Punaviinit

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tästä aiheestahan on monilla foorumeilla paljon juttua.
Ei tämä kuitenkaan ihan epätieteellistä ole, joten minkä maalaiset punkut ovat mielestänne parhaita?
Koska tässä luultavasti tullaan mainitsemaan valmistajia ja merkkejä, niin en halua kantaa vastuuta näistä asioista, vaan jokainen vastatkoon sanomistaan, kuten yleensä.
Itse asiaan:
Chileläiset punaviinit ovat rynnineet kai maailmanlaajuisestikin, mikä tekee niistä erinomaisia?
Mitkä ovat mielestänne," minimaalisista" viinintuottjamaista parhaita?
Mistä tulevat mielestänne parhaat punaviinit?
Jos pannaan 10 € rajaksi, mitkä olisivat parhaita viinimaita?
Punaviinin arvostteleminen tietysti riippuu aina nauttimistilanteesta ja erilaiset viinit sopivat eri tilanteisiin.

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Minä pidän tästä: Torres Gran Sangre de Toro

Pippuripihvi ja tuota juomaksi! Maksaa kyllä enemmän kuin kympin 12-13€ muistaakseni?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Starman

Chileläiset punaviinit ovat rynnineet kai maailmanlaajuisestikin, mikä tekee niistä erinomaisia?
Mitkä ovat mielestänne," minimaalisista" viinintuottjamaista parhaita?
Mistä tulevat mielestänne parhaat punaviinit?
Jos pannaan 10 € rajaksi, mitkä olisivat parhaita viinimaita?
Punaviinin arvostteleminen tietysti riippuu aina nauttimistilanteesta ja erilaiset viinit sopivat eri tilanteisiin.



Yleensä muistetaan kertoa, että eurooppaan iski viinikirva (Phylloxera vastatrix 1860-luvulla ja sen seurauksena koko viininviljely uhkasi kadota. Avuksi keksittiin perinteisten lajikkeiden ymppääminen amerikkalaisiin kirvalle vastustuskykyisiin juurakoihin.

Chilessä ja käsittääkseni koko etäläisessä amerikassa viinikirvaa ei olla tavattu. Sieltä onki löytynyt semmoinenkin vanha hyvä lajike kuin Carmenera, jonka jo pelättiin hävinneen kokonaan. Chilessä on myös hyvät olosuhteet - lisäksi tarvitaan myös taitoa. Viinisuositukeseni olkoonkin tällä kertaa hieno eurooppalaisen viinitalon ammattitaidolla tuottama Carmenere:

http://www.alko.fi/tuotteet/fi/440067

Muut maistavami eivät ole lähellekään yhtä maistuvia

iMuke
Seuraa 
Viestejä1339
Liittynyt13.3.2008

Maailman vanhimmalta viinintuotantoalueelta, Georgiasta, löytyy esim. saperavi -rypäleestä valmistettuja hyviä viinejä. Mielestäni toinen hyvä viinimaa on Albania. Sikäläiset viinit, kuten Arberi tai vaikkapa Gustavo, ovat erittäin herkullisia. Afghanistanissa kasvaa erittäin makeita ja hyviä rypäleitä ja vaikka se nykyisin kuulostaakin aika oudolta, niin vielä n. 30 vuotta sitten siellä tehtiin todella hyviä ja laadukkaita viinejä. Ikävä kyllä en ole saanut sellaista koskaan maistaa, ehkä jollakin vanhemmalla palstalaisella on muistikuvia maan viineistä?

Vierailija

Australialaiset punaviinit ovat mielestäni melko oivallisia. Makunystyräni eivät välttämättä ole kaikkein hienostuneimpia, mutta aussipunkuissa viehättää robusti luonne, teeskentelemätön tanniini, aito kengurunhaju ja pari %-yksikköä korkeampi alkoholipitoisuus.

Vierailija

Italialainen tai espanjalainen viini on parasta. Hinta ei ratkaise. Itse vaadin aina aidon korkin eli korkkipuuta. Myös haluan raikkaan makuista (suurin osa on bakteerien hapattamia ja kitkeriä. Viinien kovimmat vihaajat yleensä juuri aloittavat viinistelyn huonoista viineistä. Viini on joko hieno juoma tai todella kuraa! Hyvällä hygienialla ja kärisväisyydellä karahvin viineistä saa käytettyä paljon alkon viinejä maukkaampia!

Vierailija
IFEUN_2.0
Australialaiset punaviinit ovat mielestäni melko oivallisia. Makunystyräni eivät välttämättä ole kaikkein hienostuneimpia, mutta aussipunkuissa viehättää robusti luonne, teeskentelemätön tanniini, aito kengurunhaju ja pari %-yksikköä korkeampi alkoholipitoisuus.



Alkoholipitoisuudella ei ole paljoa merkitystä viinin laadun kanssa. Ne on ne toiset juomat sitten jos viinaa halutaan. Oluessa ja viinissä täyteläisyys on tärkeämpää. Alkoholi toki kuuluu osaksi viiniä, mutta on ns. välttämätön paha ja viinin myrkky. Viinirypäleissä itsessään on paljon eroja jotka vaikuttavat viiniin ehkä valmistustapaakin enemmän. Hämmästyin viime keväänä Brasiliassa kadulta ostaessani viinirypäleitä. Olivat ikäänkuin puoliksi käyneet. Paikallisissa super marketeissa ei ollut yhtä täyteläisiä rypäleitä saati sitten Suomessa! Punaviinimäinen voimakas aromi. Ei vielä käynyt mutta juuri viimeisillään kypsynyt. Kaupan rypäleet lie ns. raakoja ja keinotekoisesti kasvatettu ja kypsennetty. Mies käsittääkseni kauppasi pienillä plantaaseilla kasvatettuja hedelmiä eikä normi teollisia. Tämä lie selittänee eron myös viinien eroissa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä32792
Liittynyt6.12.2009
Starman
Tästä aiheestahan on monilla foorumeilla paljon juttua.
Ei tämä kuitenkaan ihan epätieteellistä ole, joten minkä maalaiset punkut ovat mielestänne parhaita?
Koska tässä luultavasti tullaan mainitsemaan valmistajia ja merkkejä, niin en halua kantaa vastuuta näistä asioista, vaan jokainen vastatkoon sanomistaan, kuten yleensä.
Itse asiaan:
Chileläiset punaviinit ovat rynnineet kai maailmanlaajuisestikin, mikä tekee niistä erinomaisia?
Mitkä ovat mielestänne," minimaalisista" viinintuottjamaista parhaita?
Mistä tulevat mielestänne parhaat punaviinit?
Jos pannaan 10 € rajaksi, mitkä olisivat parhaita viinimaita?
Punaviinin arvostteleminen tietysti riippuu aina nauttimistilanteesta ja erilaiset viinit sopivat eri tilanteisiin.



Aineen viinit- loytyy kympin kantturoissa myos, kannatta kokeilla. Luumua, laktritsaa ja kypsää kirsiikkaa..
http://www.jaboulet.com/Website/site/eng_prehome.htm

Ja "toisen suulla ei voi maistaa" joten ensin valikoimaa ja rohkeesti omat "makutuomiot"

Vierailija

Menen Chilen puolelle punaviineissä. Ainakin Gato Negro on meikäläisen suun makuinen, silloin kun viinipuolen kanssa joutuu läträämään. Jostain syystä tuo mainittu viini ei myöskään saa aikaan sitä järkyttävää hedaria, minkä yleensä saan punaviineistä. Mene ja tiedä sitten missä "vika"?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
FLC
Menen Chilen puolelle punaviineissä. Ainakin Gato Negro on meikäläisen suun makuinen, silloin kun viinipuolen kanssa joutuu läträämään. Jostain syystä tuo mainittu viini ei myöskään saa aikaan sitä järkyttävää hedaria, minkä yleensä saan punaviineistä. Mene ja tiedä sitten missä "vika"?



Tanniineistahan tuo päänsärky yleensä tulee. Gato Negroakin on kahta versiota: Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypäleistä tehdyt.

Vierailija
Volitans
FLC
Menen Chilen puolelle punaviineissä. Ainakin Gato Negro on meikäläisen suun makuinen, silloin kun viinipuolen kanssa joutuu läträämään. Jostain syystä tuo mainittu viini ei myöskään saa aikaan sitä järkyttävää hedaria, minkä yleensä saan punaviineistä. Mene ja tiedä sitten missä "vika"?



Tanniineistahan tuo päänsärky yleensä tulee. Gato Negroakin on kahta versiota: Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypäleistä tehdyt.



En ole muuten noin tarkkaan sitä koskaan katsonutkaan Mutta voisin uskoa, että varmasti molempia versioita on tullut maistettua, mutta ilman mitään havaittavaa eroa. Minä kun en nuuhki, pyörittele lasia ja purskuttele vaan kaadan suoraan soppatorvesta alas silloin kun on sen vuoro safkatessa.

Vierailija
Vpää
IFEUN_2.0
Australialaiset punaviinit ovat mielestäni melko oivallisia. Makunystyräni eivät välttämättä ole kaikkein hienostuneimpia, mutta aussipunkuissa viehättää robusti luonne, teeskentelemätön tanniini, aito kengurunhaju ja pari %-yksikköä korkeampi alkoholipitoisuus.



Alkoholipitoisuudella ei ole paljoa merkitystä viinin laadun kanssa..



No kyllä sillä on. Jos on maistanut edes siemauksen alkoholitonta Pirkka-viiniä (marjamehua), tietää eron. Perinteisen punaviiniin pitoisuus on siinä 12%, mutta ausseilla jotain 13-13,5%. Ei ole iso ero, mutta maistuu paremmalta grillatun vompattipihvin kanssa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Minä en viineistä mitään tiedä, mutta Ranskan Vouvraystä joltakin tilalta tuomamme valkoviini oli parempaa kuin mikään muu valkoviini jota olen maistanut. En ole kaikkia maailman valkoviinejä maistanut koska en edes tykkää valkoviinistä, mutta voisin melkein väittää ettei Alkosta löydy vastaavaa, ainakaan kovin halvalla. Koska se oli hyvää viiniä, siis minä pidin siitä. Ei ollut sellaista esanssin ja pikaliiman makuista myrkkyä. Tai sitten olen juonut Alkosta vaan vääriä valkkareita. Siis makunsa kullakin, joku toinen ehkä ei tykkäisi.

くそっ!

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
FLC

En ole muuten noin tarkkaan sitä koskaan katsonutkaan Mutta voisin uskoa, että varmasti molempia versioita on tullut maistettua, mutta ilman mitään havaittavaa eroa. Minä kun en nuuhki, pyörittele lasia ja purskuttele vaan kaadan suoraan soppatorvesta alas silloin kun on sen vuoro safkatessa.



Merlot rypäleessä on vähemmän tanniinenja, kuin paksukuorisessa Cabernet Sauvignon'issa - vaikkakin Alko kertoo molempien versioiden olevan keskitanniinisia. Väittäisin silti, että Merlot-versiossa tanniineja on vähemmän.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3262
Liittynyt16.3.2005

Eteläafrikkalaisissa on herkullisia punaviinejä! Alkoholista sen verran, että en mielelläni osta alle 13 prosenttista punaviiniä, sillä noilla tienoilla tuntuu olevan raja, jota miedommissa riski luihuhkoon makuun kasvaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat