Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.ehow.com/how_5638299_make-ow ... -cola.html

Stevia-colaa kun ei markkinoille näemmä ole lähiaikoina tulossa, koska elintarviketurvallisuusvirastot Euroopassa ja Jenkeissä pelkäävät jotakin (rahat pois aspartaamikartellilta?), niin olisi mielenkiintoista tutkia, olisiko jonkinlaista stevia-colaa mahdollista valmistaa itse.

Eli tuottamiseen tarvittaisiin ainakin:

-steviaa
-colauutetta
-kofeiinia
-hiilihapotettua vettä

Eri kysymys onkin sitten, mistä (coca)colauutetta elikkä siis colan makuista uutetta olisi mahdollista hankkia? Identtistä reseptiä lienee mahdotonta hommata, koska se maksaa ~60 miljardia dollaria (coca-cola-company), mutta hyvin lähelle on mahdollista päästä, myyväthän halpaketjutkin colauutejuomia.

Ai niin, veden, teen tai jonkun muun juoman juominen ei ole vaihtoehto. Tässä ketjussa keskustellaan nyt siitä, miten DIY-stevia-colaa olisi mahdollista valmistaa. Uskoisin asian kiinnostavn muitakin, sillä monet ovat kiinnostuneita terveydestään ja voisivat ehkä juodakin virvoitusjuomia, jos niistä olisi tarjolla ei-synteettisellä makeutusaineella makeutettu versio.

Edit:

Täältä löytyy joitakin:

http://www.spicearoma.fi/fi/Tuotteet/-+ ... 40+ml+N/33

(google = cola flavor concentrate / extract)

Amazonista ja monesta muusta pajasta löytyy.

Pitääkin miksailla ja katsoa minkä makuista törkyä tulee.

Saakohan muuten kaupasta pelkkää hiilihapotettua, mineraaliTONTA vettä?

Kommentit (7)

Sodastreamillä voi hapottaa helposti vettä, yhdestä CO2-patruunasta riittää poretta 50-60 litraan.

Kolatiivistettäkin saa puolen litran pulloissa.

Kossua en ole kokeillut hapottaa mutta kaikkea muuta kyllä, aikamoisia sotkuja on tullut kehiteltyä - pikasamppanjaa halpisvalkkarista muun muassa.

Kannattaa varoa alkoholin ja sen sodastream pullon kanssa. Useat muovit eivät kestä alkoholia yli 10% vaan alkavat säröillä ja kehittää sisäisiä jännityksiä kun muovi turpoaa.

Näppärimmin tämä käy ilmi kun kaataa akryylin päälle sinolia. Jos muovi on jännityksessä niin se sälähtää kappaleiksi.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Lainaus:
"Näppärimmin tämä käy ilmi kun kaataa akryylin päälle sinolia. Jos muovi on jännityksessä niin se sälähtää kappaleiksi."

Tuo ei ihan taida pitää paikkaansa. Meillä nimenomaan pestään akryylimuovituotteet sinolilla, oli niissä jännityksiä työstön jälkeen tai ei.

Työstön aikana sinol on kaikkein paras jäähdytysaine. Aivan niinkuin alumiiniakin työstettäessä.

Saattaa tietysti olla niinkin, että polymetyylimetakrylaatin korvikkeena myydään jotain sattumanvaraista sontaa.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009
Bitjuus
Kossua en ole kokeillut hapottaa mutta kaikkea muuta kyllä, aikamoisia sotkuja on tullut kehiteltyä - pikasamppanjaa halpisvalkkarista muun muassa.

Gin&tonic ilman tonicia on hyvin jännä.

Ostin juuri koemielessä Hartwallin uutukaista stevia makeutettua veriappelsiinijaffaa. Maistui aivan ruunan kuselle, siitäkin huolimatta, että näytti 4% olevan myös sokeria. Kyllä se pojat ja tytöt taitaa olla niin, että ei tuolle oikealle sokerillekaan taida korviketta olla.

Stevia itsessään on moitteettoman makuista, mutta ongelma on siinä, että 1) kuluttajat ostavat keinomakeutettuja juomia ja toivovat niiden maistuvan samalta kuin sokerituotteet ja 2) valmistajat yrittävät parhaansa mukaan toteuttaa tämän jopa lisäämällä sokeria itsessään ja tinkimällä kalorittomuudesta.

Itsehän vedän keinomakeutettuja limuja sillä tiedostuksella että ne ovat makeita mutta keinomakeutettuja eli niiden maku ei täsmää sokerin kanssa, ja sopivina päivinä pidän pepsi-maxia jopa parempana maultaan kuin normaalia sokeri-pepsiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat