Seuraa 
Viestejä1918

Olen aloittanut kesän loppumisen kynnyksellä Kiinan ja Vennään kielen opiskelun..
Mulla olis sitten tarkoitus syventää alkaneiden kielten opiskelun syvyyttä teippaamalla A4:sia yksiööni seiniin ja hyllyihin yms.

Ajattelin ettei pyörää aina ole tarvis keksiä uudestaan ja ainakin tässä aloitusviestissäni pyrin keskittymään siihen miten kielenopiskelua voisi yleensä tehdä hyvin saati paremmin. Toisekseen muut lukijat saavat minun puolesta vapaasti kommentoida mitä käytännön seikkoja minun kannataa mainitum kontekstin mukaisen apumetodin käyttäänottoproseduureissa ottaa huomioon. Henkilökohtaisesti kun koen tuon visuaalisen muistin olevan eräs tärkeä oppimisen väline minun tapauksessani, näin uskon ja muistelen psykologin minun itse todenneen testien jälkeen.

Kerrottakoon että mulla ei ole nyt tietokonetta, möin sen pois, ehkä alitajuisesti koin että liiallinen pornostelu oli tehnyt koneesta arvaamattoman ja epäsäännöllisesti toimivan kumppanin, kuin henkisen impotentin. Murheellisin mielin joudun siis erottamaan kirjastossa julkisella paikalla ollessani kielten opiskelun ja itsensä kanssa ilakoinnin toisistaan. Suomeksei sanottuna, esim. tulostaessani väri printtejä olis helvetin hyvä jos joku joka todella osaa rautaisesti käyttää Powerpointia kertoisi miten lukitaan Powerpoint dian värit niin ettei joka diassa tarvitse erikseen käyttää aikaa värien valitsemiseen.

Uskoisin taustavärin tai tekstin värin olevan havainnolisuutta lisäävät tekijä. Toiseksi uskon pedanttina ja systemaattisena sivarina että diojen sähköinen tallentaminen ja tulostusmaksujen ylläpitäminen edestauttaa harrastuksen hinnan arvioimista. Se auttaa varmaan siinä ettei toista jotain virhettä joka sitten pitkässä juoksussa kumuloituisi ja olisi hukkaan heitettyä aikaa.. Kuinka kieliopiskelu näin aikuisena toimii? Mitkä ovat yleisimmät puutteet ja tavanomaisimmat edut jos pyrkii olemaan tiedostava ja havannoiva kypsä aikuinen nimeen omaan uuden oppimisen saralla..

Ainiin ja mun tavoitteista, olen valmistunut ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeisinä vuosina merkonomiksi ja uskoisin kielipääoman hankkimisen myötä työllistyväni paremmin esim. Helsingin keskustan suuriin tavarataloihin kuten Tukkimieheen tai Sokokseen..
Toisaalta mun motiivitien kovan ytimen voi tiivistää tuohon http://www.youtube.com/watch?v=F1_PTRdeO-A Sota on murheellinen asia joka tuntuu olleen Suomen osalla keskimäärin 1-3 kertaa vuosisadassa. Joten sitä odotellessa. Uskoisin että kun kovat ajat koittavat olisin arvokkaampi kuin rivimies pelkän rynkynkäsittelytaidon takia..


Äänestykseeen olen liittänyt paikallisesti tärkeän kielen, Ruotsin sekä Urdun ja Arabian sekä Bengalin olen yhdistänyt samaan vaihtariin koska niitä yhdistää sama monoteistinen uskonto enemmän kuin muita.

Äänestykseen liittyvän kysymyksen lista maailman puhutuimmista kielistä:http://tieku.fi/ihminen/psykologia-ja-kayttaytyminen/maailman-11-puhutui...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Vierailija

Jos tämä aloittamani viestiketju saisi enemmän seuraajia ja äänestäjiä taitaisi Ruotsinkielen suosio olla perin murheellissa pohjalukemissa kun asiaa tällä tavalla kysytään..Huolimatta siitä että soisin Ahvenamaalla asuvan myös muita vähemmistöjä kuten ruotsinkielisiä..

Miksi ihmisen kielenopiskelulla olisi jokin suhde puhuttujen kielen määrään?
Opiskelu on aika hienoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Njääh. Kun peruskoulussa ja lukiossa on hakattu lontoota ja tukholmaa päähän, niin uskoisin berliinin opiskelun olevan helpoin ratkaisu hyödyllisyysnäkökulmalla varustettuna. Noilla kahden kielen pohjilla jopa välillä tajuaa jotain pientä, mitä saissea bratwurstin purija sönköttää, vaikka en ole opiskellut sitä pätkääkään.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Vierailija
Starman
Miksi ihmisen kielenopiskelulla olisi jokin suhde puhuttujen kielen määrään?
Opiskelu on aika hienoa.No varmaan siksi koska jotkut ihmiset voivat priorisoida ja ajatella kielen olla työkalu selvitä turistina tai harrastuksen parissa ja työssä pärjäämiseen mitä tulee vapaaehtoiseen itsensä sivistämiseen..

Ja suomalaisten tapauksissa ne maat joilla on jonkin asteista taloudellista ja kulttuurellista painoarvoa on merkittävissä määrin muuta kuin esim. se pakollinen toinen kotimainen..

Suosittelisin Pimsleur:n kursseihin tutustumista: http://www.pimsleurapproach.com/
jos englanti pohjakielenä sujuu. Itse olen opetellut espanjan alkeita kyseisellä metodilla ja
tuntuu että menetelmä on hyvin tehokas. Se on niin interaktiivinen opetusmetodi kuin vain
audionauha voi olla. Etsivä saattaa löytää netistä ilmaisia näytteitä, jotta saa käsityksen
mikä on homman juju.

Kuuminta hottia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat