Seuraa 
Viestejä45973

Eutanasia. Sana vaikuttaa olevan kirosana monelle suomalaiselle. Eutanasiaa pidetään julmana tekona, miltei jopa toisen ihmisen tappamiseen rinnastettavana tekona. Miksi? Tarkoituksenahan on kuitenkin toisen olon helpottaminen – eutanasiaa ei kuitenkaan tehdä terveille ihmisille, ainakaan tarkoituksella.

Vaikkei Suomen lainsäädäntö ole hyväksynyt eutanasiaa, on se kuitenkin yleisempää kuin uskotaan. Lakia kierrellään aiheuttamalla kuolemantapauksia perättömillä diagnooseilla sekä lääkkeillä, joiden sanotaan auttavan, mutta jotka todellisuudessa edesauttavat potilaan kuolemaa. Kustannussyistä on liian kallista pitää vihannesta sängynpohjalla. Näin esimerkiksi vanhainkodeissa. Vanhukset lääkitään helppohoitoisiksi ja tiedottomiksi, jolloin heidät on helppo laiminlyödä ruoan sekä juoman suhteen, sillä he ovat kykenemättömiä kertomaan huonosta olostaan. Lopulta, kun ravinnon puute on heikentänyt heitä tarpeeksi, vahvat lääkkeet ottavat voiton ja vanhus on mennyttä. ”Poissa silmistä, poissa mielestä” – siksi asiasta vaietaan.

Eutanasiaa voidaan pitää positiivisena ja loogisena asiana. Suomen valtio on taloudellisessa kriisissä, kun velkaa on enemmän kuin tuloja sekä ikärakenne on vääristynyt: eläkeläisiä on enemmän kuin syntyviä. Asiaan on helppo ratkaisu: EUTANASIA. Mikä olisi sen parempi ratkaisu valtion talouskriisin ratkaisuun kuin eläkeläisistä eroon hankkiutuminen? Eläkerahat säästyy, terveydenhuoltokustannukset pienenevät ja työssäkäyvien verorahat voidaan käyttää muuhun.

Mitä mieltä olette? Jos valintana on eettisten arvojen ylläpitäminen tässä hetkessä eli eutanasian vastustaminen ja sen moraalinen paheksunta tai tulevaisuuteen panostaminen ikärakennetta korjaamalla ja elinolojen parantaminen tulevaisuudessa, kumpi on oikein?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Oletkos näitä NWO-kavereita?

EUTHANASIA AND THE "DEMISE PILL"

Everybody has a right to live only so long. The old are no longer useful. They become a burden. You should be ready to accept death. Most people are. An arbitrary age limit could be established. After all, you have a right to only so many steak dinners, so many orgasms, and so many good pleasures in life. And after you have had enough of them and you're no longer productive, working, and contributing, then you should be ready to step aside for the next generation. Some things that would help people realize that they had lived long enough, he mentioned several of these - I don't remember them all - here are a few - use of very pale printing ink on forms that people .. are necessary to fill out, so that older people wouldn't be able to read the pale ink as easily and would need to go to younger people for help. Automobile traffic patterns - there would be more high-speed traffic lanes .. traffic patterns that would .. that older people with their slower reflexes would have trouble dealing with and thus, lose some of their independence.

LIMITING ACCESS TO AFFORDABLE MEDICAL CARE
MAKES ELIMINATING ELDERLY EASIER

A big item .. was elaborated at some length was the cost of medical care would be made burdensomely high. Medical care would be connected very closely with one's work but also would be made very, very high in cost so that it would simply be unavailable to people beyond a certain time. And unless they had a remarkably rich, supporting family, they would just have to do without care. And the idea was that if everybody says, "Enough! What a burden it is on the young to try to maintain the old people," then the young would become agreeable to helping Mom and Dad along the way, provided this was done humanely and with dignity. And then the example was - there could be like a nice, farewell party, a real celebration. Mom and Dad had done a good job. And then after the party's over they take the "demise pill."

PLANNING THE CONTROL OVER MEDICINE

jne..


http://100777.com/nwo/barbarians

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
Odyzz

Eutanasiaa voidaan pitää positiivisena ja loogisena asiana. Suomen valtio on taloudellisessa kriisissä, kun velkaa on enemmän kuin tuloja sekä ikärakenne on vääristynyt: eläkeläisiä on enemmän kuin syntyviä. Asiaan on helppo ratkaisu: EUTANASIA. Mikä olisi sen parempi ratkaisu valtion talouskriisin ratkaisuun kuin eläkeläisistä eroon hankkiutuminen? Eläkerahat säästyy, terveydenhuoltokustannukset pienenevät ja työssäkäyvien verorahat voidaan käyttää muuhun.
No mikä ettei, ehdottaja ensin.

Odyzzeuksen ensimmäinen viesti Tiedepalstalla ja aloitat sen ilmoittamalla halun tappaa ihmisiä rahan vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Eutanasia potilaan itse sitä haluamatta on mielestäni väärin aina, se on murha. Kustannussyistä viis, ei ketään saa tappaa rahan takia. Mutta ehkä muuten eutanasia voisi olla ok, siihen vain pitäisi luoda todella tarkat lakisysteemit ettei vahinkoja pääse sattumaan. Potilaan pitää olla jotenkin varmuudella sen verran tietoinen ja tajuissaan että voidaan katsoa hänen ihan oikeasti haluavan sitä eikä vain lääkehuurujen tai muun sekavuuden takia. Pitää olla omaisia ja ainakin kaksi lääkäriä ja sairaanhoitaja todistamassa potilaan lausuntoa siitä että hän haluaa kuolla kun sattuu niin paljon. Yms. Ehkä menee loppupeleissä niin hankalaksi että parempi kun ei ole laillista?

くそっ!

Vierailija

Taloudellisista syistä murhaaminen on naurettavinta mitä voi olla. Rahaa voidaan lisätä systeemiin näppäintä painamalla vaikka 1000 miljardia. Ongelmanahan nykyään onkin rahan kerääntyminen(ryöstökapitalismi) joillekin niin, että se ei kierrä systeemissä ja täten alentaa muiden elintasoa inflaation muodossa. Juurihan oli uutisissa, että palkansaajien palkat kasvoivat 3% ja pääomatulot 22%. Tämä 22% kasvuhan on revitty työntekijöiden selkänahasta.

Ratkaisuna olisi velattoman rahan luominen systeemiin, jotta rahaa ei tarvitsisi painaa pelkästään sen vuoksi, jotta systeemi pysyy pystössä. Tätä yritti Libya ja aikanaan Kennedy. Myös Roosevelt oli muistaakseni tämän kannalla.

Nythän raha luodaan liikkeelle ja siitä vaaditaan korko. P on pääoma, I on korko. Raha luodaan siis ja siitä vaaditaan korko.

Lainaajalle annetaan siis P, mutta vaaditaan P + I. Jostain systeemin ulkopuolelta täytyisi tulla rahaa (eli uutta lainaa systeemiin), jotta velka voitaisiin maksaa pois. Tähän perustuu ikuisen kasvun oletus. Rahaa on tultava systeemiin koko ajan lisää, jotta velkapyramidi pysyy jotenkuten pystössä. Talouden on kasvettava jollain prosentilla tai koko systeemi kaatuu. Kyseessä on eksponentiaalinen sarja. Tätä mekanismia osaltaan vahvistaa osittaisvarantoperiaatteella toimiva pankkijärjestelmä, joska toimii pyramidihuijauksen tapaan. Pankki voi lainata pääomaansa vastaan rahaa tietyn summan. Tämän voi laskea helposti vakavaraisuusprosentista. Jos se on 10% niin pankki voi lainata 1/0.1 kertaisesti ulos rahaa eli kymmenkertaisesti.

Jos raha kiertäisi systeemissä optimaalisesti olisi teoriassa mahdollista maksaa laina pois. Tämä kuitenkaan ei toteudu vaan rahaa kasautuu joillekin ja nämä investoivat ne edelleen vaatien uutta korkoa (=tuottoa) pääomalleen. Lisäksi nykyistä järjestelmää horjuttaa erilaiset finanssi-instrumentit, joiden arvo on moninkertainen verrattuna maailman BKT:n.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Ensimmäinen kuolema kapitalisti-imperialisteile. Silloin ei tarttisi tappaa mummoja. Samalla päästäisiin eroon suurimmasta osasta saatananpalvojia ja muita riivattuja. Porvarit roviolle (en tarkoita sitä firmaa)

Goswell
Seuraa 
Viestejä18339
kohveeman
Lisäksi nykyistä järjestelmää horjuttaa erilaiset finanssi-instrumentit, joiden arvo on moninkertainen verrattuna maailman BKT:n.Hieno sana, finanssi-instrumentit. Vaan mitähän nuo on oikeasti. KKK, Kikkailua Kapitaalin Kasvattamiseksi. Toisin sanoen kusetusta, finanssikuplan puhaltamista.

Minun mielestä noin.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Ronron
Eutanasia potilaan itse sitä haluamatta on mielestäni väärin aina, se on murha. Kustannussyistä viis, ei ketään saa tappaa rahan takia. Mutta ehkä muuten eutanasia voisi olla ok, siihen vain pitäisi luoda todella tarkat lakisysteemit ettei vahinkoja pääse sattumaan. Potilaan pitää olla jotenkin varmuudella sen verran tietoinen ja tajuissaan että voidaan katsoa hänen ihan oikeasti haluavan sitä eikä vain lääkehuurujen tai muun sekavuuden takia. Pitää olla omaisia ja ainakin kaksi lääkäriä ja sairaanhoitaja todistamassa potilaan lausuntoa siitä että hän haluaa kuolla kun sattuu niin paljon. Yms. Ehkä menee loppupeleissä niin hankalaksi että parempi kun ei ole laillista?Hyvin kirjoitettu.

Nimenomaan tuo potilaan oman todellisen tahdon todentaminen on... no, väittäisin että se on mahdotonta. Kovissa kivuissa ja / tai lääkepöllyissä oleva ihminen on helppoa manipuloida "haluamaan" eutanasiaa, vaikka perinnön tai muun motiivin vuoksi. Tai sitten vaan ihan huvikseen. Ihmisten joukossa on riittämiin paskiaisia, jotka varmasti väärinkäyttäisivät systeemiä mahdollisuuden tullen.

Periaatteessa kannatettava ja inhimillinen asia kyllä mielestäni, mutta kuten kirjoitit... "Ehkä menee loppupeleissä niin hankalaksi että parempi kun ei ole laillista?".

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Vierailija

Jossain keskieuroopan maassahan pyörii pari mummoa vapaaehtoisvoimin lopettamassa ihmisiä sovittuna kellonlyömänä.
Katsoin joskus dokkarin jossa proseduuri suoritettiin. Työ on kuulemma sen verran rankkaa, että kuoleman enkeleistä on jopa pulaa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

Odyzzeus, rohkeasti vain keskustelemaan keskutelun aloittajana vai juoksitko jo jonkin ideologian helmojen alle piiloon?

Oletko muuten laskenut montako metria asfalttitietä yhdellä vanhalla ihmisellä kustantas?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40501
Goswell
kohveeman
Lisäksi nykyistä järjestelmää horjuttaa erilaiset finanssi-instrumentit, joiden arvo on moninkertainen verrattuna maailman BKT:n.Hieno sana, finanssi-instrumentit. Vaan mitähän nuo on oikeasti. KKK, Kikkailua Kapitaalin Kasvattamiseksi. Toisin sanoen kusetusta, finanssikuplan puhaltamista.Sitäpä hyvinkin. Koko finanssisektori ei tuota mitään, vaan vain loisii raaka-ainetuotannon ja jalostuksen siivellä. Nuo finanssi-instrumentit ovat vain erilaisia kikkoja, joilla finanssialan ihmiset yrittävät kasvattaa sitä osuutta, jonka he kuppaavat todellisesta tuotannosta. Niin kauan homma toimii hyvin, kun loisiva ala on tuotantoon nähden riittävän pieni, mutta niin kuin on monta kertaa nähty, se pyrkii paisumaan ja se tuottaa epästabiiliutta talouteen.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
jees
Jossain keskieuroopan maassahan pyörii pari mummoa vapaaehtoisvoimin lopettamassa ihmisiä sovittuna kellonlyömänä.
Katsoin joskus dokkarin jossa proseduuri suoritettiin. Työ on kuulemma sen verran rankkaa, että kuoleman enkeleistä on jopa pulaa.
ei välttämättä rankkaa, siitä ei vain makseta korvausta.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Vierailija
taucalm
jees
Jossain keskieuroopan maassahan pyörii pari mummoa vapaaehtoisvoimin lopettamassa ihmisiä sovittuna kellonlyömänä.
Katsoin joskus dokkarin jossa proseduuri suoritettiin. Työ on kuulemma sen verran rankkaa, että kuoleman enkeleistä on jopa pulaa.
ei välttämättä rankkaa, siitä ei vain makseta korvausta.Pitäisikö siitä maksaa korvauksia?

EUTANASIA. Mikä olisi sen parempi ratkaisu valtion talouskriisin ratkaisuun kuin eläkeläisistä eroon hankkiutuminen? Eläkerahat säästyy,

Alkaa varmaan suhtautuminen eläkeiän nostoonkin olemaan hiukan suopeampaa, kun tietää mikä työuran jälkeen odottaa.
Eikös ne eläkeläisetkin niitä eläkerahojaan johonkin käytä(esim. hoitomaksut), ei kait ne kierrosta poistu, kuluttajia ne on mummot ja papatkin. Jonkunverran tulisi myös lisää työttömiä vanhusten hoidon alalta, kait.

Neutroni

Sitäpä hyvinkin. Koko finanssisektori ei tuota mitään, vaan vain loisii raaka-ainetuotannon ja jalostuksen siivellä. Nuo finanssi-instrumentit ovat vain erilaisia kikkoja, joilla finanssialan ihmiset yrittävät kasvattaa sitä osuutta, jonka he kuppaavat todellisesta tuotannosta. Niin kauan homma toimii hyvin, kun loisiva ala on tuotantoon nähden riittävän pieni, mutta niin kuin on monta kertaa nähty, se pyrkii paisumaan ja se tuottaa epästabiiliutta talouteen.Toinen vastaava on palvelusektori, joka toimii suoraan tuotteiden kuluttamisen pohjalta. Kyseessä on näennäistyö, jossa ihmiset kuppaavat itselleen rahaa keksimällä mitä erikoisempia konsteja olla tekemättä oikeasti mitään. Sisällöntuotanto, erilaiset koirasalongit, kauppiaat, lakimiehet, puhelinmyyjät, mainostajat, konsultit yms. kuluttavat resursseja tuottaakseen "virtuaalista hyötyä" jolla ei ole oikeasti mitään merkitystä, mutta sitä tehdään koska sille on kulutusyhteiskunnassa paljon kysyntää eli siitä maksetaan, ja se on kevyempää työtä kuin heilua nilkat paskassa ratatyömaalla.

Tämän turhan kulutuksen takia energian ja varsinaisen suorittavan työn hinta on korkea, kun yhä useampi siirtyy "paskaduuneista" näihin mukaviin konttorihommiin, ja sen seurauksena yhteiskunnan tuottavuus laskee. Sitä sitten paikataan lainarahalla ja yhteiskunnan palveluja huonontamalla.

Finanssisektori ei sentään tuhlaa resursseja - se vain siirtelee niitä taskusta toiseen. Palvelusektori puolestaan kuluttaa kaikkien omaisuutta Angry Birdseihin ja Nenäpäiviin, ja VR:n lippusekoiluihin sekä kaikkeen muuhun täysin epäolennaiseen roskaan, koska se on kivaa. Pusataan jotain nettisivuja, ja siitä vielä maksetaan - mikäs sen parempi?

Sitten kun säkki on tyhjä, aletaan osoitella sormella että perkele, sinä kapitalisti meidät köyhdytit. En suinkaan itse, yliopiston käynyt humanisti joka ei päivääkään ole tuottavaa työtä tehnyt - ei koskaan lapioon tarttunut. Kirkkolatina on minun alani, ja siitä tulee minulle elantoni maksettavan ettäs tiedät.

Suomen taloudesta 68,2% on palvelualoilla. Persetuntumalta ehkä viidennes siitä tuottaa jotain todellista hyötyä joka nostaa yhteiskunnan tuottavuutta, ja loput sitten kuluttavat sitä. Tämä on se todellinen syy miksi tehtaat muuttavat Kiinaan. Yhteiskunnassa jossa syömisestä maksetaan enemmän kuin tekemisestä, ei voi tehdä mitään.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
kopernikustako
EUTANASIA. Mikä olisi sen parempi ratkaisu valtion talouskriisin ratkaisuun kuin eläkeläisistä eroon hankkiutuminen? Eläkerahat säästyy,

Alkaa varmaan suhtautuminen eläkeiän nostoonkin olemaan hiukan suopeampaa, kun tietää mikä työuran jälkeen odottaa.
Eikös ne eläkeläisetkin niitä eläkerahojaan johonkin käytä(esim. hoitomaksut), ei kait ne kierrosta poistu, kuluttajia ne on mummot ja papatkin. Jonkunverran tulisi myös lisää työttömiä vanhusten hoidon alalta, kait.Ei saa ajatella enään, ideologiassa ajatukset on ajateltu ja on ideologian toteutuksen aika...

Vierailija
Eutanasiaa voidaan pitää positiivisena ja loogisena asiana. Suomen valtio on taloudellisessa kriisissä, kun velkaa on enemmän kuin tuloja

Koska ikäsyrjintä on lainvastaista pitäisi tuolla sinun logiikalla antaa se viimeinen menolippu kaikille jotka eivät ole nettomaksajia, tietenkin suuruusjärjestyksessä, jotta maksimaalisiin "säästöihin" päästäisiin mahdollisimman pienellä "kulurakenteella".

Sairasta edes mietiskellä asiaa. Ei Suomen valtio ole missään kriisissä, menopuolella on niin paljon kaikenlaista hömppää että budjetti olisi heti kuosissa kun kansa vain haluaisi korruption loppuvan. Mutta ei halua, niin jatketaan nyt niin kauan kunnes noutaja koittaa.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Veikko
... Kirkkolatina....Kyllä sitä jotkut muinaiskirkkoslaavin tutkimiseenkin kuppaa yhteiskunnan rahaa ihan väikkärin vääntämiseen asti.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Kiitän vastauksista ja siitä että ihmisillä on moraalit kohdillaan. Olisi varmaan pitänyt laittaa hymiö perään että sarkasmi olisi tullut esiin hieman paremmin...
Henkilökohtaisesti olen huolestuneempi vanhustenhoidosta ja heidän kunnioituksestaan kuin suomen taloustilanteesta koska itse en rahataloutta kannata. Mutta asiaan: tälläkin hetkellä ihmiset istuvat täällä foorumeilla, ja monella on mummot ja vaarit vanhainkodissa "poissa omalta vastuulta". Lähihoitajilla on liikaa töitä ja palkkakin on huono, eikä vanhuksien huonoja oloja voi pitää heidän syynään.
Kaikkialla ollaan kiinnostuneita siitä kuinka paljon rahaa vanhustenhoitoon yms. menee, muttei niinkään siitä mitkä heidän olonsa ovat. Toki sitä kritisoidaan ja paheksutaan, mutta samalla annetaan oma isoäiti hoidettavaksi. Mitäpä muutakaan voisi tehdä henkilölle joka ei voi hoitaa itseään tai tarvii jonkun valvomaan lääkitystä. Oma alzheimerin tautia sairastava mummoni asuu perheeni kanssa, ja se on meille ihan luonnollista. Lasten tehtävä on hoitaa vanhempiaan jotka hoitivat heitä ja toivat tähän maailmaan. Ei siinä sen kummempaa.
Jatkaakseni todelliseen aiheeseeni eli eutanasiaan, voisin alustaa tätä sillä että se on paljon yleisempää kuin sen uskotaan olevan. Se vain muotoillaan eri lailla, jolloin se on hyväksyttävää. Parantumattomasti sairaan hoito voidaan lopettaa vedoten sen hyödyttömyyteen. Monesti kyseinen hoito pitäisi potilaan elossa muttei koskaan parantaisi. Joissain tapauksissa ihmisiä kylläkin pidetään elossa keinotekoisesti, vaikka he itse tahtoisivat toisin. Se on mielestäni surullista sillä ihmisellä saisi olla oikeus päättää elämästään ja kuolemastaan, niin kauan kun se ei aiheuta haittaa muille.
Ymmärrän toki lääkäreitä jotka eivät sitä halua suorittaa, eikä ketään saisikaan pakottaa siihen. Moni voisi kokea tappaneensa toisen, vaikka kyseessä olisikin armomurha.
Jos minulta kysytään, kaikkien pitäisi sisäistää raamatun kymmenestä käskystä käsky numero 4: kunnioita isääsi ja äitiäsi. Toivon ettei kukaan ateisti nyt loukkaannu, mutta ymmärtäkää toki että moraalimme perustuvat hyvin paljolti kristillisiin arvoihin. Olemme täällä vanhempiemme ansiosta ja he kasvattivat meidät. Ja heiltä kului paljon enemmän rahaa kasvattamiseemme kuin mitä meiltä menee siihen että nyt hoidamme heitä, kun he itse pystyvät maksamaan isoimman osan menoistaan.

Vierailija

Mun äiskä pisti mut sossun luukulle 12-vuotiaana ja varastin pääpiirteittäin kaiken siitä iästä eteenpäin laitoksiin sijoittamiseen saakka, joten emmä nyt niin kauhean kalliiksi tullut kuin Stockmannille ja Sokokselle.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat