Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Hei,

apua kaivataan...

Vanha takka on tiilestä muurattu, mutta juuri muuta siitä en osaa sanoa. Itse mökkirakennus on 1980-luvun taitteesta.
Koska olen remontin puolesta K-Raudan kanssa naimisissa, katselin sieltä tilalle jotain sisustukseen sopivampaa (siis vaimo katsoi).
Näyttäisi olevan Uunisepät
asialla siitä sitten myöhemmin.

Nyt on tullut Googlailtua ja kahlattua foorumeita läpi. Olen jopa uskaltautunut kysymään ihan oikeiltakin ihmisiltä, siis kasvotusten.
Mutta nyt siis vielä viimeiset verkot veteen: Mitä on odotettavissa?
Pitäisi siis purkaa vanha pois ja laittaa uusi tilalle.

Kannattaako/Saako lekaa heiluttaa itse?
Voiko takkaa kierrättää?
Varmasti ei putkitukset/hormitukset (mitkälie) mene yks yhteen, mutta voiko olla totaalisesti yhteensopimaton?

Pohjan kanssa ei varmaan tule ongelmaa koska vanha painaa varmasti tuplasti tai triplasti.

Entäs sitten tuote itse?
Löytyi positiivista sanottavaa ja sitten taas vähemmän positiivista sanottavaa, mutta se nähdäkseni johtui enemmän Uuniseppien myyjistä ja asentajista kuin itse tuotteesta.
Koska kaikilla on herkästi taipumusta jakaa murheensa ja tyytyväisenä olla hiljaa niin mieluusti kuulisin mikä on lukijakunnan omat kokemukset.

Kuten jo ehkä kysymyksistä voi päätellä täällä päässä ei ole mikään rakennusalan ammattilainen. Kakkosnelosen sahaaminen suoraan onnistuu
kohtuullisella prosentilla ja vasarakin osuu naulan kantaan eikä peukaloon. Siis suomalaisen peruskoulukasvatuksen tulos kun puutöistä puhutaan.

Kaikki vastaukset, lyhyet ja pitkät, otetaan kiitollisena vastaan. Ääniä saa antaa myös vastaukselle: "Osta kaikki valmiina, älä tee itse mitään" mutta siinä tapauksessa toivotaan ohjeita miten varmistaa se että saa mitä haluaa ja väistää ne kuuluisat suden kuopat.

Olen katsellut muutamaa paikallista firmaa asentamaan, mutta kysellään niistä sitten myöhemmin.

Kiitoksella,

A

Kommentit (3)

Meillä pistettiin takka uusiksi, kun vanhass oli sellainen pikku virhe, että savua tuli seinän ja takan välistä sisään. Oli aikanaan rakentajalta unohtunut muutama välttämätön juttu, joten koko homma oli haljennut hajalle.

Emme löytäneet toiveitamme vastaavaa valmistakkamallia, joten päädyimme kutsumaan paikalle oikean takkamuurarin. Hän suunnitteli juuri toiveitamme vastaavan ja tilaan sopivan takan. Vanhasta takasta hyödynnettiin mm. luukut. Vanha purettiin itse muurarin ohjeiden mukaan. Homma sujui nopeasti ja aivan ilmoitetun aikataulun mukaan. Hämmästyttävää oli, että tämä vartavasten meille tehty takka tuli halvemmaksi kuin ne valmistakat. Vaivattomuus oli varmasti aivan samaa luokkaa, koska muurarihan sen homman teki purkua ja tiilien sisäänkantamista lukuunottamatta.

Takka toimii erinomaisesti ja veto on paljon, paljon parempi kuin vanhassa ns. valmistakassa. Puupesä oli vanhassa hankala ja liian pieni. Nyt sekin on toimiva, vaikka takka jopa vie vanhaa vähemmän lattia-alaa.

Kokemusteni perusteella suosittelen ehdottomasti hyvää takkamuuraria. Saat mitä haluat halvemmalla ja juuri tilaan suunnitellusti.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30806
Liittynyt16.3.2005
emp
Kokemusteni perusteella suosittelen ehdottomasti hyvää takkamuuraria. Saat mitä haluat halvemmalla ja juuri tilaan suunnitellusti.



Minä voin vahvistaa tämän omilla ja monien muidenkin kokemuksella. Paitsi että takkamuuraria voi olla vaikea saada. Niistä hyvistä on pulaa ja suurin osa on jo eläkeikäisiä ukkoja.

Neutroni

Minä voin vahvistaa tämän omilla ja monien muidenkin kokemuksella. Paitsi että takkamuuraria voi olla vaikea saada. Niistä hyvistä on pulaa ja suurin osa on jo eläkeikäisiä ukkoja.



Omamme löysimme ihan vain netistä ilman kenenkään neuvoja. Mutta toki siinä aina on riski, että haksahtaa huonoon tekijään. Tämän meidän löytämämme nettiin laittamat kuvat kuitenkin näyttivät hyviltä, joten uskaltauduimme.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat