Seuraa 
Viestejä45973

Olen alkanut syömään runsaasti kuitupitoista ruokaa, hedelmiä ja vihanneksia ja salaattia ja jättänyt punaisen lihan vähemmälle, ja samassa uloste on muuttunut sellaiseksi höttöiseksi ja vaaleanruskeaksi, niin kuin pahvilaatikko. Ennen jööti oli sellaista tiukkaa, sileää ja tummanruskeaa.

Onko tämä normaalia kuitu- vihannes- ja hedelmäpitoisia ruokia syöville? Minulla on nimittäin ruokailutottumuksia muutettuani tullut kummallisia vatsakipuja ja verikokeissa ilmeni, että bilirubiinin taso oli noussut. Keltaisuutta ei hipiässä näy, mutta epäilen vain, että se voisi nopeimmiten heijastua paskan väriin.

EDIT härskeimmille löysin väriltään vertailukelpoisen kuvan netistä, ei siis omasta pöntöstä. http://a2.l3-images.myspacecdn.com/imag ... 5893/l.jpg

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija

Sun suolisto on yksinkertaisesti sopeutunut tiettyyn ruokavalioon ja sen muutos aiheuttaa flooralle stressiä joka ilmenee vatsavaivoina. Kyllä se siitä.

Normaalia shaibaa toi on ja sivistyneesti se arvostellaan Bristolin asteikolla. Jöötisi tosissaan on hieman vetistä, muttei "liian"

Bilirubiinin tason nousu voi johtua laihtumisesta ja varsinkin flooran muutoksista, mutta jos ulosteesi on tuon väristä ja ennen tummanruskeaa, ei se kuitenkaan ole merkittävää.

E: Sanoin väärin. Tarkoitan ettei tollasella värinmuutoksella ole käytännön merkitystä. Kunhan vain bilirubiinin ketju on häiriintynyt.

Toisin kuin propakanda opettaa vihanneksista ja hedelmistä kaikki ei ole siedettyjä aina, vaan joistain saa jotkut vaivoja. Sen vaivanaiheuttajan haarukointi on totinen työ. Varsinkin jos ei päätä itse mitä syö.

Vatsavaivat ovat erittäin yleisiä ja niihin saa nihkeästi hoitoa ellei ole varakas tai työterveyshuollossa ja varakas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ja kyllä, mulla on tapana katsoa pönttöön säännöllisesti, vaikka lääkäritkin katsoo kieroon tapaani.

Kuten aiemmin sanoin, moni lääkäreistä on fakki-idiootteja, eikä sen tähden hyviä kliinikkoja.

Hyvä kliinikko osaa jo tehdä alustavia johtopäätöksia potilaan kynsistä tarvittaessa.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

saan ilmavaivoja amican työruokalasta monipuolisen ja oikeaoppisesta annoksesta. rectum soi kuin torvisoittokunta. aamuvuoroissa kun käyn syömässä alkaa tiistaina ilmaa tulemaan suunnattomia määriä ja tilanne rauhoittuu seuraavan viikon maanantaina kun syön monipuolisesti kotona samanlailla ns. oikeaoppisesti.

missähän mahtaa olla vika amican ruuassa sillä työkaverit moittivat samaa?

toisen polven pilkkuvirhe

Kuitujen ansiosta uloste ei ole enää niin tiivistä ja ulostemassaa tulee enemmän. Näin siis väri "laimenee" aikaisempaan verrattuna. Mahakivutkin häviävät ajan kanssa, kun suolisto tottuu uuteen ruokavalioon. Bilirubiinitason nousu tuskin on merkittävää.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62936
jees
Ja kyllä, mulla on tapana katsoa pönttöön säännöllisesti, vaikka lääkäritkin katsoo kieroon tapaani.

Kuten aiemmin sanoin, moni lääkäreistä on fakki-idiootteja, eikä sen tähden hyviä kliinikkoja.

Hyvä kliinikko osaa jo tehdä alustavia johtopäätöksia potilaan kynsistä tarvittaessa.
Kannatettava tapa seurata paskan koostumusta, tuoksua ja sitä ulos tyontäessä myos oppii huomaamaan milloin on tuottanut tervettä paskaa. tämä on varmaankiun osalle lääkäreistä jokinlainen tabu josta ei osta keskustella asiallisesti ja ns tieteellisesti. "Valistuneet henkilot" oppivat kyllä paskan korreloivan terveyden kanssa. Erinomiainen aihe harjoitella esim small talkkia seuraavilla "illalliskutsuilla"? Jos joku alkaa puhua vähähiilihydraattisesta dietistä niin kysyy esim että miten se näkyy hänen paskan koostumuksessa..

Terveen paskan pitäisi olla hiukan hailakan kellertävää ja lievästi höttöistä. Väristä näkee että ruuasta on irronnut kaikki ravinteet eli suolisto toimii.

Juuri kuten Kabus kertoili..

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Olen ollut huomaavinani, että kakka ei haise juuri ollenkaan pahalta silloin, kun olen syönyt "oikein" ja suoli toimii. Esimerkiksi karkit saavat kaaaamean, usein kumimaisen hajun aikaiseksi, ilmavaivoista nyt puhumattakaan. Eli jos kakka tulee hyvin ulos, on jokseenkin kiinteää höttöä eikä lemua kauhealta, niin on asiat kunnossa. Moni ruoka voi värjätä kakan, vaikkapa punajuuri, joka värjää jopa pissan. Mikäli kakka kelluu, johtuu se yleensä syödyn rasvan määrästä. Esimerkiksi syömällä suuren määrän (rasvaisia) pähkinöitä saa aikaiseksi sellaisen. Kaikki rasva ei siis suinkaan jää elimistöön. Eikä kaikki ruoka sula, salaatti tai joku paprikan kuori voi tulla ihan sellaisenaan ulos ja se on normaalia. Mitä enemmän näin tapahtuu, sitä enemmän se kertoo suolen imeytymishäiriöistä. Eli oikeat bakteerit puuttuvat tai suoli on tulehtunut tms.

Lihansyöjällä on suolistossaan vähän eri bakteerikanta kuin kasvissyöjällä. Vähitellen ne tarvittavat bakteerit lisääntyvät, luonnollisesti. Siksi ei mitään ruokavaliota kannata vaihtaa ihan yhtäkkiä, siitä voi seurata pitkälliset ilmavaivat ja kivut. Kuitujakin lisätään vähitellen.

Sehän meni niin että olen viimeiset puoli vuotta syönyt vähähiilihydraattisesti ja sitä edeltävät kaksi vuotta vaihtelevasti vähähiilarisesti tai hiilarisesti, mutta ilman enempiä viljatuotteita, leipää ja tällaista. Vihannesten, hedelmien ja kuitujen syönti on aina ollut minulla heikonpuoleista, mutta nyt yritän ottaa itseäni niskasta kiinni.

Edelliset pari viikkoa söin lähinnä sekalaisesti ja melko runsaasti, koska tavoite oli nostaa vähän painoa. Havaitsin silloin jo jotakin epämääräisiä, satunnaisia kipuja ylävatsan alueella. Nyt tällä viikolla oireet ovat kuitenkin menneet jo yli, eli paska on muuttunut kellertäväksi tai vaaleaksi, vatsaa närästää ja polttelee ja pistelee ja tuntuu kuin joku vetelisi pulloharjaa suolissa välillä.

Ai niin, ja katsoin tuota kuvaa ja huomasin että paskat ovat oikeasti paljon keltaisempia. Eilen ne olivat oikeastaan kirkkaan keltaisia. Tuntuu myös, että paska tulee suolen läpi aikamoista haipakkaa, kun ennen kävin paskalla kerran parissa kolmessa päivässä, nyt ravaan pöntöllä kolme kertaa päivässä.

Mietin tässä itsekin sitä että voisiko nuo oireet johtua ruokavaliomuutoksista, koska nyt olen alkanut syömään leipää ja melko paljon kuituja ja kaikkea hedelmää ihan yhtäkkiä. Pelkään vain että vaivat johtuvat jostakin vakavammasta, kun mitään ihon tai silmien keltaisuutta ei ilmene (vaikka bilirubiini on koholla) ja oireet ovat hyvin epämääräisiä. Ei kai nyt "terveellisen" ruokavalion pitäisi terveyttä viedä?

asdfprkl
Olen alkanut syömään runsaasti kuitupitoista ruokaa, hedelmiä ja vihanneksia ja salaattia ja jättänyt punaisen lihan vähemmälle, ja samassa uloste on muuttunut sellaiseksi höttöiseksi ja vaaleanruskeaksi, niin kuin pahvilaatikko. Ennen jööti oli sellaista tiukkaa, sileää ja tummanruskeaa.

Onko tämä normaalia kuitu- vihannes- ja hedelmäpitoisia ruokia syöville? Minulla on nimittäin ruokailutottumuksia muutettuani tullut kummallisia vatsakipuja ja verikokeissa ilmeni, että bilirubiinin taso oli noussut. Keltaisuutta ei hipiässä näy, mutta epäilen vain, että se voisi nopeimmiten heijastua paskan väriin.

EDIT härskeimmille löysin väriltään vertailukelpoisen kuvan netistä, ei siis omasta pöntöstä. http://a2.l3-images.myspacecdn.com/imag ... 5893/l.jpgJoo,o kävinpä sitten lääkärissä, veriarvot olivat edelleen ok, eli mitään tuketta siellä ei ole, mutta paskat ovat edelleen kellertäviä. Lääkäri arveli ettei sille ole oikein mitään syytä, että se voi vaan olla niin.

Noh, seuraillaan, jos mahasta alkaa kasvaa tatti niin sitten varmaan on syytä huolestua..

kabus
Bilirubiinitason nousu tuskin on merkittävää.Ainoa merkityksetön syy bilirubiiniarvon nousulle on Gilbertin syndrooma. Kaikki muut syyt ovat enemmän tai vähemmän vakavia, kuten sappikivitukos, maksakirroosi, primäärinen biliaarinen kirroosi, hepatiitti, maksan vajaatoiminta, sappietietulehdus, endo- tai eksokriininen biliaarinen tukos, haimasyöpä, haimatulehdus tai kolangiokarsinooma. Myös vatsaan liittyvät tulehdukset kuten helikobakteeri, refluksitauti sekä muut vastaavat voivat vaikuttaa. Näistä tosin useimmat voidaan poissulkea erilaisten veriarvojen sekä muiden kokeiden avulla, ja jos mitään järkevää muuta selitystä bilirubiinille ei löydy, kyseessä on gilbertin syndrooma. Tällöin arvo on usein 25-70, ja se voidaan selvittää muistaakseni yksinkertaisella pari päivää kestävällä vähäkalorisella dieetillä.

Bushmaster
kabus
Bilirubiinitason nousu tuskin on merkittävää.Ainoa merkityksetön syy bilirubiiniarvon nousulle on Gilbertin syndrooma. Kaikki muut syyt ovat enemmän tai vähemmän vakavia, kuten sappikivitukos, maksakirroosi, primäärinen biliaarinen kirroosi, hepatiitti, maksan vajaatoiminta, sappietietulehdus, endo- tai eksokriininen biliaarinen tukos, haimasyöpä, haimatulehdus tai kolangiokarsinooma. Myös vatsaan liittyvät tulehdukset kuten helikobakteeri, refluksitauti sekä muut vastaavat voivat vaikuttaa. Näistä tosin useimmat voidaan poissulkea erilaisten veriarvojen sekä muiden kokeiden avulla, ja jos mitään järkevää muuta selitystä bilirubiinille ei löydy, kyseessä on gilbertin syndrooma. Tällöin arvo on usein 25-70, ja se voidaan selvittää muistaakseni yksinkertaisella pari päivää kestävällä vähäkalorisella dieetillä.En usko, että tässä tapauksessa bilirubiinin nousu on merkittävää.

Niinno, jos kyse on nuoresta kaverista kuten vähän olen saanut kuvan, niin tsänssit että kyseessä on tosiaan jotakin vakavampaa (esim. syöpä) ovat noin yhden suhde 5.25 miljoonaan. Maksaan, sappiteihin ja haimaan liittyviä syöpiä kun diagnosoidaan vuosittain alle 30-vuotiailla keskimäärin alle 1 kappale.

Mikä silloin on vikana kun uloste on mustaa ja tulee ulos puoliripulina. Näin on ollut jo muutaman päivän. Syömis- ja juomistavat eivät ole muuttuneet.

Käsittääkseni kyseessä voi olla joko raudan ylisaanti, hiili ruokavaliossa taikka sitten kaikissa muissa olosuhteissa se tarkoittaa verenvuotoa ylemmässä ruoansulatuskanavassa kuten vatsalaukussa tai ohutsuolessa, jolloin suoleen joutuneet punasolut pilkkoutuvat ruoansulatuksessa. Jos ulosteiden mukana on näkyvää verta, vuoto on paksusuolessa. Verinen tai musta uloste on aina syy ottaa yhteyttä lääkäriin.

tierettää
Mikä silloin on vikana kun uloste on mustaa ja tulee ulos puoliripulina. Näin on ollut jo muutaman päivän. Syömis- ja juomistavat eivät ole muuttuneet.Kaikki mahdolliset vaivat.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat