Seuraa 
Viestejä9031

Kolmas MIKÄ VUOSI -historiakilpailu.

Annetun kuvamontaasin osat liittyvät tavalla tai toisella, suoraan tai epäsuorasti, kysyttyyn vuoteen. Jotkin osat muodostavat yksinään vihjeen, toiset osat muodostavat vihjeen yhdessä toisen osan kanssa. Tässä kuvassa on 19 vihjettä.

Kilpailukuva:

Varakuva, jos tuo ei näy.

Kilpailu on jo päättynyt. Tämän ketjun myöhemmillä sivuilla on ajantasaista tietoa keksityistä vihjeistä. Lopputulokset ilmestyvät ketjun loppuun, ja yhteispisteet päivitetään historiakilpailun kotiketjuun.

* * *
Kilpailijoiden tehtävänä on

1.nimetä kysytty vuosi
2.keksiä kunkin vihjeen yhteys kyseiseen vuoteen.

Oikeista vastauksista saa palkintomerkkejä, joista alempana.

Kilpailun säännöt:

Hyväksyttyyn vuoden arvaukseen täytyy sisältyä oikea vuosiluku ja vähintään yksi oikein tunnistettu vihje. Kun arvaat vuotta, käytä sanan "vastaus" tai "vastaan" jotain muotoa tai lihavoi vuosiluku, jotta erotan oikeat vastaukset spekuloinneista.

Vain ensimmäiset kaksi yritystä oikeasta vuodesta per vastaaja lasketaan mukaan iso pöllömerkki -kilpailuun (ks. alh). Muokattu vastaus (jossa lukee Viimeinen muokkaaja...) lasketaan vääräksi vastaukseksi.

Oikean vuoden korrekteine perusteluineen ensimmäisenä mainitseva saa ison pöllömerkin (ks. alh.). Jos kukaan ei saa kultaista pöllömerkkiä vuoden arvauksesta, jaetaan kultainen pöllömerkki sille, joka vastaa viimeisen vihjeen oikein.

Kunkin vihjeen täydellisestä tunnistamisesta ja yhteyden keksimisestä kysyttyyn vuoteen saa pienen pöllömerkin. Vihjeitä saa arvailla vaikka kuinka monta kertaa, eikä vastauksia tarvi erityisesti korostaa. Mutta tuomari huomioi vain kunkin vastaajan viimeisimmän vastauksen kustakin vihjeestä tarkistaessaan ketjun.

Vihjeitä voi alkaa arvailla jo ennenkuin kukaan on virallisesti voittanut vuosiarvauskisan. Kustakin vihjeestä tuomari huomioi kunkin vastaajan viimeisimmän arvauksen, eli ei kannata heitellä arvauksia summanmutikassa.

Jonkin ratkaisun kannalta merkittävän läpimurron tekijä tai vihjeen osittain muttei kokonaan ratkaiseva voi saada munamerkin.

Palkintomerkit:

Vain muokkaamattomat viestit hyväksytään, eli viestin alareunassa ei saa olla "Viimeinen muokkaaja..." -tekstiä kun tuomari lukee sen.

Pistetilanne ja tarkemmat säännöt:
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=4755

Onnea matkaan!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (690)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Ei vielä oikeita vastauksia.

Muistakaa, että vuotta saa arvata vain kahdesti: sitten ei enää saa isoa pöllömerkkiä, mutta voi tietysti jatkaa arvaamista pikkupöllöistä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Kun oikea vuosi löytyy, alkavat vihjeetkin ratketa nopeaan tahtiin. Jos vuotta ei ole keksitty klo 20 mennessä, ryhdyn antamaan vihjeitä.

Jos yksin ei onnistu, voi vaihtaa ajatuksia muiden kanssa ja tehdä yhteistyötä. Niin saa etua niihin, jotka eivät juuri nyt ole lukemassa ketjua.

William Harvey syntyi 1578 (1578-1657)

William Shakespeare kuoli 1616, mutta en tiedä onko kuvassa mitään mikä viittaisi häneen.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Vuosi on 1960.

Niilo Tarvajärvi näytteli elokuvassa Iloinen Linnanmäki, ja John Wayne näytteli elokuvassa The Alamo.

???

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Ei hyväksyttyjä vastauksia.

Coach, Liquid ja MD ovat nyt käyttäneet kaksi isopöllöarvaustaan. Voitte jatkaa pikkupöllöjen metsästystä arvailemalla vihjeitä ja yhdistäen ne oikeaan vuoteen.

Yhteistyö on aina hyödyllistä. Nyt ollaan ehkä tunnistettu jo ainakin yksi kasvo kuvasta.

Tässä vielä kuva:

1867
Alfred Nobel patentoi nitrogyserinin eli dynamiitin.

Dynamiitti

Nobel havaitsi, että nitroglyseriinistä saatiin turvallisempaa ja helpommin käsiteltävää kun se sekoitettiin piimaahan. Hän patentoi tämän sekoituksen dynamiittina vuonna 1867. Dynamiittia käytettiin sotateollisuuteen.

Kiinalaiset alunperin keksivät ruudin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat