Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sanokaa vain yksi, eikä mitään Top Ten listoja.
Ja lyhyt perustelu.

Sivut

Kommentit (66)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Väkisinkin pakko sanoa että vain yksi parhaista. Mutta silti.

Innocence. Visuaalisesti kaunis, mutta tärkeintä se että herättää tajuamaan miten paljon ns. rumista asioista lopulta onkaan katsojan omien korvien välissä, eli sitä näkee mitä haluaa nähdä - mitä on ehdollistettu näkemään. Ja voi olla että näkee enemmän kuin mitä nähtävissä on, eli objektiivinen todellisuus ei olekaan niin sairas kuin se mitä itse päässään pyörittelee. Siinä on sitten katsojaparka vastakkain oman itsensä kanssa, odotettuaan että pääsee mässäilemään sosiaalipornolla ja ties millä.

Nerokas elokuva.

Parasta toivottavasti edes vielä nähnyt, mutta toiseksi paras ehdottomasti Alaston lounas. Sen verta erikoinen elokuva, kuten kirjakin johon hatarasti pohjaa, että hankala järjellisesti perustella. Lustisti jotain ihan muuta.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Liittynyt29.4.2011
Starman
Sanokaa vain yksi, eikä mitään Top Ten listoja.
Ja lyhyt perustelu.No ei kyllä millään pysty nimeämään vain yhtä parasta.
Ei pysty valitsee, niin paljon erilailla hyviä...
Ei, ei, ei......

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Toope
Seuraa 
Viestejä24869
Liittynyt23.7.2006

Big Lebowski, Coenin veljesten pimeä komedia, joka vain paranee uusintakatseluilla. Eräs hauskimmista leffoista, joita olen katsonut, aivan upeat näyttelijät myös.
http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Lebowski

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

"Kummisetä, osa II". Vastoin yleistä käsitystä elokuva ei kerro niinkään mafiasta kuin länsimaisen perheen tuhoutumisesta ja siitä kun kenenkään ei voi enää luottaa. Elokuva loppuaan kohden vain synkistyy ja Michael Corleonea (Al Pacino) on suorastaan kauhistuttavaa katsoa. Coppola itse totesi myöhemmin että presidentti Nixonin ahdinko Watergate-skandaalissa antoi elokuvan muotoutumiselle lisäpotkua.

Toinen elokuva, joka on säilyttänyt arvonsa meikäläisen pörssissä on Sergio Leonen "Hyvät, pahat ja rumat" ja siitä sen pitkä noin kolmen tunnin versio.

Nuo molemmat elokuvat ovat taidetta. Ne on myös katsottava ainakin pariin kertaan ennenkuin sisältö todella alkaa avautua.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
automaatti
Parasta toivottavasti edes vielä nähnyt, mutta toiseksi paras ehdottomasti Alaston lounas. Sen verta erikoinen elokuva, kuten kirjakin johon hatarasti pohjaa, että hankala järjellisesti perustella. Lustisti jotain ihan muuta.Tuo on paskin elokuva, jonka olen koskaan nähnyt. Suurempaa alkuperäisteoksen raiskausta ja väärinkohtelua en ole milloinkaan todistanut.

Paras leffa on Hurja joukko.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007

Les Miserables

http://www.imdb.com/title/tt0119683/?li ... 0195799962

Joku aika sitten tehtiin frendien kanssa sillain että otettiin toiselta lista top 10 elokuvista joiden toinen pitää katsoa ja se oli täysin onnistunut kokeilu. Normaalisti ei pysty katsomaan kaikkia leffoja joita toiselle suositellaan kun päivässä kuulee enempi mitä kerkeäisi katsomaan. Top 10 rajoite tekee mahdolliseksi katsomisen. Suosittelen muillekkin tällaista lähestymistapaa.

Jyri T.
Seuraa 
Viestejä1356
Liittynyt12.11.2010

Vaikka en olekaan uskovainen, Tarkovskin Uhri koskettaa kertoessaan kauniinsurullisen tarinan pyyteettömästä (ja pyyteellisestä) rakkaudesta.

http://www.imdb.com/title/tt0091670/

PS. Listalle meinasivat päästä ensin Blade Runner ja sitten Shine ennen kuin muistin tämän helmen.

Suosikkiurheilulajini on nojatuolisarkasmi.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Oikeasti en ole nähnyt mitään niin hyvää elokuvaa että voisin sitä hyvin mielin sanoa parhaaksi. Kaikki ne hyvät leffat joita olen nähnyt muodostavat sellaisen samantasoisen joukon josta on mahdotonta erotella jotain yksittäistä muita ylittävää teosta. Jokainen elokuva on omalla tavallaan tylsä, kliseinen, huonolla maulla tehty, matkittu tai muuten vaan paska. Tai ei vain sisällä tarpeeksi mitään hienoutta. Kauhuelokuvista tuskin edes löytyy yhtään hyvää elokuvaa, kaikki kauhuelokuvat on paskoja, mutta niitä on silti pakko katsoa koska pidän kauhusta aiheena. Olen nähnyt miljoona paskaa kauhuelokuvaa enkä yhtään oikeasti hyvää. Jotkut sanoo että Hohto oli hyvä mutta sekin oli ahdistavuudestaan huolimatta tylsä tai jotenkin perus. Moni elokuva voisi olla ihan helvetin hyvä mutta ne on aina pilattu jollakin. Avatarista olisi pienillä muutoksilla saanut parhaan elokuvan mutta kun senkin täytyi olla niin vitun kliseinen.

Sanon että Matrix. Ehkä ainoita elokuvia jotka kuuluu elokuvasivistykseen, jos ei ole Matrixia nähnyt niin maailmankuvasta puuttuu jotain. Ja siis se ykkösosa vain, ne loput on paskoja. Niinkuin yleensäkin.

Onko Pulp Fiction hyvä? En ole sitä nähnyt mutta joku sanoo että tosi hyvä.

くそっ!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat