Seuraa 
Viestejä45973

Hurjat lupaukset: "12 cylinder, double ended, ported, multi-fueled, four-stroke engine with a calculated 70 MPG and 300 horsepower from an economical 100 pound package measuring 18 inches in diameter and 24 inches in length, which will provide an unparalleled power-to-weight ratio."

http://duesenbergcustomcoach.com/torpedocoupe.html

Hieman teknistä esittelyä:

http://www.epindustries.com/cemanim.html

http://www.epindustries.com/intro_pdx.html

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Että 3.36 l/100 km ja 300 hp... ja toimii vielä usealla polttoaineellakin. Mutta nuohan olivatkin laskennallisia arvoja. Taitaa olla paha laskuvirhe.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jaa,tai sitten uusi hyödyllinen keksintö.Toi ei ole missään tekemisissä perinteisen mäntämoottorin kanssa,joten miten voit väittää,että on polttoaineen kulutuksessa laskuvirhe?

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

Puhuuko nyt se sama tapaus, jonka bemarissa oli 300km/h vauhdissa 1200 rpm?

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Ihan komean näköinen kosla, ja vaikuttava animaatio moottorista. Tulee heti mieleen Wankel-moottori. Sitäkin muuten alussa mainostettiin tehokkaana, kestävänä ja taloudellisena. Se kuitenkin on ainoastaan tehokas, ja sitäkin vain suhteessa painoonsa ja "isku"tilavuuteensa.

Odotellaan mielenkiinnolla lisää uutisia.

Onhan tuossa lukuisia polttoainetaloutta parantavia seikkoja. Männät eivät tee otto-moottorille ominaista "turhaa" liikettä, voitelua ei tarvitse, kitkat ovat olemattomia perinteisiin moottoreihin verrattuna koska männissä ei ole poikittaisia voimia, oljyä ei tarvita ja liikkuvia osia on olemattoman vähän. Lisäksi ovat vielä kaikki tuolle ratkaisulle ominaiset palo ja puristustapahtumaa parantavat ratkaisut. Nykymoottoreissa pelkän nokkakoneiston pyörittämiseen kuluu monta hevosvoimaa kaasun asennosta riippumatta.
Öljyä ei tarvita koska ei ole juurikaan mitään voitelua tarvitsevia kohteita. Männätkään eivät hankaa sylinterin seinää vastas samalla tavalla kuin perinteisissä kiertokanki/kampiakseli hässäköissä. Ilmeisesti lämpeneminen on vähäistä, koska lupaava tuon toimivan ilmajäähdytteisenä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat