Seuraa 
Viestejä11791

[size=85:33gysii9]Media ja Kreikkaa lainoittaneet europankkimaat riehaantuivat, kun kreikkalaiset demokratian keksijöinä hoksasivat, että heillä itselläänkin voi olla mielipide huomisesta elämästä![/size:33gysii9]

[ ... polttopullot lentävät... barrikadeille nouseva kreikkalainen huomasi lukea historiaansa, kun itselleen demokratian siivet asensi. Kreikkalainen ratkaisee kansanäänestysuurnilla kuinka heidän poliitikkojen käy - niiden jotka jakoivat itselleen ja äänestäjille enemmän muiden hankkimaa ostovoimaa, kuin olisi omiin tienisteihinsä nähden voinut jakaa ... ]

Onko pankkitoiminta liiketoimintaa?

Onko pankkiliiketoiminta riskinalaista liiketoimintaa? Jos yhtiö menee maksukyvyttömäksi - se menee konkurssiin, ja usein itse yrittäjä jatkaa uudella yhtiönimellä, ellei saa liiketoimintakieltoa. Onko saksalaisten ja ranskalaisten pankkien samalla tavalla kannettava riski lainoituksiensa osalta, kun vastaavasti saivat mukavat tuotot kreikkalaisilta - kun annettiin velkaa velan maksamiseksi - luottaen..., mutta mihin?

Onko lainaaminen liiketoimintaa ja pitääkö tuosta liiketoiminnasta kantaa yrittämisen riski?
[size=85:33gysii9](Riskinkannon vastapainoksi yhtiö, pankkikin, saa voittomahdollisuuden jaettavaksi osinkoina heille, jotka ovat pankkiosakkeiden ostajina riskin ottaneet sijoituksistaan)[/size:33gysii9]

Elämä ja yrittäminen ovat aina riskipeli. Yrittäjä kantaa riskin, jos hänen suunnittelema ja tuottama hyödyke ei mene kaupaksi. Samoin, jos antaa tuotteen velaksi, kannetaan siitä liiketoimintariski. Jos ei makseta takaisin, kirjataan luottotappio. Pitääkö pankkien saada tehdä liiketoimintaa, jossa riskiä ei tarvitse kantaa?

Laina on aina riski, sen tiesi moni takaaja - ainakin 1990-luvun lamamme jälkihehkussa, kun se paras kaveri ei pystynytkään maksamaan lainaansa - ja takaaja maksoi tai menetti säästönsä ja kotinsa. Takaajien käyttö on liiketoimintaa ja takaajaksi ei ole pakko ryhtyä.

Moni yrittäjä ja lainanottaja meni myöhemmin hirsipuuhun, kun hulabaloo 1980 -luvun lopussa pankki tyrkyttäen myi innoissaan ja jopa vilpittömyydessään lainapapereita ottajilleen, joilla ei olisi ollut minkäänlaista kykyä kantaa lainaehtojen mukaisia vastuita. Pankit olisivat romahtaneet, ellei pakkohuutokauppoja myöhemmin järjestetty, ellei roskapankkia junailtu ja ellei roskalainoja oltaisi myyty eteenpäin - valtio otti niitä hoitaakseen ja kansa maksoi viulut - jopa kahteen kertaan.

Olisiko Suomessa pitänyt järjestää kansanäänestys 1990 -luvun alussa?

Olisiko suomalaiset voineet kansana sanoa kansanäänestyksessä suuren ein valuuttalainojen takaisinmaksulle. Kyllä olisivat, mutta sellaista kansanäänestystä ei järjestetty. Sen sijaan järjestettiin epäsuorasti monien yrittäjien hautajaiset ja omakotitalot pankinjohtajien sukulaisille ja tuttaville. Pankki on kuin pienoisyhteiskunta, jonka toimet taataan kansalaisten verovaroista - niin meilläkin.

"Ottopankin" D-markat Suomelle Saksasta ja Kiinan Pankin yuanit takeeksi Kreikalle?!

Muistamme 1990 -alkuvuosina, kun Suomen Pankista olivat valuutat lopussa. Suomi oli jo oven takana selvitystilasta - tuolloin 'Otto', Saksan Pankkina tuli apuun ja avasi Suomen Pankille D-markkamääräisen tilin - ja näin selvisimme Maailmanpankin holhouksesta. Entä nyt Kreikka - voisiko Kiina avata RMB-tilin kreikkalaisille, toki - mutta millaisella hinnalla? Muistamme kummallisen Albanian, jota Kiina tuki jo 1960 -luvulla - jostain syystä ja jollain hinnalla.

Pankki elää myös eläkeläisistä - heillä onkin rahaa, mutta kuka kantaa riskin, jos ...
nyt eläkeläiset nyppäävät miltei nollakorkoisilta käyttelytileiltään eläkesäästönsä sukanvarteen - kun mummelit ja ukkelit jo tajuavat, että he tarvitsevat itse nuo rahat viimeisten vuosien elon ylläpitokustannuksiin. Miten kreikkalaiset ajattalevat nyt, kun heidän luottamus poliitikkoihinsa on mennyt ja on aika katsoa omaa napaa? Onko edessä kreikkalainen nuoralla tanssi, kuten oli meillä 1990 -luvun alussa? Milloin meidän luotto omiin nykypoliitikkohin loppuu?

Pankki jakaa etukäteen muiden hankkimaa ostovoimaa,
joka maksetaan vasta myöhemmin yleensä lainanmaksajan tekemällä työllä. Pankin business on korkokate. Kreikkaan oli mukava sijoittaa lainoja, kun siellä poliitikot ymmärsivät, että numeroita voidaan stlilisoida kauniimmiksi. Kansa luuli, että rahaa tulee kottikärryillä, kuten meillä edesmennyt Keski-Uudenmaan Säästöpankki aikoinaan markkinoi. Jos on luottoa, saa lainaa - mutta tarvitseeko yliluottavaisen kantaa ymmärtämättömyydestään mitään riskiä? Eikö lainaaminen ole riskillistä yritystoimintaa samoin kuin mikä tahansa muu yritystoiminta?

Meillä ei ole kuin kaksi toimialuetta, joissa ei tarvitse kantaa "riskiä"
- se on maatalous, koska meidän on pakko syödä joka päivä ja ravinnon pitäisi olla kotimaista [sitä on siis tuettava*] - pahojen päivien varalta. Kun nuo 'pahat päivät' tulevat - niin se meidän toinen ainoa 'riskitön' toimiala on hautausurakointi - aina kuolee, menee hyvin tai huonosti.

Nyt Kreikka vapauttaa itsensä ja filosofeina kreikkalaiset ymmärsivät, että vain he itse voivat säätää omaa "hyvinvointiaan", ja nyt voi olla vuorossa yhteisesti suuren niukkuuden jakaminen - samapa se, sillä aina se viimeinen yritystoiminta tuottaa - jokainen on toistaiseksi kuopattu tai poltettu - kuten EU-lippu ja/tai eurovaluutta. Niukkuudessakin voidaan kuolla onnellisina ja niukkuus koittaa varmasti ja aivan varmasti myös meille.

[size=85:33gysii9]PS.
Nyt tuntuu siltä, että kaikki muut paitsi kreikklaiset tietävät mikä on Kreikalle parasta, niin valtiolle kuin kansalaisille itselleen. Voivathan kreikkalaiset sanoa myös kyllä "avustuspaketille"! ~ Herää kuitenkin kysymys: "Ketä tässä viime kädessä "avustetaan"?[/size:33gysii9]....

*]
[size=85:33gysii9]Maatalouden riskinä on toki parametreja, joita ympäristötekijöiksi kutsutaan - mutta ne ovatkin muuttujia, joille viime kädessä me emme voi mitään - varsinkaan silloin, kun olemme ylittäneet meille varatun kiintiön yhteisestä biosfäärivarallisuudesta, jonka pitäisi riittää koko hiiliyhdistepopulaatiolle!

Voimme aina, erityisesti lännessä, vähentää syömistämme - sen kaikissa muodoissa.[/size:33gysii9]

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.kuvat.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka

...
[size=85:33gysii9]SENT
Cc: heidi.hautala@formin.fi ; erkki.liikanen@formin.fi ; paivi.lipponen@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; mikael.jungner@sdp.fi ; teuvo.hakkarainen@eduskunta.fi ; pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paavo.arhinmaki@ymparisto.fi ; reijo.karhinen@op.fi ; lauri.lyly@sak.fi ; erkki.liikanen@bof.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; presidentti@tpk.fi
Sent: Thursday, November 03, 2011 10:49 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Saako kansa äänestää oman etunsa mukaisesti?
...[/size:33gysii9]

Saako kansa äänestää oman etunsa mukaisesti?

[size=50:33gysii9][8452/475064][/size:33gysii9]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

Vielä vähän aikaa sitten olin suoraa demokratiaa vastaan missä kaikista asioista päätettäisiin kansanäänestyksellä mutta pikkuhiljaa alan kallistua siihen koska vallanpitäjät joka puolelle maailmaa ovat selvästi korruptoituneita. Toki kansaa olisi helppo ohjailla median kautta ja sumuttaa äänestyksissä mutta, voittanee aina nykyisen systeemin sanoisin silti. Sveitsin malli käsittääkseni on varsin toimiva.

Siispä ääni menee ensi vaaleissa Muutos2011 puolueelle, joka tosin varmaan vaihtaa nimeään piakkoin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noone
Seuraa 
Viestejä577

Saa, mutta Suomessa ei demokratia toimi vaan kansan tahtoa ei kunnioitettu. Vanha talouspolitiikka hävisi vaaleissa (99-101) josta kertoi myös Perussuomalaisten ja SDP:n ennakko-odotuksia suurempi menestys.
Seurauksena nyt SDP:n takinkäännöstä Suomen vastuut PIIGS-pankkitukikusetuksessa yli kaksinkertaistuneet 8 Mrd€:sta tuntemattomaan mutta varmasti yli 14 Mrd€:oon. Kansa ei todellakaan saanut sitä mitä äänesti.

Suomi sai tuosta (demokratian jyräämisestä) historiaansa melkoisen häpeätahran. Tahra tummenee vaan mitä pitemmälle PIIGS-kusetus menee ja hallituskausi.

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249

Ehkä myös Suomen kansa oppii joskus äänestämään oman etunsa mukaisesti.

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

myooppi
Seuraa 
Viestejä3521

Saa mutta ei OSAA - Olisi pitänyt kysyä, Osaako kansa äänestää.....

Paasikivi: "Suomalaiset ovat poliittisesti tyhmä kansa." Ajatellaanpa vaikka nykyistä konsensushallitusta. Tämä ei ole mahdollista missään muussa länsimaassa. Ei Suomessa ole vaihtoehtoja joiden valinnoista kiisteltäisiin.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

Veli Hopea
Ehkä myös Suomen kansa oppii joskus äänestämään oman etunsa mukaisesti.

Sillä on tähän mennessä ollut kovin vähän tilaisuuksia siihen.(jos puhutaan kansanäänestyksistä) Neuvoa-antava kansanäänestys on Suomessa järjestetty kahdesti: 29.-30. joulukuuta 1931 kieltolain lakkauttamisesta sekä 16. lokakuuta 1994 Euroopan unioniin liittymisestä. Kummassaan tapauksessa asiaa ei ratkaisu äänestyksellä, vaan päätöksen teki lopulta eduskunta.

Toista ääripäätä edustaa Sveitsi, jonka kantoneitten hallintotapa lähentelee suoraa demokratiaa.

Toope
Seuraa 
Viestejä29574

Miksi Ilen pitää lähettää näitä juttuja kansanedustajille. Ihan kuin eivät muuten kuulisi asioista.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835

Aikaisemmin olin kovastikin suoran demokratian kannalla, mutta parin viime vuoden aikana on käynyt selväksi että nykyinen salkkari/BB-sukupolvi on niin käsittämättömän tietämätön/välinpitämätön talousasioissa ja politiikassa, että mielipide muuttui 180 astetta.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Aikaisemmin olin kovastikin suoran demokratian kannalla, mutta parin viime vuoden aikana on käynyt selväksi että nykyinen salkkari/BB-sukupolvi on niin käsittämättömän tietämätön/välinpitämätön talousasioissa ja politiikassa, että mielipide muuttui 180 astetta

Siinä on ongelma mutta onneksi nykyinen opetusministeri on jo väläytellyt muistaakseni jotain sellaista että kouluissa tullaisiin lisäämään poliitikan ja poliittisen vaikuttamisen opetusta. Pienestä pitäen kun kouluissa opetettaisiin noista asioista ja keskusteltaisiin niin eiköhän viisaat suomalaiset jotain sisäistäisi. Myös poliittisten puolueitten itsessään pitäisi olla aktiivisempia kouluissa, itse olen 90 luvun generatiota mutta silti en muista juurikaan että koulussa olisi juurikaan puhuttu poliittisista asioista joten siinä on ongelma.

Kyllä kansa tietää, kuten Soini jo sanoo

Vierailija

Siis onko poliitikoista pulaa, vai mistä toi aivopieru on oikein tupsahtanut.

Annetaan vielä 6Wee Jaskan äänestää niin saa vähän tuntumaa asioihin.

Kohta meillä on presidentti jonka on valinnut kansan osa, joka ei saa vielä edes alkosta viinaa saatana. Viinapulloa ei uskalla käteen lyödä, mutta valtakunnan tulevaisuuden kylläkin. Saatanan saatana.

Kohta ei ole enää mitään Final frontiereita jossa oma panos on elintärkeä, vaan poliitikoiksi valmistutaan ammattikouluissa ja ministereiksi ammattikorkeakouluissa.
Valitettavasti työllisyysluvut ovat korkeat, kun demokratiassa regulointi on ihan perseestä.

Vierailija

Nyt kyllä näyttää siltä ettei mun muksut mene kouluun kuin vasta lukioiässä. Vittujen kevät saatanan perkele.

jees
Politiikkaa kouluissa..

Eihän ne ressukat edes ymmärrä vielä mitä on politiikka.
No siis tuolla koulu vertauksella lähinnä tarkoitin lukiota ja ammattikoulua, miksei yläastetta ja korkeakoulujakin. Tuskin 7 vuotiaille tosiaan kannattaa mennä puhumaan politiikasta

Nykyään nuorilla on usein se asenne politiikkaan että hälläväliä, vaikkakin nyt kun kriisiä pukkaa vähän joka puolella niin uskoisin että nuoriakin alkaa pikkuhiljaa kiinnostaa politiikka- mikä on ihan luontainen reaktio siihen kun kaikki ei menekkään lapaseen.

Mutt eipä siitä haittaa nyt olisi pari tuntii kuukaudessa ja joku paikallinen politiikko tulisi puhumaan oppilaille ja oppilaat pantaisiin väittelemään toisiaan vastaan.

Kansanäänestys ei toimi, eikä demokratia ole mitään tasavaltaa vaan niiden valtaa, joita on eniten. Esimerkiksi jos jossain kunnassa on ruotsinkielisillä selvä enemmistö ja kunnassa järjestettäisiin äänestys kouluissa käytettävistä kielistä. Jos äänestyksen tulos olisi, että kouluissa ei enää järjestettäisi suomenkielistä opetusta ja suomen käyttäminen esimerkiksi välitunneillakin olisi kielletty, olisiko äänestyksen tulos oikeudenmukainen suomenkielisen vähemmistön kannalta?

Vierailija
vapaatyyli
jees
Politiikkaa kouluissa..

Eihän ne ressukat edes ymmärrä vielä mitä on politiikka.
No siis tuolla koulu vertauksella lähinnä tarkoitin lukiota ja ammattikoulua, miksei yläastetta ja korkeakoulujakin. Tuskin 7 vuotiaille tosiaan kannattaa mennä puhumaan politiikasta

Nykyään nuorilla on usein se asenne politiikkaan että hälläväliä, vaikkakin nyt kun kriisiä pukkaa vähän joka puolella niin uskoisin että nuoriakin alkaa pikkuhiljaa kiinnostaa politiikka- mikä on ihan luontainen reaktio siihen kun kaikki ei menekkään lapaseen.

Mutt eipä siitä haittaa nyt olisi pari tuntii kuukaudessa ja joku paikallinen politiikko tulisi puhumaan oppilaille ja oppilaat pantaisiin väittelemään toisiaan vastaan.
Jaa. No ehkä sitten yliopistoon.

(Se pitää olla vähintään puoluesihteeri. Yksi nimi: Hakkarainen)

Depatteja taasen voidaan pitää filosofian ja yhteiskuntaopin tunneille.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835
vapaatyyli
Aikaisemmin olin kovastikin suoran demokratian kannalla, mutta parin viime vuoden aikana on käynyt selväksi että nykyinen salkkari/BB-sukupolvi on niin käsittämättömän tietämätön/välinpitämätön talousasioissa ja politiikassa, että mielipide muuttui 180 astetta

Siinä on ongelma mutta onneksi nykyinen opetusministeri on jo väläytellyt muistaakseni jotain sellaista että kouluissa tullaisiin lisäämään poliitikan ja poliittisen vaikuttamisen opetusta. Pienestä pitäen kun kouluissa opetettaisiin noista asioista ja keskusteltaisiin niin eiköhän viisaat suomalaiset jotain sisäistäisi. Myös poliittisten puolueitten itsessään pitäisi olla aktiivisempia kouluissa, itse olen 90 luvun generatiota mutta silti en muista juurikaan että koulussa olisi juurikaan puhuttu poliittisista asioista joten siinä on ongelma.

Kyllä kansa tietää, kuten Soini jo sanoo
Ei se mistään opetuksesta ole kiinni, täällä holhousvaltiossa oman vastuun kantaminen on vain pois muodista, ketään ei kiinnosta koska kyllähän sossusta aina kaljarahat saa ja telkusta tulee laatuviihdettä. Miksi siis turhaan kitistä.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Mr. Bauglir
Aikaisemmin olin kovastikin suoran demokratian kannalla, mutta parin viime vuoden aikana on käynyt selväksi että nykyinen salkkari/BB-sukupolvi on niin käsittämättömän tietämätön/välinpitämätön talousasioissa ja politiikassa, että mielipide muuttui 180 astetta.Näinhän se menee. Harmi vain, että kansanedustajatkin ovat aika kattava otos normijampoista, jotka heidät sinne äänesti, eli aika pihalla talousasioista. Voi kunpa tulisi puolue, joka perustaisi puolueohjelmansa talousosiot ihan vain moderniin taloustieteeseen ja peliteoriaan, niin avot, pamahtaisi ääni täältä heti.

Mutta ei...

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249
Rahikainen

Veli Hopea

Ehkä myös Suomen kansa oppii joskus äänestämään oman etunsa mukaisesti.


Sillä on tähän mennessä ollut kovin vähän tilaisuuksia siihen.(jos puhutaan kansanäänestyksistä)


Eduskuntavaalit ovat myös kansanäänestyksiä. Oletko tästä asiasta eri mieltä?

Kerta toisensa jälkeen, tavallisesti neljän vuoden välein, Suomen kansa äänestää itselleen eduskunnan, jonka toimista vaalien jälkeen aina purnataan. Ja sitten taas sama uudestaan.

Jos Suomen kansa olisi kaukaa viisas, se äänestäisi eduskunnan, joka uudistaisi perustuslain, jonka myötä tulisivat voimaan kansan suorat demokraattiset valtaoikeudet. Jotain Sveitsin mallin tapaista siis. Mutta emmepä ole vielä moista Suomessa nähneet.

Purnaus jatkunee tulevina vuosikymmeninä entiseen malliin. Ne päättäjät. Ne poliitikot. Ne herrat Helsingissä. Sitä ja tätä. Aina vaan. Murr. Ärr.

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

Rahikainen

Miksi kansa välittäisi joistakin keinottelija/kusettaja pankkeista tuon taivaallista?Sanopa muuta!

Varsinkin kun kusettajapankit ovat suureksi osaksi itse luoneet lainaamansa varat!

Hyvä bisnes periä korkoa rahasta jonka on nyhjäissyt tyhjästä!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat