Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kuinkas moni muu Foorumilaisista kehtaa myöntää seuraavansa kyseistä My Little Pony sarjan reboottia?
Aluksi olin epäileväinen, kun näin sarjaa kehuttavan ympäri nettiä, mutta kun rohkaistuin ja katsoin muutaman jakson, se paljastui mielestäni huippusarjaksi.
Näennäisen tyttöjen sarjan kuoren alta paljastuu kaikille suunnattu sarja, jossa on mielenpainuvat hahmot, hyvä huumori ja menevät juonikuviot eikö ulkonäössäkään ole moittimista.
Täytyy sanoa, että Lauren Faust ja kumppanit onnistuivat loistavasta.
Kaiken kaikkiaan miehekkäimpiä sarjoja joita olen nähnyt.

Why "My Little Pony: Friendship is Magic" is Awesome [HQ]
More reasons why My Little Pony: Friendship is Magic is awesome

Kommentit (1)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5363
Liittynyt9.1.2011

Näin yön pimeinä tunteina pitänee ruokkia nettimeemejä.

Mutta siis erinomainen sarja, joka vie vain mennessään kenet tahansa. Ilmiö on tietenkin oma osansa, mutta kyllä itse sarjakin on erinomainen, eli ei ilmiöt yleensä synny aivan tyhjästä.

Luultavasti sarjan fysiologinen vaikutus perustuu ihan siinä, että se lisää paljon aivojen aktiivisuutta ja siten aivoverenkiertoa, joka puolestaan tuottaa hyvänolontuntee sekä itsetunnon kohoamisen. Addiktiivisuus itsessään ei tietenkään tee sarjasta vielä ilmiötä, mutta ainakin se mahdollistaa sen.

Kiinnostavaa noin tieteellisestä näkökulmasta on, että koska päästään sosiologian piirissä analysoimaan tämänkaltaisia hyvin irrationaalisia ilmiöitä.

Tässä on ainakin se ulottuvuus, kuinka fanikulttuurit yleensä kehittyvät Internetissä. Tämä My Little Pony -buumi on tietenkin selkein mahdollinen esimerkki nettimeemien leviämisestä.

Kiinnostavampi ja laajempi yhteiskunnallinen ulottuvuus on kuitenkin se kuinka ihmisten yleisesti olettamat käsitykset muiden ihmisten käyttäytymisestä eivät vastaa todellisuutta siitä miten ihmiset haluaisivat käyttäytyä. Tämä on hyvin tärkeä havainto sen puolesta, että normit eivät usein perustu siihen, miten ihmiset haluaisivat itse käyttäytyä, vaan oletukseen siitä, miten he ajattelevat muiden käyttäytyvän. Tämä oletus ei kuitenkaan perustu tutkittuun tieteelliseen tietoon, vaan on otaksuma ja usein virheellinen, mutta se voi olla itseään ruokkiva oletus, eli sen perusteella laaditaan yhteiskunnalliset säännöt. Usein nämä yhteiskunnalliset säännöt ovat myös ihmisten ilmaisunvapautta vahvasti rajoittavia tai jopa alistavia. Myös uskonnot massailmiöinä nousevat tästä, ei suinkaan ihmisteen omasta henkilökohtaisesta uskosta, vaan oletuksesta siitä mihin muut ihmiset uskovat.

Hyvä esimerkki ihmisten olettamasta muiden ihmisten käyttäytymisestä löytyy esimerkiksi palkitsemisjärjestelmästä. Ihmiset ajattelee,että tottakai työstä palkitseminen lisää työtehoa, vaikka lähestulkoon kaikki tieteellinen tutkimus osoittaa päinvastaista, että työstä saadulla palkalla on tuottavuutta ja luovuutta tukahduttava vaikutus. Ja mitä suurempi palkka on kyseessä, sitä enemmän työteho laskee. Tästä kannattaa lukea Dan Pinkin kirja Drive tai tiivistelmänä katsoa hänen TED-puheensa.

My Little Pony -ilmiötä voinee verrata esimerkiksi Haaviston kamppanjaan, joka käyttäytyi meemin tavoin ja loi siten ympärilleen alkeellista fanikulttuuria ja massojen irrationaalista käyttäytymistä.

http://www.youtube.com/watch?v=VTlGYS6rAfA
http://www.youtube.com/watch?v=olLDrvc1qt4

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat