Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Hollannissa pelataan par'aikaa Bridgen Maailmanmestaruuskisoja. Avoin sarja on nimeltään Bermuda Bowl. naiset pelaavat Venice Cupia ja seniorit d'Orsi Bowlia (kaikki sarjat löytyvät tuosta BB:n linkistä.

Otteluita pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Bridge Base Onlinesta nettiselaimella.

[ http://www.bridgebase.com/client/client.php, tuonne sisälle, tunnus täytyy luoda. Sieltä löytyy jatkolinkki, seuraa suoria lähetyksiä ja sen linkin takaa löytyy kymmenkunta eri huonetta, joista voi valita, mihin haluaa mennä katselemaan. Joissain huoneissa on jopa äänikommentointi ja muissa kommentointi tulee tekstinä näytön alareunaan. Molempia saman ottelun pelejä voi seurata kahdesta välilehdestä saman aikaisesti. Tällä hetkellä jännittävin tilanne on USA2-Ruotsi -ottelussa (46 jakoa pelaamatta ja tulos on 96-89, yhdessä jaossa voi helpostikin kuroa tuon eron kiinni). Tervetuloa seuraamaan. Säännöistä, pistelaskusta ja tarjouksista lyhyt yhteenveto Wikissä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Bridge ja enkkuwikistä löytyy vielä parempi, mutta tuollakin pääsee jo alkuun]

Reilu viikko on nyt pelattu ja karsintaotteluissa ollaan nyt. Alussa oli 22 joukketta, jotka pelasivat kaikkia muita joukkueita vastaan. Kaikille tuli siis 21 ottelua. Jokaisessa ottelussa pelattiin 16 jakoa eli yhteensä 21*16=336 jakoa. Tuo kaikki pelattiin 7 päivän aikana, kolme ottelua per päivä. Kaikissa sarjoissa pelattiin kaikki samat 336 jakoa. Kaikissa huoneissa AH:ssa (Avoin huone) ja SH:ssa (suljettu huone) jaot pelattiin aina eri suuntiin. Jos esim. Italia oli AH:ssa NS (North-South) parina, niin SH:ssa Italia pelasi EW (East-West) parina. Pelattujen sijoitusotteluiden jälkeen jatketaan kahdeksan joukkueen Knock Out -otteluilla.

Jatko-ottelut ovat kaksi- ja puolipäiväisiä ja molempina päivinä pelataa 48 jakoa (taas molempiin suuntiin), yhteensä siis 96 jakoa. Ottelujen voittajat jatkavat semifinaaleihin, joissa pelataan myös yhteensä 96 jakoa. Finaalissa pelataan ensi viikonloppuna kolmen päivän aikana yhteensä 128 jakoa. Yhteensä finaalijoukkueiden pelaama jakomäärä on 656 jakoa. Yhden jaon pelaamiseen on varattu noin 10 minuuttia. Vasta tuon jakomäärän jälkeen on Bermuda Bowlin uusi haltija tiedossa!

Sanooko joku vielä, että bridgessä on kyse sattumasta. Pokeri sensijaan on täydellistä sattuman kauppaa tuohon verrattuna.

Kommentit (7)

Ruotsi hävi ottelunsa USA2 (nuoret) joukkueelle. Huomenna jatkavat välierissä USA1, Italia, Hollanti ja USA2. Ottelut alkavat klo 11.30 Suomen aikaa.

Tänään alkavat finaalit. Kolme settiä, joiden alkamisajat ovat klo 11.30, 14.45 ja 17.45.

Eilisissä otteluissa USA2 voitti USA1 joukkueen. Amerikan nuoret päihittivät saman mantereen vanhukset, mikä oli hyvä asia.

Eurooppalaisista joukkueista Hollanti voitti Italian, yllättäen, äärimmäisen tasaisessa ottelussa. Kun pelaamatta oli 16 jakoa niin Hollanti johti 157,3-144. Lopullinen ero tuli vasta kahdessa viimeisessä jaossa 193,3-170.

Finaalin 128 jakoa pelataan kolmen päivän aikana. Tänään ja huomenna kolme 16 jaon settiä ja lauantaina viimesiset kaksi 16 jaon settiä.

Livekuvaa voi selostuksineen seurata http://www.wkbridge2011.nl/nl/live
Aloitusviestissä oli ohjeet, miten BBO:hon saa yhteyden ja miten korttien pelaamista voi näytöltä seurailla. Jakamalla tapahtumat eri välilehdille voi seurata molempia huoneita (SH ja OH), sekä ottelusta tulevaa livefeediä.

Otteluiden alkamisajankohdat täältä: 40th World Bridge Teams Championship 2011

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
Phony
Säännöistä, pistelaskusta ja tarjouksista lyhyt yhteenveto Wikissä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Bridge ja enkkuwikistä löytyy vielä parempi, mutta tuollakin pääsee jo alkuun.

Aloin lukea tuota sääntösivua, mutta lannistuin jo ensimmäisestä lauseesta:

Wikipedia
Bridge on monimutkainen korttipeli.

Minusta monimutkainen on sävyltään kielteinen sana, eikö olekin? Käytetäänkö sitä koskaan positiivisessa tarkoituksessa?

Shakin wikipediasivu alkaa houkuttelevammin: "Shakki eli šakki on strateginen lautapeli".

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30866
Liittynyt16.3.2005
Ding Ding

Wikipedia
Bridge on monimutkainen korttipeli.

Minusta monimutkainen on sävyltään kielteinen sana, eikö olekin? Käytetäänkö sitä koskaan positiivisessa tarkoituksessa?Aika neutraali se minusta on. Yksinkertainen on paljon kielteisempi.

Aika vaatimattomastikin tuota monimutkaisuutta on kuvattu. Bridgestähän saisi maisterintutkinnon yliopistoon. Mietin vain, että miten sen pelaamisen voi aloittaa ja päästä tasolle, jossa se on muutakin kuin sääntökirjan lukemista. Tai siihen, etteivät pelit ratkea yksinkertaisiin huolimattomuusvirheisiin.

Joskus lapsena kokeilin shakkia, mutta siinä oli juuri se vika, että yksi hetkellinen keskittymisen herpaantuminen ratkaisi koko hyvän pelin. Se harmitti kun pitään mietityt strategiat tuhoutuivat hetkessä. Olisi pitänyt päästä siltä tasolta yli, jotta kokemus olisi ollut mielekkäämpi.

Neutroni
Ding Ding

Wikipedia
Bridge on monimutkainen korttipeli.

Minusta monimutkainen on sävyltään kielteinen sana, eikö olekin? Käytetäänkö sitä koskaan positiivisessa tarkoituksessa?Aika neutraali se minusta on. Yksinkertainen on paljon kielteisempi.

Ihmisistä puhuttaessa tuo yksinkertainen todella kuulostaa kielteiseltä, mutta muuten kyllä minustakin tuo monimutkainen on hieman negatiivissävyinen. Voihan se olla että paljastuu oma tyhmyys, kun noin sanoo, mutta kuitenkin...yksinkertainen-helppo / monimutkainen-vaikea
Mullakin kävi mielessä että kuinkahan kauan tuota bridgeä pitää pelata päästäkseen edes jonkilaiselle tasolle?

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
kopernikustako
Ihmisistä puhuttaessa tuo yksinkertainen todella kuulostaa kielteiseltä, mutta muuten kyllä minustakin tuo monimutkainen on hieman negatiivissävyinen. Voihan se olla että paljastuu oma tyhmyys, kun noin sanoo, mutta kuitenkin...yksinkertainen-helppo / monimutkainen-vaikea

Jos minä olisin bridgenpelaaja, olisin kirjoittanut, että bridge on haastava korttipeli.

Shakinpelaajilla on hieno sanonta, jota sopii lainata (niin tässä kuin bridgeenkin): shakki on kuin meri: siitä voi hyttynen juoda ja siinä voi norsu kylpeä.

Tuo Wikipedian kuvaus bridgestä näyttää hiukan kuin se olisi Hikipediasta:

"Bridge on monimutkainen korttipeli. Se on niin monimutkainen, että kukaan ei osaa sen sääntöjä. Mutta koska kukaan bridgenpelaaja ei kehtaa tunnustaa ettei osaa sääntöjä, pelataan bridgeä edelleen paljon, ja siinä järjestetään jopa maailmanmestaruuskilpailuja." jne...

Kieltämättä haastava olisi sopivampi kuin monimutkainen.

Ehkäpä tuolla monimutkainen sanalla on oikeastaan haettu bridgen monipuolisuutta. Kuuluuhan siihen tarjoaminen (toisen pelaajan salaviestien ymmärtäminen oikein), pelaaminen, ja vielä erikseen puolustuspelaaminen, jossa partnerien pitää ymmärtää siitä, mitä toinen puolustaja pelaa pöydälle, millaiset kortit hänellä on kädessään.

Sääntöjä lukemalla pelaamisen alkuun ei oikein pääse. Suomessa on jokaisessa suuremmassa kaupungissa kerhoja, joissa pääsee pelaamisen alkuun.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat