Pakastemarjat ja -kasvikset

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mietityttää nyt, kun olen alkanut juomaan päivittäin pakastemarjoista (mustikka, musta-ja punaviinimarjat, puolukka, mansikka) tehtyä smoothieta, että mahtaako pakastetuissa marjoissa olla enää juurikaan jäljellä marjojen hyviä ominaisuuksia, vitamiineja ja antioksidantteja jne? Onko niitä siis ylipäätään hyötyä juoda/syödä, jos niissä ei ole näitä terveyttä edistäviä aineksia jäljellä?

Samaten syön paljon pakastettuja vihanneksia (porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia), päivittäin. Onko niistäkään mitään iloa, kun ne on pakastettuja?

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Ulkomailta tuoduista pakastemarjoista voi saada mm. ruokamyrkytyksiä aiheuttavia noroviruksia, niitä kannattaa keittää pari minuuttia.

Vierailija

Sekä tuoreet että kypsennetyt kasvikset ovat ravitsemuksellisesti hyödyllisiä, vaikka kuumentaminen vähentääkin C-vitamiinin ja folaattien määrää ruoassa.

Kasvisten, marjojen ja hedelmien nauttimista tuoreina painotetaan yleisesti sen takia, että niistä saataisiin talteen kaikki vitamiinit. Käsitys perustuu lähinnä C-vitamiinista tehtyihin tutkimuksiin, joissa on todettu, että pitkäaikainen kuumentaminen voi tuhota jopa yli...
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=skr00025

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
fenomenologi
Ulkomailta tuoduista pakastemarjoista voi saada mm. ruokamyrkytyksiä aiheuttavia noroviruksia, niitä kannattaa keittää pari minuuttia.
tällaisen pelottavan mielikuvan kotimaiset marjantuottajat oy haluaa todellakin luoda, siitä ei ole todisteita, että pelottelussa olisi totuudensiementä kylvettynä.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Vierailija
taucalm
fenomenologi
Ulkomailta tuoduista pakastemarjoista voi saada mm. ruokamyrkytyksiä aiheuttavia noroviruksia, niitä kannattaa keittää pari minuuttia.
tällaisen pelottavan mielikuvan kotimaiset marjantuottajat oy haluaa todellakin luoda, siitä ei ole todisteita, että pelottelussa olisi totuudensiementä kylvettynä.



Joo-o, googlettaisit itse, sulle näköjään riittää omat kuvitelmasi.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kehottaa kevään juhlien järjestäjiä välttämään ulkomaisten pakastevadelmien käyttöä kuumentamattomina. Eri puolilla maata on viime vuosina esiintynyt useita norovirusepidemioita, joiden epäillään aiheutuneen ulkomaisista pakastevadelmista.

Evira kehottaa kuluttajia, pitopalveluyrittäjiä ja leipomoita tarkistamaan hankkimiensa pakastevadelmien alkuperän ja ruokamyrkytysten välttämiseksi käyttämään ulkomaiset vadelmat vasta riittävän kuumentamisen jälkeen. Ulkomaista alkuperää olevat pakastevadelmat tulee joko keittää tai ainakin pitää kuumana vähintään kahden minuutin ajan 90 asteessa.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... vadelmista

Lokakuun alussa on ilmennyt jälleen uusia norovirusepidemioita Etelä-Suomessa. Epidemioiden aiheuttajaksi epäillään puolalaisia pakastevihanneksia ja ne on vedetty pois markkinoilta. Edellisen kerran vastaava epidemia esiintyi touko-kesäkuussa ja silloin epidemioiden aiheuttajaksi varmistui puolalainen pakastevadelma. Vadelmia oli käytetty ilman kuumennusta jälkiruuissa ja täytekakuissa.
http://www.ruokamenot.fi/uutiset/425-pu ... -myynnista

Noroviruksen aiheuttamia epidemioita raportoitiin Suomessa yhteensä 34, joista suurin osa liittyi vadelmiin (23 epidemiaa). Yhteensä vuoden aikana Suomessa raportoitiin seurantavuonna 59 ruokamyrkytysepidemiaa, mikä oli lähes 30 prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna. Sairastuneita raportoitiin kaksinkertainen määrä, eli lähes 1900 henkilöä.
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/uutinen?id=24878

Eihän nämä tietysti mitään todista, marjantuottajat kun ovat varmasti osa samaa salaliittoa?

Vierailija

Tuoretta syysvadelmaa saa vielä torilta. Sitä kasvaa kuulemma kunnes pakkaset tulee

Sitä syöty rahkan muodossa luomukermalla.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
MsHorton
Sitä syöty rahkan muodossa luomukermalla.

Pitäiskö vaan vetää raakana? Eräiden huhujen mukaan maitotuotteiden kaseiini sitoutuu marjojen hyviin suojaravinteisiin ja heikentää niiden imeytymistä.

Toisten huhujen mukaan se taas vain viivästyttää imeytymistä, sillä sitoutunut kaseiini hajoaa kuitenkin lopulta ruuansulatuksen vaikutuksesta.

Kummat nys syt ovat oikeassa?

Vierailija
PeterH
MsHorton
Sitä syöty rahkan muodossa luomukermalla.

Pitäiskö vaan vetää raakana? Eräiden huhujen mukaan maitotuotteiden kaseiini sitoutuu marjojen hyviin suojaravinteisiin ja heikentää niiden imeytymistä.

Toisten huhujen mukaan se taas vain viivästyttää imeytymistä, sillä sitoutunut kaseiini hajoaa kuitenkin lopulta ruuansulatuksen vaikutuksesta.

Kummat nys syt ovat oikeassa?




Maitotuotteiden kaseiini tuhoaa aika tehokkaasti esim. marjojen ja teen terveysvaikutuksia:

http://www.bluezone.fi/showthread.php?1 ... uperfoodit

Vierailija
MsHorton
Tuoretta syysvadelmaa saa vielä torilta. Sitä kasvaa kuulemma kunnes pakkaset tulee

Sitä syöty rahkan muodossa luomukermalla.


Itse keräsin mustikoita 60L. Sitä oli tänä vuonna paljon. Enemmänkin olisin keränny mutta töitä oli kesällä paljon. Juolukoita keräsin vähän sekaan ja keitin mehuksi. Puolukoita keräsin vain 5L, aina vaan satoi niin ei huvittanu mennä metsään.

z
Seuraa 
Viestejä2918
Liittynyt8.9.2011
knowles
Samaten syön paljon pakastettuja vihanneksia (porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia), päivittäin. Onko niistäkään mitään iloa, kun ne on pakastettuja?



Pakastetut vihannekset ovat itseasiassa monasti huomattavasti tuoreita vihanneksia parempia, koska ne voidaan kerätä täysin kypsinä. Tuoreet vihannekset joudutaan keräämään aina enemmän tai vähemmän raakoina, jotta ne voidaan kuljettaa kuluttajille ja pitää myyntikuntoisena vihannestiskissä useita päiviä. Lisäksi tuoreista vihanneksista katoaa kuljetuksen ja säilytyksen aikana enemmän vitamiineja ja ravinteita kuin pakkasessa.

zz

Vierailija
Bluezone.fi
Maitotuotteiden kaseiini tuhoaa aika tehokkaasti esim. marjojen ja teen terveysvaikutuksia



Onko tälle väitteelle kuinka vahvoja perusteita?

Vierailija
knowles
Mietityttää nyt, kun olen alkanut juomaan päivittäin pakastemarjoista (mustikka, musta-ja punaviinimarjat, puolukka, mansikka) tehtyä smoothieta, että mahtaako pakastetuissa marjoissa olla enää juurikaan jäljellä marjojen hyviä ominaisuuksia, vitamiineja ja antioksidantteja jne? Onko niitä siis ylipäätään hyötyä juoda/syödä, jos niissä ei ole näitä terveyttä edistäviä aineksia jäljellä??



Pakastetuissa marjoissa ja vihanneksissa ravinteet ovat säilyneet paremmin kuin ns. tuoreissa vihanneksissa ja marjoissa. En ota kantaa pakastettujen vs. "tuoreiden" tuotteiden hygieenisyyteen.

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/7374249/Frozen-vegetables-m...

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat