Seuraa 
Viestejä45973

MIT:stä kajahtaa. OER-aktiivisuus yli 10-kertainen aiempiin verrattuna:

The new compound, composed of cobalt, iron and oxygen with other metals, splits oxygen from water (called the Oxygen Evolution Reaction, or OER) at a rate at least an order of magnitude higher than the compound currently considered the gold standard for such reactions, the team says.http://web.mit.edu/newsoffice/2011/effi ... -1028.html

Lieköhän merkittäväkin askel kohti vetypolttoaineen kaupallistumista?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

kfa
Seuraa 
Viestejä2517

Kemialliset sidosenergiat määrävät happimolekyylin tuottamiseen tarvittavan minimienergian ja katalyyti vähentää tuon minimimäärän lisäksi tarvittavaa energiaa ja/tai lisää reaktion nopeutta. Tässä tapauksessa kyseessä on ilmeisesti reaktion nopeuden lisääntyminen kun uutisessa mainitaan "reaction rate".

Olisi kiva tietää, kuinka paljon hapen ja vedyn tuottaminen maksoi aiemmin ja mikä sen hinta olisi nyt tätä uutta katalyytiä käyttämällä. Reaktion nopeus määrää sen, kuinka suuri tehdas tarvitaan tuottamaan tietty määrä vetyä/happea aikayksikössä.

kfa
Kemialliset sidosenergiat määrävät happimolekyylin tuottamiseen tarvittavan minimienergian ja katalyyti vähentää tuon minimimäärän lisäksi tarvittavaa energiaa ja/tai lisää reaktion nopeutta. Tässä tapauksessa kyseessä on ilmeisesti reaktion nopeuden lisääntyminen kun uutisessa mainitaan "reaction rate".]Kyllä se endotermisessä prosessissa mahdollistaa myös operoinnin matalammissa lämpötiloissa, mikä parantaa energiatehokkuutta.

kfa
Olisi kiva tietää, kuinka paljon hapen ja vedyn tuottaminen maksoi aiemmin ja mikä sen hinta olisi nyt tätä uutta katalyytiä käyttämällä. Reaktion nopeus määrää sen, kuinka suuri tehdas tarvitaan tuottamaan tietty määrä vetyä/happea aikayksikössä.Tästä nyt on kaupallistumiseen vielä varmasti matkaa. On syytä ottaa huomioon, että optimointia tullaan varmasti tekemään ja tämäkin katalyytti varmasti saadaan lisätutkimuksella vielä paremmaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat