Seuraa 
Viestejä45973

http://www.washingtontimes.com/news/201 ... last-nasa/

"Word has leaked out that in its new budget, the Obama administration intends to terminate NASA’s planetary exploration program. The Mars Science Lab Curiosity, being readied on the pad, will be launched, as will the nearly completed small MAVEN orbiter scheduled for 2013, but that will be it. No further missions to anywhere are planned."

Että sellasta. Toivottavasti ei ole totta.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (33)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä40517
Barbaari
Opettaja
Barbaari
Tuohan luultavasti tietää melkomoista aivovuotoa ESA:an.Luultavasti toinen persaukinen.

Mahdollistahan se on.Niinpä. Valitettavasti niillä aivoilla ei tee mitään ilman rahaa. Ehkä sitä saa alkaa henkisesti hyväksymään se tosiasia, että tämä inhimillinen sivistysrypistys oli tällä erää tässä, nyt on hajottamisen ja sotimisen aika ja seuraavat sukupolvet jatkavat aikanaan siitä, mitä on jäljellä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Kyllähän NASA:n ja USA:n koko infrastrukturin rampauttaminen alkoi jo Shrubin hallinnon harrastaman "Voodoo Economics:in" myötä, ja nykyinen Republikaanien änkyräosasto "Tea Party" olisi halukas jatkamaan edelleenkin samalla linjalla.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

offmind
Seuraa 
Viestejä21847
Vinttu
http://www.washingtontimes.com/news/2011/oct/26/obama-readies-to-blast-n...

"Word has leaked out that in its new budget, the Obama administration intends to terminate NASA’s planetary exploration program. The Mars Science Lab Curiosity, being readied on the pad, will be launched, as will the nearly completed small MAVEN orbiter scheduled for 2013, but that will be it. No further missions to anywhere are planned."

Että sellasta. Toivottavasti ei ole totta.
NASA:n budjetti
http://en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_NASA
2010 18,724
2011 19,000
2012 (est.) 19,450
2013 (est.) 19,960
2014 (est.) 20,600
2015 (est.) 20,990

Eli ongelma lienee siinä, että mitään valtavaa korotusta ei ole luvassa mutta vaatimukset kuitenkin samaan aikaan kasvavat. Planeettaluotaimia pitäisi saada lisää ja nykyiset pitää toiminnassa, tolkuttoman kalliiksi osoittautunut Webb -avaruusteleskooppi pitäisi saada joskus valmiiksi ja ammutuksi avaruuteen, ISS täytyisi pitää käynnissä, kaupallisille "avaruustakseille" pitäisi antaa tukidollareita jne.

Ja se mikä erityisesti tulee nielemään rahaa on uuden superraketin kehitystyö. Ja sitä projektiahan ovat painostaneet erityisesti republikaanit, ei niinkään nykyinen hallinto. Mitään erityistä tarvettahan uudelle NASA:n raketille ei edes ole. Samaan suorituskykyyn ja tavoitteisiin pääsisi halvemmalla antamalla yksityisille hieman enemmän rahaa ja ne säästyneet dollarit voisi sitten ohjata vaikka planeettaluotainohjelmiin.

Mutta jos NASA kerran on pakotettu kehittämään uusi jättirakettinsa, niin sitten on joko karsittava jostain tai nostettava NASA:n budjettia kohtuullisesti. Ja jälkimmäinen edellyttäisi kannatusta yli puoluerajojen, eli tuskinpa tulee onnistumaan.
http://blog.al.com/space-news/2011/10/n ... ocket.html

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

offmind
Seuraa 
Viestejä21847
Neutroni
Niinpä. Valitettavasti niillä aivoilla ei tee mitään ilman rahaa. Ehkä sitä saa alkaa henkisesti hyväksymään se tosiasia, että tämä inhimillinen sivistysrypistys oli tällä erää tässä, nyt on hajottamisen ja sotimisen aika ja seuraavat sukupolvet jatkavat aikanaan siitä, mitä on jäljellä.

Tuo on jo aikamoista liioittelua. Kyse nyt on kuitenkin vain NASA:n budjetista ja siitä mihin se rajallinen määrä rahaa priorisoidaan. Täsmälleen samat (ja jopa pahemmatkin) rahoitusongelmat ovat olleet olemassa koko Apollo-ohjelman jälkeisen ajan ja silti kaikenlaista mielenkiintoistakin on tapahtunut ja eiköhän niin ole jatkossakin.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40517
offmind
Tuo on jo aikamoista liioittelua. Kyse nyt on kuitenkin vain NASA:n budjetista ja siitä mihin se rajallinen määrä rahaa priorisoidaan. Täsmälleen samat (ja jopa pahemmatkin) rahoitusongelmat ovat olleet olemassa koko Apollo-ohjelman jälkeisen ajan ja silti kaikenlaista mielenkiintoistakin on tapahtunut ja eiköhän niin ole jatkossakin.Jos se priorisoidaan avaruustutkimuksen sijaan siihen, että tehdään hienoja suunnitelmia ja näyttäviä animaatioita uusista ja ihmeellisistä raketeista, mutta aina uusi presidentti pistää vanhat suunnitelmat jäihin ja aloittaa uudet, ei se ainakaan minua kiinnosta. Minä olen kiinnostunut tieteestä ja tekniikasta, en politiikasta ja markkinoinnista.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Neutroni
Niinpä. Valitettavasti niillä aivoilla ei tee mitään ilman rahaa. Ehkä sitä saa alkaa henkisesti hyväksymään se tosiasia, että tämä inhimillinen sivistysrypistys oli tällä erää tässä, nyt on hajottamisen ja sotimisen aika ja seuraavat sukupolvet jatkavat aikanaan siitä, mitä on jäljellä.Olisi kieltämättä parempiakin säästämisen kohteita esimerkiksi tuo sotilasbudjetti joka on ihan naurettava siihen nähden kuinka paljon siitä on lopulta hyötyä. Ehkä niillä on Iran tähtäimessä. Mutta surullista jokatapauksessa jos joudutaan luopumaan jo aloitetuista projekteista.

Nasa alkoi hörhöillä mm. ilmastoasioilla ja se on varmaa ettei militaarikörmyt katso sitä hyvällä, eikä sitä että sen polttoainehuoltoonkin ympättiin ympärijstöhömppää. Se ei vaan saa niiden kakusta sitä mitä kovalla linjalla saisi. Lisäksi kun pulju ukkoutuu ja akkauttuu, menee tähtäin hankkeista hallinnon mukavuuksiin ja silkkaan paskanjauhantaan.

Neutroni
Ehkä sitä saa alkaa henkisesti hyväksymään se tosiasia, että tämä inhimillinen sivistysrypistys oli tällä erää tässä, nyt on hajottamisen ja sotimisen aika ja seuraavat sukupolvet jatkavat aikanaan siitä, mitä on jäljellä.Niin, ihminen on aina aika-ajoin tuon tehnyt, sitä ei käy kieltäminen. Mutta aina se on kuitenkin jatkanut siitä mihin muut jäivät, se tieto mitä meillä nyt on, ei katoa mihinkään.

Kehitys saattaa pysähtyä, teknologia ja sivistys mennä taaksepäin, mutta tieto sinänsä ei enää katoa. Tieteen tekemät havainnot, teoriat jne jne säilyvät ja pysyvät.

Lähes jokainen ihmisen kasaama imperiumi on kaatunut, Mayat, Inkat, Rooma Tšingis-kaani Neuvostoliitto jopa Portugali on vain hetki sitten suurvalta jne jne.. Onko USA:n taantuminen alkanut? Jos se on enää sotilaallinen supervalta ilman kehittyvää teknologiaa ja kunnianhimoa siinä, se on kuin Neuvostoliitto viimeisillään.. Voimaa on, mutta ei kehitystä.

Yksi joka on säilynyt tuhansia vuosia vaikka välillä onkin polvillaan käynyt on Kiina ja ehken se nousee taas uudelleen suvereeniksi Impeeriumiksi pallerolla, vai yhdistyykö Eurooppa liittovaltioksi joka nousee maailman mahdiksi?

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Lienenkö ainoa, jonka mielestä NASA-vetoinen avaruustutkimus/matkailu alkaa olla konseptina vähän niinkuin so last season? Voisi kukaties olla aika tervehdyttävääkin, että jenkit sössisivät NASAn totaalisesti ja alan osaaminen valuisi yksityisille yrityksille. Voisin kuvitella, että esim. kova kilpailu laukaisumarkkinoista veisi alan tekniikkaa reippain askelein eteenpäin. Samalla yksityiset yritykset ottaisivat varmasti kaiken PR-hyödyn irti aluksi sinänsä hyödyttömistäkin hankkeista, kuten kuun tai asteroidin pinnalla koikkelehtimisesta. SpaceX on hyvä esimerkki yrityksestä, jolla riittää visioita ja intoa toteuttaa niitä.

Sinänsä en voi mitenkään kiistää Neutronin kyynistä maailmankuvaa. Jos maailmantaloudessa ns. paska levähtää tuulettimeen, miltä pahasti näyttää, voi hyvin olla että joudutaan vielä näkemään ja kokemaan jotain hyvin, hyvin ikävää. Siinä jää avaruuden valloitus kakkoseksi.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40517
Heksu
Lienenkö ainoa, jonka mielestä NASA-vetoinen avaruustutkimus/matkailu alkaa olla konseptina vähän niinkuin so last season? Voisi kukaties olla aika tervehdyttävääkin, että jenkit sössisivät NASAn totaalisesti ja alan osaaminen valuisi yksityisille yrityksille. Voisin kuvitella, että esim. kova kilpailu laukaisumarkkinoista veisi alan tekniikkaa reippain askelein eteenpäin.Niin, kyllä yksityiset firmat näyttävät olevan ylivoimaisen kustannustehokkaita tuottamaan teknologiaa. Mutta siinä on vain se ongelma, että ne eivät ole halukkaita rahoittamaan tiedettä, koska se ei tuota millään (talousihmisten mielestä) järkevällä aikataululla sijoitettuja rahoja takaisin. Tutkimus tulee aina toimimaan niin, että valtio ostaa sen yksityisiltä firmoilta.

Sitäkin suuremmalla syyllä pidän murheellisena NASAn kantorakettikuohaamista. Rakentaisivat niilläkin rahoilla luotaimia ja ostaisivat laukaisut muilta. Kyllä ne firmat tekevät isojakin raketteja, jos NASA sellaisia johonkin osoittaa tarvitsevansa.

Samalla yksityiset yritykset ottaisivat varmasti kaiken PR-hyödyn irti aluksi sinänsä hyödyttömistäkin hankkeista, kuten kuun tai asteroidin pinnalla koikkelehtimisesta. SpaceX on hyvä esimerkki yrityksestä, jolla riittää visioita ja intoa toteuttaa niitä.Mutta kun noista tempuista ei ole hyötyä. Se vaatii suurvaltatason budjetin, että saadaan muutama ukko Kuuhun, eikä se PR koskaan tuo sijoitettua rahaa takaisin. Eivät kansalaiset ole kuitenkaan avaruusfirmojen asiakkaina muutamaa ökyrikasta lukuunottamatta. Yksityisten rahoittama avaruustoiminta vesittyy tietoliikennesatelliitteihin ja ehkä jonkinlaiseen avaruusturismiin. Ja jos joku propagandaukko lähetetäänkin johonkin Kuun pinnalle heiluttamaan firman lippua ja hokemaan rahoittajien mainossloganeita, tieteellinen aurinkokuntatutkimus luotaimin ei ainakaan kiinnosta yksityisiä rahoittajia.

offmind
Seuraa 
Viestejä21847
Neutroni
offmind
Tuo on jo aikamoista liioittelua. Kyse nyt on kuitenkin vain NASA:n budjetista ja siitä mihin se rajallinen määrä rahaa priorisoidaan. Täsmälleen samat (ja jopa pahemmatkin) rahoitusongelmat ovat olleet olemassa koko Apollo-ohjelman jälkeisen ajan ja silti kaikenlaista mielenkiintoistakin on tapahtunut ja eiköhän niin ole jatkossakin.Jos se priorisoidaan avaruustutkimuksen sijaan siihen, että tehdään hienoja suunnitelmia ja näyttäviä animaatioita uusista ja ihmeellisistä raketeista, mutta aina uusi presidentti pistää vanhat suunnitelmat jäihin ja aloittaa uudet, ei se ainakaan minua kiinnosta. Minä olen kiinnostunut tieteestä ja tekniikasta, en politiikasta ja markkinoinnista.

Kyse on kymmenistä tuhansista korkean teknologian työpaikoista ja miljardien arvoisista tilauksista teollisuudelle joten politikoinnista tuskin pääsee eroon.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

offmind
Seuraa 
Viestejä21847
Neutroni
Yksityisten rahoittama avaruustoiminta vesittyy tietoliikennesatelliitteihin ja ehkä jonkinlaiseen avaruusturismiin. Ja jos joku propagandaukko lähetetäänkin johonkin Kuun pinnalle heiluttamaan firman lippua ja hokemaan rahoittajien mainossloganeita, tieteellinen aurinkokuntatutkimus luotaimin ei ainakaan kiinnosta yksityisiä rahoittajia.

Idea lienee siinä, että yksityiset yritykset hoitavat vain rahdin (luotaimen tai vaikka astronauttien) lähettämisen avaruuteen.

Samalla periaatteella kuuasemakin voisi toimia, eli jos yksityisyritykset voivat saada rahtia ja ihmisiä kuuhun halvemmalla kuin NASA ja sitten firmat vain liisaavat aseman NASA:n tutkijoiden käyttöön, niin sehän olisi hyvää bisnestä kaikkien osapuolien kannalta.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Neutroni
[/quote]


[quote author=""]Niinpä. Valitettavasti niillä aivoilla ei tee mitään ilman rahaa. Ehkä sitä saa alkaa henkisesti hyväksymään se tosiasia, että tämä inhimillinen sivistysrypistys oli tällä erää tässä, nyt on hajottamisen ja sotimisen aika ja seuraavat sukupolvet jatkavat aikanaan siitä, mitä on jäljellä.
Juuri viikolla YLE.n asiaohjelmien (radio) joukossa oli tästä sotimisen ja kahakoinin, yms. määrästä. Tällä hetkellä eletään suhteellisesti rauhallisinta aikaa ihmisen kirjoitetussa historiassa ja kehitys on myös menossa yhä hyvään suuntaan. Ohjelmassa todettiin, että tuntuma levottomuuksien lisääntymisestä johtuu tiedotusvälineiden suhteellisen suuresta panostuksesta aiheeseen, joka synnyttää mielikuvan sotivasta ja kahakoivasta maailmasta. Lähteetkin oli esillä ja yliopistoväkeä kommentoimassa niitä, joten henk.koht. uskon asiaan, varsinkin, koska tiesin asian ennestäänkin.

NASA itsessään on periaatteessa kansallinen lupavirasto joka on lailla ominut koko avaruuden itselleen, joten ehkäpä on aika päästää yksityiset ja kansainväliset kansalliset projektit vuorostaan kisaamaan taivaan tutkimuksesta ja luonnonvaroista. Varmaa kuitenkin on, että sotilaallinen ja kansallisen turvallisuuden aspekti tulee USA.ssa jäämään liittovaltiolle.

NASA.n dieetti on luonnollista jatkumoa sen myöntämiselle, ettei edes USA pysty enää viemään suuria tieteellisiä projekteja yksinään omilla verovaroillaan läpi. Avaruuden taloudellinen hyödyntäminen taas ei ole nykytiedon perusteella Avaruushallintoviraston keskeisintä ydinosaamisaluetta.

- Ubi bene, ibi patria -

Mihin sitä NASA:a muutenkaan tarvitaan, kun jenkkiarmeijalla on olemassa jo omia TR3-B ja Aurora UFO:ja? Mustissa projekteissa kymmeniä vuosia kehitteillä ollut teknologia on vähintään 50 vuotta
tavalliselle kuluttajalle suunnattua edistyneempää. Tietoisuuskenttää hyväksikäyttävällä
teknologialla voidaan tehdä ihmeitä. Fyysiset UFOt (esim. amerikkalainen TR-3B ja TR-3B
Aurora) eivät jää ainoiksi sovelluksiksi.

Lukuisat armeijan leivissä olevat tutkijat ovat tulleet esille useiden viime vuosien aikana
ja tarjonneet hyvinkin kattavaa tietoa erilaisista kokeiluista ja projekteista. Mukaan mahtuu
niin aikamatkailua (Tesla oli mukana Philadelphia-kokeessa), teleportaatiota,
tähtiporttikokeiluita, ihmisten kloonaamista, supersotilaita, implanttiteknologiaa,
skalaariteknologiaa (HAARP) jne. jne. lista on loputon.

Reagan puhui joskus muinoin näin:
".. when you stop to think that we're all God's children, wherever we may live in
the world, I couldn't help but say to him, just think how easy his task and mine
might be in these meetings that we held if suddenly there was a threat to this
world from some other species from another planet outside in the universe.
We'd forget all the little local differences that we have between our countries
and we would find out once and for all that we really are all human beings here
on this earth together."

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40517
offmind
Kyse on kymmenistä tuhansista korkean teknologian työpaikoista ja miljardien arvoisista tilauksista teollisuudelle joten politikoinnista tuskin pääsee eroon.En minä sellaista kuvittelekaan, mutta jos saisivat sen politikoinnin ja kähminnän ohessa edes hieman tiedettäkin tehtyä.

offmind
Idea lienee siinä, että yksityiset yritykset hoitavat vain rahdin (luotaimen tai vaikka astronauttien) lähettämisen avaruuteen.Tuo on ihan ymmärrettävää, mutta jos ne aikovat tosiaan lopettaa aurinkokuntatutkimuksen, niin eipä siinä niille yksityisillekään tule tilauksia.

Samalla periaatteella kuuasemakin voisi toimia, eli jos yksityisyritykset voivat saada rahtia ja ihmisiä kuuhun halvemmalla kuin NASA ja sitten firmat vain liisaavat aseman NASA:n tutkijoiden käyttöön, niin sehän olisi hyvää bisnestä kaikkien osapuolien kannalta.Voisi kai se toimia noinkin. Joskin itse olen sitä mieltä, että vielä parempi olisi purkaa NASAn pöhöttynyt byrokratia, joka kuluttaa rahat byrokraattien palkkoihin ja henkilökohtaiseen pätemiseen. Kuitenkin se firma siinä julkisen toimijan ja asiakkaan välissä on lopultakin aina vain turha välistä vetäjä. Asioiden tekeminen maksaa mitä maksaa mutta firma haluaa katteen siihen päälle. Jos julkisen yhteisön byrokratia on vielä kalliimpaa, kyllä minä lähtisin korjaamaan sitä enkä ottaisi sitä ahnetta firmaa väliin. Mutta ymmärrän kyllä, että poliittisessa järjestelmässä, jossa kaikki toimijat ajavat omaa etuaan yli yleisen edun, se on käytännössä mahdotonta ja se firma voi joissain tapauksissa olla toimivista tavoista vähiten huono.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40517
Pacanus Rusticanus
NASA.n dieetti on luonnollista jatkumoa sen myöntämiselle, ettei edes USA pysty enää viemään suuria tieteellisiä projekteja yksinään omilla verovaroillaan läpi. Avaruuden taloudellinen hyödyntäminen taas ei ole nykytiedon perusteella Avaruushallintoviraston keskeisintä ydinosaamisaluetta.Ei se tosiaan ole pystymisestä kiinni, vaan halusta. Nykyään maan johtajat (ennen kaikkea taloudellinen eliitti, joka käytännössä määräilee poliitikkojen puuhat) haluavat ennen kaikkea repiä maksimaaliset rahat omiin taskuihinsa. Kaikki ideologiset yhteiskunnalliset päämäärät, tiede, sivistys, vapaus, oikeus on poljettu mutaan. Niistä jauhetaan ällöttävää paskaa juhlapuheissa, mutta silloin kun pitää lähteä sotimaan veronmaksajien rahojen siirtämiseksi rikkaille, muutama tuhat miljardia on pikkusumma, josta pelkästään katoaa Nasan budjetin verran.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat