Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nyt iski umpisolmu aivoihin. Onko Kuu yötaivaalla uuden kuun aikaan? Tarkoitan, että onko se siellä vaikkei olekaan näkyvissä vai onko Kuu Maan toisella puolen missä on päivä?

http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_phase

Tuossa näyttäisi, että Kuu olisi Maan päivän puolella koko yön. ( <-- Sekava lause )

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30889
Liittynyt16.3.2005
kabus
Nyt iski umpisolmu aivoihin. Onko Kuu yötaivaalla uuden kuun aikaan? Tarkoitan, että onko se siellä vaikkei olekaan näkyvissä vai onko Kuu Maan toisella puolen missä on päivä?Yleisesti ei, koska Kuu on silloin Auringon suunnalla ja Auringon suunnalla on päivä. Kapeita sirppejä joudutaan havainnoimaan vaalealta ilta- tai aamutaivaalta. Napapiirien huonommilla puolilla voi tulla tilanteita, joissa Aurinko on juuri horisontin alapuolella ja uusikuu yläpuolella, mutta sillonkin on päivä ja taivas hyvin valoisa.

Neutroni
kabus
Nyt iski umpisolmu aivoihin. Onko Kuu yötaivaalla uuden kuun aikaan? Tarkoitan, että onko se siellä vaikkei olekaan näkyvissä vai onko Kuu Maan toisella puolen missä on päivä?Yleisesti ei, koska Kuu on silloin Auringon suunnalla ja Auringon suunnalla on päivä. Kapeita sirppejä joudutaan havainnoimaan vaalealta ilta- tai aamutaivaalta. Napapiirien huonommilla puolilla voi tulla tilanteita, joissa Aurinko on juuri horisontin alapuolella ja uusikuu yläpuolella, mutta sillonkin on päivä ja taivas hyvin valoisa.Ok. Eli ajattelin sittenkin oikein. Eli uuden kuun voi nähdä vain päivällä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat