Seuraa 
Viestejä45973

Muistiinpanot hukassa, ja aivot jäässä. Googlaaminen ei tuonut hirveästi vastauksia. Lontoota ei viitsi edes yrittää kun vastaan tulee pääasissa jenkkien hot-neutral-hot -järjestelmiä. Suomeksi taas pääasissa maasulkuihin liittyvää materiaalia, jossa käsiteltiin maakapasitanssia.

Elikkäs kun kolmivaihekuormasta tulee epäsymmetrinen (sanotaan vaikka labrakoe, jossa yhteen vaiheeseen isketään jotain reaktanssia), kuinka lasketaan sen jälkeen tähtipisteen jännite?

Jos tiedetään kuorman teho ja verkon jännite vaihekohtainen resistanssi on helppo laskea. Mutta tuosta nollapisteen laskusta ei ole mitään muistikuvaa. Hämäriä muistikuvia oli, että nollapisteen jännite saadaan yhdellä kaavalla jossa on esitetty vaihejännite ja jokaisen vaiheen impedanssi. Ei vaan ole tullut nyt uudestaa kirjallisuudessa vastaan

Oliko niin yksinkertaista että lasketaan reaktiivisen vaiheen vaihesiirto, sitten summataan jännitteet yhteen ja ylijäävä jännite on nollapistejännite?

Jos näin, voisi jatkokyssärinä laittaa mistä saadaan nollapisteen virta. Tuleeko suoraan nollapisteen jännitteestä ja kuorman tehosta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Eikös tuo tule aivan triviaalisti Kirchoffin kierroilla. Kunhan jännitteillä ja impedanseilla ovat myös vaihekulmat kohdallaan.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Eikös tuo tule aivan triviaalisti Kirchoffin kierroilla. Kunhan jännitteillä ja impedanseilla ovat myös vaihekulmat kohdallaan.Siksipä kysyn kun on vähän epävarmuutta. Jos tiedät asiasta niin voisitko heittää vaikka jonkun esimerkkilaskun?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat