Seuraa 
Viestejä451

Lääkärithän eivät voi suositella ihmisille tasoittavaa krapularyyppyä, koska käytännössä krapularyyppy johtaa helposti juopottelun jatkamiseen ja ryyppykierteeseen.

Mutta jos ajatellaan satunnaista perjantaijuhlijaa, jolla ei ole juuri riskiä alkoholismin kehittymisestä, niin voisiko krapularyypyllä olla jopa terveydellisiä etuja? Krapulahan aiheuttaa elimistöön stressitilan, ja voisi ajatella, että tasoitus lievittäisi tätä stressipiikkiä ja siten vähentäisi elimistön kokemaa kuormitusta.

"Raju humala johtaa helposti krapulassa alkavaan ja hengenvaaralliseen sydämen rytmin häiriöön - eteisvärinään. Sydänlihas rappeutuu pitkällisen ja runsaan käytön seurauksena. "

Lääketieteessä tunnetaan tietenkin hyvin se tosiseikka, että pitemmän juopotteluputken katkaiseminen yhtäkkisesti on hengenvaarallista. Siksi katkaisuhoitoon kuuluu lääkitys, jolla alkoholinkäytön lopetuksen vaikutuksia eliminoidaan. Juopot itse tietävät myös tämän, ja jos lopettavat juomisen itse, ilman lääkärin avustusta, tekevät sen vähentämällä juomista asteittain.

Ei kai krapula nuorta ja tervettä naista tapa, mutta kenties iäkkäämmällä ihmisellä krapula voi vaikuttaa esimerkiksi sydänkohtauksen tai aivoinfarktin riskiin.

  • ylös 3
  • alas 0

Kommentit (4)

Jos se helpottaa oloa, silloin se luultavasti on terveellisempää. Terveellisintä voisi kuitenkin olla, että päättää ryyppyillan runsaaseen annokseen vettä, jolloin aamun krapulaan ei ehkä tarvitse tasoittavaa ... tai ainakin eräässä testissä väittivät, että kaksi tuopillista ennen nukkumaanmenoa huomattavasti helpotti aamun krapulaa. Siitä lähtien olen yrittänyt noudattaa samaa tapaa ja juoda runsaasti vettä, enkä ole aamun krapuloista sittemmin kärsinyt. Tosin, myös ryyppääminen muutenkin on sittemmin vähentynyt ...

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

Nyt kaikkien myrkkyjen äiti on loytynyt

Varo veismyrkytystä!

Vesi on ihmisen hyvinvoinnin kannalta elintärkeää, mutta liika vedenjuonti voi olla vaarallista. Teho-osastolle tuodaan ihmisiä vesimyrkytyksen takia, sillä liiallinen nesteen juonti voi tiputtaa veren natriumpitoisuuden vaarallisen alhaalle.

Normaali veren natriumpitoisuus pyörii 140 paikkeilla. Kun se laskee 110 paikkeille, voi tulla tajuntahäiriöitä.

Sisätautien apulaisylilääkäri Jarkko Nurmisen mukaan suurin osa sairaalaan tuotavista vesimyrkytyspotilaista on saanut myrkytyksen liiallisen oluen nauttimisen takia. Joukossa on myös nuoria tyttöjä, jotka ovat juoneet liikaa vettä. Myös joihinkin psyykkisiin sairauksiin liittyy hillitön tarve juoda vettä.

Vesimyrkytystä ei voi onneksi saada huomaamatta. Se vaatii 5-10 litran päivittäistä nesteen nauttimista.

- Jos päivässä juo korillisen kaljaa ja vielä nopeasti, natriumpitoisuus laskee varmasti. Kun juomista jatkuu päivästä toiseen, voi tulla vesimyrkytys, Nurminen sanoo.
Suolaa, suolaa enemmän suolaa!

http://www.youtube.com/watch?v=YbmF_YRqE_I

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä40548
Emotion Science
Mutta jos ajatellaan satunnaista perjantaijuhlijaa, jolla ei ole juuri riskiä alkoholismin kehittymisestä, niin voisiko krapularyypyllä olla jopa terveydellisiä etuja?

...

"Raju humala johtaa helposti krapulassa alkavaan ja hengenvaaralliseen sydämen rytmin häiriöön - eteisvärinään. Sydänlihas rappeutuu pitkällisen ja runsaan käytön seurauksena. "

Lääketieteessä tunnetaan tietenkin hyvin se tosiseikka, että pitemmän juopotteluputken katkaiseminen yhtäkkisesti on hengenvaarallista.
Eikö tuossa ole mielestäsi mitään ristiriitaa? Ei se lauantai-aamun krapula ole sille satunnaiselle perjantaijuhlijalle vaarallinen, vaikka olisi hieman iäkkäämpikin. Sen tasoittamisella on varmasti suurempi riski saada juominen jatkumaan koko viikonlopun ja johtaa alkoholinkäytön muuttumiseen pahemmaksi kuin satunnainen perjantairyypiskely. Sitten kun aletaan maanantaina kärsiä torstaina alkaneen rännin krapulaa, voi jo tasoittelu olla terveydellisesti perusteluta, mutta siinä vaiheessa alkoholisti ei enää pysty itse säätelemään sitä tasoitteluaan.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

Juomiseen "kannustavia" tutkimuksia..

Alkoholi on pahin päihde, ja vieläpä selvästi vaarallisin, arvioi brittitutkimus. Viina on vaarallisempaa kuin heroiini ja poltettava kokaiini crack, jotka ovat tutkimuksen mukaan vasta toiseksi ja kolmanneksi vahingollisimpia.Alkoholi sai vahingollisuudestaan yleisarvosanan 72 yhdeksän muuttujan perusteella, kun heroiini sai yleisarvonsanan 55 ja crack 54.

Jos arvioidaan päihteen vaarallisuutta vain käyttäjälle itselleen aiheutuvan vahingon perusteella, vaarallisimpia ovat heroiini, crack ja metamfetamiini. Vaarallisimpia sen sijaan muille ovat alkoholi, heroiini ja crack.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Bri ... 5261337367

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat