Seuraa 
Viestejä45973

Joskus nuorempana kuulin usein ukkojen puhuvan jostakin tyypistä: "juoppo mutta hyvä työmies". Kirjailija Matti Mäkelä kirjoitti vuosikymmeniä sitten eräässä kirjassaan että maaseudulla pidettiin usein itsestäänselvänä tosiasiana että "juoppo on hyvä työmies". Mäkelä myös pohti tätä asiaa kirjassaan ja päätyi seuraavaan johtopäätökseen:

"Juoppo rakentaa 5 päivänä viikossa baaritiskiä, jotta voisi siinä nuokkua viikonlopun."

Juomataipumukselleen tietyt ihmiset eivät voi mitään. Harva heistä ylpeilee juoppoudellaan. Niinpä ainoaksi ratkaisuksi näyttää jäävän se, että työviikolla hän näyttää mistä kana kusee.

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (15)

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591

Ite huomasin muuten saman aikoinaan, kun olin vielä "oikeissa töissä". Eräästäkin entisestä työntekijästä puhuttiin aina, että silloin kun teki vielä töitä ja piti ryyppäämisen aisoissa, painoi duunia useamman edestä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Raskas työ, raskaat huvit?

Tai sitten kumpikin puoli, sekä reipas raataminen että reipas ryyppääminen tähtäävät samaan lopputulokseen. Onko se sitten vaikkapa elämän paskuuden unohtaminen noin yleisesti, sitä lienee paras kysyä juopolta itseltään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
el6
Seuraa 
Viestejä1457

Me nyt vaan ollaan hyviä.Piste.
Mua ainakin epäilyttäis joku raivoraitis muurari tai maalari.
(On tullu noitakin hommia tehtyä...)

.

---Holistinen persoonallisuus johtaa käytösmallien kierteeseen, jossa kova työrypistys tai työhön liittyvä saavutus palkitaan kännillä.
Krapulasta ja morkkiksesta taas selviää antamalla muita kovemman työpanoksen. Itse olen kova työmies.
Juonut pari avioliittoa, kortin, asuntolainat ja pari firmaa. Nyt johtotehtävissä taas. Tänää en juo. Saatan juoda vaikka tiistaina 16 tuntisen työpäivän jälkeen. Lomaakaan en ole halunnut pitää, kun tiedän miten tylsistyminen iskee, korkki ei pysy kiinni.

Jep. Yksi työkaveri on kova ryyppäämään mutta tekee myös töitä useamman edestä kun sille päälle sattuu. Ongelma vaan on se, ettei tyyppiin oikein voi luottaa - saattaa myöhästyä pari tuntia töistä ihan koska vaan tai vaikkapa kadota kesken työpäivän jonnekin heilumaan.

Juu. Joillakin kaasupoljin tuntee vain on/off -asennon; reuhtovaa menoa.

Rajaisin kyllä tuon juopahtavan stahanovilaisen työnsankarin ns. tuurijuoppojen kategoriaan. Jatkuvasti kännäävä turjake harvemmin saa mitään muuta kuin vahinkoja aikaan mutta rehti tuurijuoppo voi selvinä jaksoinaan oikeasti paahtaa apinan raivolla tulosta.

Kaikki maalarit on juoppoja, mutta kaikki juopot ei oo maalareita.

Postasin, koska odottelitte jo kaikki tätä. Loppuu jännitys.

kohe
Seuraa 
Viestejä1257

Entisaikaan tuo oli vielä yleisempää. Kun rahat loppu ryypätessä niin oli pakko mennä töihin.

Nykyään sitä näyttää viinaa vaan riittävän vaikkei töissä kävisikään.

Electric shadow
Kaikki maalarit on juoppoja, mutta kaikki juopot ei oo maalareita.

Postasin, koska odottelitte jo kaikki tätä. Loppuu jännitys.
Huorista ja partureista on vastaava legenda, mutta en halua kertoa sitä tässä!

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Veli vääntää fyysisesti erittäin raskasta hommaa, sitten punttisalille (voimaa siinä on kuin pienessä kylässä ja mitat vain 190 cm/90 kg) ja sitten menee viikonloppuna ryyppäämän. On varmaan onnekseen melkoisessa palkkakuopassa, ettei enempää ratkea ryyppäämään.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3811

Ne ovat rehellistä sakkia. Kaikkea tehdään rehdisti ja kunnolla, töitä ja ryyppäämistä. Sutki ei sellaiseen kykene, mutta luovii helposti muuten itsensä ties minne.

Dresden
Seuraa 
Viestejä1191

Kun oikein touhuaa pysyy viinanhimo kurissa. Jos jää liikaa joutoaikaa pääsee viinapiru niskan päälle. Ja jotenkin on sinniteltävä seuraavaan tiliin asti.

Die Lust zur Zerstörung ist eine schaffende Lust. - Jules Elysard

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat