... paitsi se paperi on vielä huomennakin mukana). Mieti sitten vielä ainakin viikko. Jos sitten vielä kiinnostaa, niin mieti vielä olisiko joku muu kiinnostunut muinaisesta akvaariosta.

Luonnonkaloista:

Yhtä ahventa kohti tarvitaan vähintään puoli kuutiota vaihtuvaa vettä, samaa mistä se on pyydystetty. Ja sille syömistä omasta luontaisesta ympäristöstä ja altaan ekologinen kierto muutenkin kuntoon. Muutoin tulee laihoja, apaattisia tai vatsa ylöspäin kelluvia ahvenia ja pahimmillaan kuvottava haju.

Tampereella Vapriiikissa ja Särkänniemiessä on ahvenia akvaariossa. Käypä katsomassa, kysymässä!

49

kokemusta ahvenista jo 10-vuotiaasta asti

Nyt tarkemmin mietittyäni: vie se akvaariosi roskiin. Jos on lajittelumahdollisuus, niin tutki kierrätyksen toteutumista.

49

Ahventen ystävä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosittelisin akvaarioharrastuksen aloittelijalle hivenen suurempaa akvaariota. 100 litraa on yleensä se eväkkäiden hyvinvoinninkin kannalta minimaalinen tila. Ahvenet eivät ainakaan tuossa 50 litraisessa lasipurkissa viihdy, mutta esimerkiksi miljoonakalat voisivat uiskennella tyytyväisinä siinä.

49

Vihamielisyytenne hämmentää Meitä Kunkkua!

"Vapauttakaa kalat!"

Vai mikä mieltänne painaa..?

Kunkku kirjoitti "Vihamielisyytenne hämmentää Meitä Kunkkua! "

Ei vihamielisyyttä puoleltani, ei sinne päinkään, ei Ei Kunkkua eikä kaloja tai muitakaan elämän ilmiöitä kohtaan, ei palstan kirjoittajista ketään tähtäimessä. Vain yritystä ymmärtää sekä Kunkkua että kaloja ja sovittaa näitä kohdattuja entiteetteja maailmaan, jossa läsnä olleena jo 49+jotain vuotta en ole vieläkään oikein ymmärtänyt vihan luonnetta. Tarjoan näkökulmaa ja kurkistelen nurkan takaa.

Nälkä voi olla hauella tai miehelläkin, joko itsensä tai sukunsa vuoksi, ketä nälkäänsä ahmivatkaan. Mutta edes villi ilves ei vihamielisyytensä vuoksi tapa vaan kiljuu - eikä nimimerkki 49 kulttuurinälkäänsä näänny ja sovittelee, sanansa ja sointunsakin. Vailla hämmennystä.

49

nyt siellä missä villikissat kiljuvat ja paasto on poikaa!

EDIT: ei akvaarioelämää!

Tee sellainen akvaario, että pyydä jotain pienen vedenalaisen videokameran omaavan kouluttamaan yksi delfiini pitämään kameraa ja tulemaan kerran viikossa ladauttamaan akut. Siis suoraan lähetykseen joku luonnonvarainen delfiini ja siinä samassa koko delfiini lauma leikkeineen.

Tee sellainen akvaario, että pyydä jotain pienen vedenalaisen videokameran omaavan kouluttamaan yksi delfiini pitämään kameraa ja tulemaan kerran viikossa ladauttamaan akut. Siis suoraan lähetykseen joku luonnonvarainen delfiini ja siinä samassa koko delfiini lauma leikkeineen.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Suomen luonnonkalojen kanssa on sellainenkin pieni ongelma, että ne harvemmin luonnossa pääsevät huoneenlämpöisissä vesissä pulikoimaan. 18 C-astetta lienee vielä ihan jees ahvenoillekin, mutta monissa huoneistoissasisälämpötila on lähempänä 23-25 C-astetta, mikä ympärivuotisena ei ehkä ole ihanteellisin ympäristö ahvenoille.

Olisihan se mukavaa kasvattaa pirunmoinen ahvenkörmy akvaarioon, mutta siinäkin taas on sitten ongelmansa. Ahven kasvaa aika isoksi jos ruokaa riittää ja olot ovat muuten suotuisat; 40-50 litraa kuulostaa aika pieneltä puolentoista kilon ahvenelle (suurin Suomesta saatu ahven painoi 3,6 kg...).

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Meillä oli nuoruudessani kotoinen rapu akvaariossa ja se pärjäsi mainiosti, kunnes veljeni palautti sen takaisin kotipaikalleen. Se oli mainio pieni lymyilijä, joka tarvitsi piilopaikkoja, mutta kun haistoi ruuan toiselta puolelta akvaariota, ilmestyi heti hakemaan makupalan.

Piraijoita oli myös parin kappalein, mutta kun koiras söi naaraasta puolet, loppui piraijaharrastus.

49 kirjoitti totuuden. Akvaario vaatii hyvin paljon hoitamista ja kalat sairastuvat helposti. Joku uusi kala tai kasvi voi tartuttaa taudin ja koko porukka kupsahtaa. Millään pikkupurkilla ja ilman kunnon hapetuslaitteita tms ei kannata ruveta harrastukseen. 80-litraa ei kuitenkaan ole ihan pikkuinen, joten sillä voit hyvin aloittaa.

Niille, jotka hakevat helppohoitoista akvaariota, ja niille, jotka ovat allergisia kaloille, löytyy helppo akvaario. Nämä kalat eivät helpolla kuole.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat